A rendkívüli jogrendnek is köszönhető, hogy sikeres volt a koronavírus-járvány elleni védekezés – hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Kiemelte, a veszély nem múlt el, de át lehet térni a járványügyi készültség időszakára. Ezalatt is működik az operatív törzs, felállt egy bevetési egység, amely egy esetleges járványügyi gócpontban intézkedni tud.

Kormányszóvivő: a rendkívüli jogrendnek is köszönhető a sikeres védekezés

A kormany.hu által közreadott képen Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az online megtartott Kormányinfó sajtótájékoztatón 2020. május 28-án 

Fotó, címlapi képMTI/kormany.hu/Botár Gergely

Szentkirályi Alexandra azt mondta, a kormány elkötelezett, hogy a járvány miatt nehéz helyzetben lévőket segítse.

Ezt szolgálták a munkahelyvédelmi és munkahelyteremtési intézkedések, továbbá a hitelmoratórium is. Megjegyezte, hogy az ezekre fordított összeg nagyságrendekkel több, mint a tervezett tűzijáték költsége – közölte.

Kitért arra is, hogy az elmúlt időszak legnagyobb kárvallottjai a programszervezők, rendezvényszervezők, vendéglátósok, turisztikai dolgozók. Épp őket segítené az augusztus 20-ai többnapos rendezvénysorozat. Ugyanakkor hozzátette: a rendezvények megtartásáról júliusban, a járványügyi számok alakulásának függvényében döntenek majd.

A kormányszóvivő hangsúlyozta, a kormány minden lehetséges módon azon van, hogy a Lánchíd felújítását segítse. Azt mondta: értetlenül állnak a helyzet előtt, hogy bár van egy Karácsony Gergely főpolgármester által megrendelt januári szakvélemény is, miszerint nem halasztható a Lánchíd felújítása, nem történt semmi.

Emlékeztetett arra is, hogy még az előző főpolgármester, Tarlós István majdnem 24 milliárd forintot elkülönített erre a főváros költségvetésében.

Emellett ott van 6 plusz 1 milliárd forint is, amelyet a kormány ugyanazon feltételekkel biztosít Karácsony Gergelynek, mint Tarlós Istvánnak biztosított volna – jegyezte meg Szentkirályi Alexandra.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Valóban? Ez idő alatt hozott, és továbbra is érvénybe maradó rendeletek kb. 10%-a volt a járványveszély elhárításához köthető, a többi osztogatás, fosztogatás, pitiáner bosszú, hatalom bebetonozás.
Qqberci
Nyuszika, ha már ilyen jól tudsz tájékozódni: diplomád mikor lesz?...
Joker
Egyelőre még azt sem tudjuk ez milyen vírus volt ,egy agresszív vírus vakcina nélkül nem így viselkedik , visz mindenkit
kor ,nem ,nemzetiség ,népsűrűség ,egészség, betegség , vallási ,etnikai hovatartozás nélkül .
Pálinkás Pál
Azért volt sikeres a védekezés...mert nem nagyon volt mi ellen védekezni,,, ha leszámoljuk az egyenletből az idősotthonbéli beteg embereket, meg az amúgy is súlyos ,krónjikus tünetekkel élőket, szinte nem okozott kárt a vírus senkiben...ezt fényesen igazolja hogy az áldozatok 90 %-a 70 feletti,beteg ember volt...és igaza van Jokernak...egy agresszív veszélyes vírus nem így viselkedik!!! kissé nonszensz veszélyes járványnak nevezni azt, ami a hivatalos adatok szerint Magyarországon minden 2450. embert fertőzte csak meg!!!
Nessy
Valóban? Ez idő alatt hozott, és továbbra is érvénybe maradó rendeletek kb. 10%-a volt a járványveszély elhárításához köthető, a többi osztogatás, fosztogatás, pitiáner bosszú, hatalom bebetonozás.
vitriol
Ha a magyarországi védekezést sikeresnek nevezik, akkor az mindenképpen a civil segítők önfeláldozó munkájának, az egészségügyieknek és a lakosság szabálykövető magatartásának köszönhető. A kormány nem sokat tett hozzá, inkább csak kullogott az események után. Amit pedig a gazdasági élénkítés érdekében kellene most sürgősen tennie, azt elmulasztotta, jövő évi ígéretekre váltotta. A kormány rosszul vizsgázott válságkezelésből!
ómió
Pedig kiadós efftársi időhúzással még mi mindent lehetett volna a kormány nyakába hazudni...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.