Halált okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt indult büntetőeljárás egy 46 éves férfi ellen, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Az ütközés után a betegszállítóból kizuhant idős ember az életét vesztette a kórházban

Egy 46 éves helyi férfi 2019. október 10-én délután betegszállító autóval közlekedett Veszprémben – olvasható a rendőrség hivatalos honlapján.

Haladása során egy útkereszteződéshez érve a közúti jelzőtábla utasítását figyelmen kívül hagyva nem adott elsőbbséget a balról érkező helyi járatú autóbusznak, és összeütköztek. Ennek következtében a betegszállító gépkocsi nekicsapódott egy villanyoszlopnak, és a járműből az egyik utas a kinyíló ajtón kiesett, és a járdára zuhant. A balesetben az idős személy megsérült, kórházba szállítását követően pedig életét vesztette.

A betegszállító autó sofőrje ellen halált okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

(police.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.