Jó hírek koronavírus-fronton.

Végre teljesen eltűnhet a járvány? Csak két új beteget regisztráltak, nincs újabb halálos áldozat

Kettővel, 4081-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, új elhunyt nincs – közölte a koronavirus.gov.hu péntek reggel.

A kormányzati portálon azt írták: két újabb magyar állampolgárnál mutattak ki koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma változatlanul 568, 2581-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 932. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 192 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 15-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint 6310-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 249 391.

Mint írták: megszűnt a veszélyhelyzet, de életbe lépett a járványügyi készültség. A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben elkerültük a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. A járványveszély ugyanakkor nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van.

A maszk, sál vagy kendő viselése továbbra is kötelező az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt, az élelmiszerüzletek, patikák, drogériák a megszokott rendben fogadhatják a vásárlókat. Az üzletek, vendéglátóhelyek, szálláshelyek, mozik, színházak, uszodák, fürdők stb. korlátozás nélkül nyitva lehetnek. Az ingyenes parkolást július 1-ig biztosítja a kormány valamennyi településen. 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény továbbra sem tartható.

Az operatív törzs a járványügyi készültség alatt is működik, és szükség esetén járványügyi bevetési egységet rendel ki oda, ahol a fertőzés felüti fejét – tudatták.

A Magyarországra bármely országból hazatérő magyar állampolgárok már hatósági házi karantén elrendelése nélkül beutazhatnak. Megszűnt az egészségügyi dolgozók, a rendvédelmi dolgozók, a katonák, a kormánytisztviselők kiutazási tilalma – tették hozzá.

A külföldre utazóknak azt javasolják, hogy tájékozódjanak a konzuliszolgalat.kormany.hu honlapon a célországban aktuális járványügyi helyzetről és utazási korlátozásokról.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (1935) és Pest megyében (598) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (376), Komárom-Esztergom (301), Zala (261) és Csongrád-Csanád megye (117), a sor végén pedig Békés és Tolna megye áll (13).

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Nincs vírus általi halál. Adta közre az MTI. Az pedig, ugyebár, mégiscsak független és főleg hiteles.
Akik pedig mégis meghaltak, azok szimplán halálos balesetek által hunytak el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.