Június 19-én, pénteken átadták a megújult Aquaticum Debrecen Strandot.

Közel 10 milliárdba került a debreceni strand megújítása, így néz ki

Felavatták az új debreceni nagyerdei strandot:

a 9,5 milliárd forintos beruházással, 7,1 milliárdos kormányzati támogatásból elkészült Aquaticum strandkomplexumot szombat reggel nyitják meg a közönség előtt – jelentették be a péntek délutáni ünnepi rendezvényen.

Közel 10 milliárdba került a debreceni strand megújítása, így néz ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter avató beszédében elismeréssel szólt az elmúlt évek debreceni fejlesztéseiről, és azt mondta: az ottani beruházásoknál azt tapasztalta, hogy az alapkőletétel és az átadás "követhető időbeli távolságban" történik, ami országosan még nem mindig jellemző. Szerinte ilyen az Aquaticum Debrecen Strand is, amelynek alapkövét 2018 nyarán helyezték el, és két év alatt elkészült "talán az ország legmodernebb strandfürdője". Gulyás Gergely szerint a helyi fejlesztéseket tekintve most először jó esély van arra, hogy Debrecen a határokon átnyúló régió gazdasági, oktatási és szórakoztató központja legyen, amelynek fontos része a nagyerdei strandfürdő, amely bárhol a világon, Nyugat-Európában is megállná a helyét. Közel 10 milliárdba került a debreceni strand megújítása, így néz ki Kósa Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, hogy

az új strand méltó párja az élmény- és gyógyfürdőnek, és a hozzá kapcsolódó korzóval élettel tölti meg a Nagyerdőt.

A város volt polgármestere szerint a nagyerdei strand nem konkurenciája a környék fürdőinek, ellenkezőleg: a Kelet-Magyarországra érkező turisták 120 kilométeres körzetben találhatnak egyedi attrakciókat Debrecen mellett Hajdúszoboszlón, Nyíregyháza-Sóstón és Miskolc-Tapolcán.  Papp László, Debrecen polgármestere

"nem átlagos beruházásnak" nevezte a strandfejlesztést, mert nagy kihívást jelentett, hogy Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, a hajdúszoboszlói strand mellett kellett megjelenésében, élménynyújtásban egyedit létrehozni.

"A Nagyerdőbe nagy strand dukál, jó magas, tetején medencékkel" – mondta a polgármester, utalva arra, hogy 12 méter magasan is alakítottak ki medencéket. "Megnyitjuk Magyarország legkülönlegesebb strandját", amely a Modern városok program debreceni fejlesztéseinek kiemelt eleme – mondta Papp László, jelezve, hogy a 8,5 hektáron elterülő strandon 5500 négyzetméter vízfelülettel 15 medencét építettek, nyolc csúszdát helyeztek el, 12 méter magasan napozóteraszokat alakítottak ki és külön gyerekvilágot hoztak létre. A strand oldalánál lévő korzón éttermek, kávézók várják majd a vendégeket, a mostani és a korábbi fejlesztésekkel Európa egyik legszebb városi parkerdeje lett a debreceni Nagyerdő – mondta Papp László az Aquaticum strand átadásán.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsodi
Ez a legfontosabb,látszik itt nem számít a pénz.Kazincbarcikán a meglévő strandot is bezáratták,nem,hogy adtak volna rá pénzt, nem volt rossz állapotban csak ott nem a fidesz uralkodik! Hál istennek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Borsodi
Ez a legfontosabb,látszik itt nem számít a pénz.Kazincbarcikán a meglévő strandot is bezáratták,nem,hogy adtak volna rá pénzt, nem volt rossz állapotban csak ott nem a fidesz uralkodik! Hál istennek!
tudode
Nem hiába!
.
Őféleségének a 2030-ig tartó programja szerint a Kárpát-medence FŐVÁROSA LESZ Debrecen. Ez is gyermekkori álma vót!
.
---- DEBRECEN A KELETI RÉGIÓ FŐVÁROSA LESZ!
.
www.debrecen.hu/hu/debreceni/hireink/debrecen-a-keleti-regio-fovarosa-lesz
.
Hááát!
RonaGyuri
világos értékrend; ennek több mint 70%-át fizettetik velünk, míg a Lánchídra még a harmadát is sajnálják az adónkból!!! =))
CsipkeRózsa
Debrecenbe özönlenek a milliárdok, akármilyen célra.
Clavigo
Jövőre meg majd lehet felújítani,,mint mindent,,amihez ezek a retkek hozzáértek..
namihami
"A Nagyerdőbe nagy strand dukál, jó magas, tetején medencékkel"
A Dunára is jó magas híd dukál. Csak a Karácsonynak annál több esze van, hogy ilyeneket mondjon.
Qqberci
Nagyerdőből kiserdő... Jó nagy területet letaroltak azért a förmedvényért...
rokker33
@Borsodi: ott van a "híres" Vadna Park érjék be azzal a jó öreg bányatóval !! XD Amúgy a Barcikai strandot pár éve újították fel sok 100 millióból és most kivan írva a kapura hogy életveszélyes belépni tilos!! Vajon miért!??
rokker33
@rokker33: Javitok kb 10-15 évvel ezelőtt újították fel pár évig üzemelt majd bezárták!Sem a város lakói sem Szitka nem csinált semmit hogy megnyissák pedig jó kis strand volt..
ómió
Pedig lerohadni is hagyhatták volna! Na, azt majd a következő efftársi kormány idején!
namihami
@ómió: Igazad van! tökéletes példa erre mondjuk a Lánchíd. Amiről már 2011-ben mondta a Taplós, hogy fel kellene újítani. Még terveket is csináltatott a haverokkal.
Úgy volt, hogy kellene és úgy is maradt.
kereső
A Kormány 2020. május 18. napjától 2022. május 17. napjáig Gyopáros Alpárt a Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztossá nevezte ki. /1229/2020. (V. 15.) Korm. határozat/
Gyopáros Alpár 1978-ban született. 2009 óta a fideSS országgyűlési képviselője- megüzente az ellenzéki polgármestereknek, hogy "pofa súlyba", mert különben nincs fejlesztés- tehát nincs semmiféle szövetség, együttműködés.
justhpeter
Minden lerohadásnak indult országban vannak kivételek, nálunk egyre kevesebb. De lesz ez még rosszabb is.
ómió
@namihami:"Lefelejtetted" a végét? Mert úgy "könnyű"! Tarlós ugyanis tavaly kiírta az első közbeszerzési pályázatot a Lánchíd felújítására, majd - még mielőtt a másodikat kiírhatta volna - "pestiék" helyette "snájdig Gerit" bízták meg a folytatással, aki azóta is csak a facebookozásig jutott el! Na, innét folytathatod, hogy "és úgy is maradt"!
kereső
Lánczhid: 2017!!!
"Bruttó 22-23 milliárd forintból újítja fel a főváros az Alagutat és a Lánchidat - írja a 444.hu. A hírportál szerint a projekt bekerült Budapest idei költségvetésébe, vagyis még 2017-ben elkezdik a munkát, de a teljes felújítás 2,5 évig fog tartani.

