Mert a veszélyhelyzet ideje alatt a polgármestereknek kiterjesztett jogköre van, és egyedül dönthetnek a felmerülő kérdésekben, a képviselő-testület nélkül. A fideszes budafoki polgármester ezt használta ki még szerdán este.

A Mérce cikke szerint a fideszes budafok-tétényi kerületi polgármester, Karsay Ferenc a korábban június 18-ra meghirdetett testületi ülést előrehozta 17-e kora estére, mivel a napokban kiderült, hogy a járványhelyzet miatt bevezetett rendkívüli jogrend aznap éjfélkor véget ér. A különleges jogrend ideje alatt a polgármesterek kvázi egyedül irányíthatták a kerületeket/településeket, a képviselő-testületnek ilyenkor nincs beleszólása a döntésekbe. 

Előrébb hozta a fideszes polgármester a testületi ülést, hogy még beleférjen a különleges jogrendbe

Fotó: Facebook/Karsay Ferenc

A XXII. kerület testületének momentumos képviselője, Kerekes Gábor egy Facebook-bejegyzésben úgy jellemezte, hogy azzal, hogy a fideszes polgármester még gyorsan előrébb hozta az ülés megtartását, megfutamodott a demokrácia elől. 

A bejegyzésben azt is leírta, hogy ugyan a polgármester kikérte a testület véleményét a különleges jogrend idején, végül azokat nem vette figyelembe, és az eredeti tervezet szerint döntött egy-egy kérdésben. 

Kerekes szerint miután beütött, hogy lejár a veszélyhelyzet június 17-én, szerda éjfélkor, a fideszes Karsay délután 17 óra 4 perckor jelezte emailben, hogy az eredetileg június 18-ra betervezett testületi ülést 17-én tartják meg. 

"Az előrehozott testületi ülés napján, a polgármester saját döntése alapján a kerület több ingatlant is eladott, több tízmilliós sportcélú támogatást fogadott el, valamint kiírt egy 10 éves ingatlanhasznosítási pályázatot is.

Emellett a Fidesz beadott egy előterjesztést, amely milliós jutalmat adna a három alpolgármesternek – köztük az MSZP-ből a Fideszhez átült Dankóné Hegedűs Jolánnak is"

- olvasható a Mérce cikkében.

A következő képviselő-testületi ülés szeptemberben lesz, vagyis a márciusban beállt és szerdán éjfélkor visszavont veszélyhelyzettel együtt hét hónap fog eltelni jelen állás szerint, míg a XXII. kerületi önkormányzat a rendes kerékvágás szerint tud ülést tartani.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
@Shikari: Előre hozta az ülést a polgi egy nappal? Igen. Így még pont a vészhelyzeti felhatalmazás alapján dönthetett a milliós jutalmakról, ingatlan eladásról, ingatlanhasznosítási pályázat kiírásáról? Igen. Karácsony Gergely volt ez az ügyeskedő figura? Nem. Akkor mi a bánatos rossznyavalyát akarsz te itt "Nyomorult, hazudozó liberálfasiszta csürhe!"-féle fröcsögéssel?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@Shikari: Lájkoltad magad köcsög!Remélem a gyereked tettleg fog megnevelni nyugger korodban!Bár az a szar amit benyelsz a nemzethy csűrhédtől kétségessé teszi a hosszú "kifutást"!
balos
@ómió: Legalább vastag a boríték,amit a szarért lenyelsz?
ómió
@balos: Nálad így működik? Mert nálam nem! És már régóta vagy szarértnyelő?
Nyírfa
Minimum. Az önkényt nyugodtan át lehetne keresztelni fideszre. De nem, inkább ne! Ne maradjon fent semmilyen formában!
SystemError
Amúgy ez ránézésre alkoholista, de hát a többi meg kokain függő..
silber13
@Shikari: Rossz kérdés Néhányat ismerek, sokukról vannak eléggé jó ismeretemim Ismerem arénylag jól Sz. Richter ténykedését, hallottam némi kóbor híreket Berliozról és rémlik valami pletyka E. Fermiről is!:-)))) Hog csak néhányat említsek.!:-))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.