Holnapra is figyelmeztetést adott ki az OMSZ.

Zivatar, felhőszakadás: ezekben a megyékben jönnek a legkomolyabb viharok

Több megyére péntekre is figyelmeztetéseket adott ki felhőszakadás és zivatar veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint felhőszakadás veszélye miatt másodfokú figyelmeztetést is kiadtak Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. Békés, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Emellett Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Zala megyére zivatarveszély miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Csütörtökön az ország keleti harmadán még előfordulhatnak további zivatarok, közülük az intenzívebbeket elsősorban felhőszakadás kísérheti (rövid idő alatt lehulló 30-50 milliméternyi, néhol akár ennél is több csapadék), de kisebb eséllyel 60-80 kilométer/óra feletti széllökés, illetve jégeső is társulhat hozzájuk. Emellett a délnyugati határvidékre is besodródhatnak dörgéssel, villámlással kísért záporok.

A zivatarok az éjszakai órákban fokozatosan mindenütt lecsengenek – írták.

Pénteken napközben kevesebb helyen, elsősorban a Dél-Dunántúlon, illetve megközelítőleg a Salgótarján-Békéscsaba vonaltól északkeletre alakulhatnak ki zivatarok. Kiemelten az északkeleti megyékben intenzívebb zivatar is valószínű az említett kísérőjelenségekkel.

Megjegyezték azt is, hogy péntek hajnalban az északi, északkeleti tájakon, valamint a nyugati határvidéken átmeneti ködfoltok képződhetnek.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.