Mivel a teljes költségvetésből mindössze 0,9 milliárd forintot szavaztak meg 2017-re, így feltételezhető, hogy csak ősszel, az év vége felé kezdődne a beruházás. "
A felújitást gyakorlatilag már 2015-ben el kellett volna kezdeni. Na de akkor hol volt még KG???
Egyszóval- a kormány részéről sohasem volt akarat!!! a hid felújitásra- csak a stadion, meg az egyház, meg a külhoniak támogatására. Az eredeti tervek egyébként 2011-ben készültek Lehet itt most óbégatni- de mint tudjuk, nem akkarásnak nyögés a vége. Menjen az egész kormány az anyukája jó büdös pichájába- ez nem nemzeti, és nem is magyar kormány. és főleg nem magyar- mert a nemzethez is csak azok tartoznak szerinte, akik a határon túl élnek.
simmering73
Az első képen, azokat a rozsdás csöveket csak nem Orenburgból hozták?
simmering73
De azt is kérdezhetném dajcstompi átültetett és elhíresült szavaival: miaf@szom került ebben 10 milliárdba?
Málna
@CsipkeRózsa: A hűséget mindenki értékeli.
Málna
@CsipkeRózsa: Hát persze. Mi másból?
csak úgy....
@Málna: te havi hány pénzért vagy hüséges?
ómió
@Horizont: Nem "visszadobta", hanem - ha marad - módosított műszaki tartalommal új közbeszerzést készült kiírni, hogy a kormány által ígért 6+1 milliárd plusz az általa erre szánt saját forrás fedezhesse a bekerülést! Amúgy a köpködést láttad valahol, vagy csak vízionálod?
Nyírfa
Ez borzasztó. Úgy néz ki, mint egy ipartelep.
kereső
@Málna: Olyan "ismerősen ismerős" ez. "Hűség a párthoz, azaz orbánhoz". Tényleg egypárt rendszer lettünk ismét???
namihami
@ómió: Bár nem nekem írtad, de csak annyit fűznék hozzá, hogy a ""nemvisszadobáshoz"" mindössze potom 8 (nyolc) esztendőnek kellett. Csak nem azon gondolkodott ezalatt a röpke 8 (mégegyszer NYOLC) év alatt, hogy melyik kezével NE dobja vissza!?!?!
ómió
@namihami: Nálad - úgy tűnik - nem létezik különbségtétel a "felmerül a híd felújításának szükségessége" és a "megvannak a felújítás feltételei, tehát kezdjük" között. Eszerint efftársilag ez mindegy. Biztos azért marad utánuk mindig romhalmaz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.