A járvány elleni sikeres védekezésre értette.

A koronavírus-járvány elleni sikeres magyarországi védekezés több tízezer ember életét mentette meg, ami nagy teljesítmény – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán szerint több tízezer ember életét sikerült megmenteni

Fotó: Facebook/Orbán Viktor/videórészlet

A kormányfő hangsúlyozta: a magyar egészségügyi rendszer a járvány kezelésében jobban teljesített, mint a nyugat-európai.

Azt is mondta, a siker előfeltétele a fegyelmezettség és az összefogás volt, és ha lesz a járványnak második hulláma, erre újra szükség lesz.

"Ha a jelek arra mutatnak, hogy jön a második hullám, nem fogunk habozni, hogy a szükséges jogi és gazdasági lépéseket megtegyük"

- közölte Orbán Viktor az MTI híre szerint.

"Úgy kezdődött, hogy Nyugat-Európában emberek haltak meg, mert nem volt elég lélegeztetőgép, kórházi ágy. A mi fejünkben időben szólalt meg a csengő, aminek köszönhetően egyből tudtunk reagálni. Ennek köszönhető, hogy Magyarország sokkal sikeresebben védekezett, mint több nyugat-európai ország.

Ha bekövetkeznek, egy második hullám esetén, a tömeges fertőzések, akkor arra teljességgel fel vagyunk készülve"

- magyaráza a rádióban a hirado.hu cikke szerint a miniszterelnök.

Orbán a nemzeti konzultációt a legfontosabb dolognak nevezte, szerinte 

vannak olyan pontok, amikor demonstrálnunk kell, hogy mi a többség álláspontja.

A miniszterelnök elgondolkodott az uniós hitelen is:

Van okunk arra, hogy összeüljünk. A bajban lévő országok sürgősen egy közös hitelt szeretnének felvenni. Mi viszont azt a pénzt szeretnénk, amit megkerestük. De, ha hitelről van szó, aminek úgy tűnik a felvétele elkerülhetetlen, akkor azt Magyarország ésszerűen tudja felhasználni.

Egy nagyobb európai összeget a nemzetgazdaság megerősítésére tudunk felhasználni. Olyanokra mint például a zöldítés, a villamosenergia szállítás fejlesztése, a teljes magyar vízgazdálkodás fejlesztése. Számos programunk van, amire értelmesen, összpontosítva fel tudjuk használni.

A Lánchíd felújítása körüli politikai purparlét szerencsétlenkedésnek nevezte, és így fogalmazott a hirado.hu cikke szerint:

Kell találni egy jó gyakorlati szakembert, akire rá lehet bízni az ilyen ügy intézését. 180 milliárd forint van a főváros számláján, így nem lehet pénzhiányra hivatkozni. Ezt az összeget pedig értelmesen kellene felhasználni. Szurkolunk neki, hogy sikerüljön

(MTI, hirado.hu)

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Fényezik a semmit. Szlovákiában 28-an haltak meg de még ők sem verik a mellüket. Hagy tudja meg a Fidesz szavazó hogy a géniusz megint különb volt mint Isten. Hányinger.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
@Málna: És hol adták? Egyetlen "kormányhirdetésen" nem láttam. Vagy csak az MTV-n ment? Akkor bocsánat. Azt nem sűrűn nézem. A megjegyzés arról szólt, hogy mindent a kormány... Ha jól értettem. Ők mentették meg az embereket. Mind a több tízezret? Honnan tudjuk, hogy mennyit. Ez csak kérdés. Ki tudja a választ?
Málna
@advocat: Itt a neten láttam videót. De emlékszem, hogy Cecília is elmagyarázta - szerintem nem is egyszer - hogy hogyan kell helyesen használni a maszkot.
Nessy
@advocat: Különösen az elején volt tájékoztatás, amikor nem lehetett maszkot kapni. Legfeljebb a neten aranyáron.A nem létező védőeszközök használatára is naponta hívták fel a figyelmet!
Borsodi
Nem a vírustól kell megmenteni a Magyarokat.
Béla333
"Orbán szerint több tízezer ember életét sikerült megmenteni"

Mivel? Azzal, hogy a haldokló, önellátásra képtelen betegeket egyik napról a másikra hazazargattak a kórházakból, hogy onnantól a hozzátartozók csináljanak velük azt, amit akarnak? Hogy aztán ezek az ágyak üresen álljanak?
Cinikus, hazudozó, aljas banda ez a Fidesz, a vezetőivel együtt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.