A kormány a szakszervezetekkel egyáltalán nem áll szóba.

Mélyen hallgat a BM a rendőröknek beígért pluszpénzről

Mélyen hallgat a Belügyminisztérium (BM) a rendvédelmi terület dolgozóinak, vagyis a rendőröknek, pénzügyőröknek, terrorelhárítóknak, idegenrendészetben, katasztrófavédelemben és büntetésvégrehajtásban, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatoknál és az országgyűlési őrségnél dolgozóknak ígért cafetéria emelésről és a 14 éve változatlan illetményalapjuk szintén beígért tíz százalékos megemeléséről.

A rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvényt (Hszt.) viszont épp a napokban változtatta meg a dolgozók számára nagyobbrészt hátrányosan a parlament.

A kormány az utóbbi hetekben nem válaszol egyetlen szakszervezeti levélre sem és nem hívja össze a Belügyi Érdekegyeztető Tanácsot (BÉT), pedig ezt folyamatosan kérik az érdekvédők.

A Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) internetes honlapján részletes elemzés található arról is, hogy a pénzügyi bizonytalanság mellé új rendelkezéseket is kaptak a terület dolgozói, ám ezek közül szerintük az egyetlen kedvező hír, hogy ahol lehet, engedik az otthoni munkavégzést.

Eltörölték viszont az azonnali kilépés lehetőségét a rendvédelemben, amivel nagyon sokan éltek. Ha ugyanis valaki visszavonta a kifogástalan életvitele ellenőrzéséhez való hozzájárulást, másnap már be sem kellett mennie dolgozni. A szigorítás lassítja a kilépést, de senki nem tudja, ennek lesz-e visszatartó hatása, vagy tovább fogy az eddig is alacsony létszám.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ila51
Hisz a nyomravezetői díjakról is hallgatnak . Ellenben ha valaki nem jár el tanúskodni , na az fizet . A szomszéd öreg is szemtanú volt , meg is bánta .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
"Szolgáljátok és védjétek " Orban apátokat,,,oszt jó napot.
ila51
Hisz a nyomravezetői díjakról is hallgatnak . Ellenben ha valaki nem jár el tanúskodni , na az fizet . A szomszéd öreg is szemtanú volt , meg is bánta .
jesz
..."visszavonta a kifogástalan életvitele ellenőrzéséhez való hozzájárulást, másnap már be sem kellett mennie"...

A belügyesek tudják a legjobban, hogy így is, úgy is ellenőrzik őket...ha engedik, ha nem...ezért nem lehet azonnal kilépni.

Pont a pénz a legnagyobb(eredményes)motiváció minden ember életében...miben reménykedik az állam, az erőszak-szervezetek személyzete fényevő?
tudode
Miért ne hallgatna?
.
"Akkor amikor 2011-ben az öregzsernyák nem ígért semmit a rendvédelmisek szolgálati nyugdíjával kapcsolatban, és láss csodát BETARTOTTA!
.
----- Parlamenti lépcsőfoglalás és belügyminiszteri ígéret a rendvédelmisek tüntetésén Budapesten
.
www.youtube.com/watch?v=7jI41j8jbec&t=175s
.
Késő bánat kisöreg(ek), eső után köpönyeg!
justhpeter
Szolgálni a bukásig, aztán összefogdosni a felelősöket.
ómió
Pedig, hát, "az ígéret szép szó"! Böszmefi is betartotta, amikor lenyult tőlük egy havit!
Gyütt Mönt
@ómió: Bajnaira gondolsz? Ugyanis ő volt az, aki a világválság miatt első lépésben maximalizálta a 13. havi nyugdíjat, majd el is törölte. Ezért maradt talpon a gazdaság, sőt a kormányváltás után Orbán Viktor elismerően nyilatkozott, hogy nem üres kasszát vett át. Nem tűnt fel, hogy volt egy gazdasági világválság?
ómió
@Gyütt Mönt: Ó, tényleg! Lehet, hogy a libás volt, bocsi! Világválság, tudod, mindenkinél volt, de államcsőd csak a "kiérdemesültek" ajtaján - így a miénken is - kopogtatott. A gazdaság meg - úgy, ahogy - az IMF gigakölcsöne miatt maradt talpon - tudod, aminek fejéban az efftársak intenzív népzsebit bonyolítottak le! És a még évekig fenyegető államcsődveszélyre - mert kölcsönt nekünk már a kutya se adott - nyilatkozott volna Orbán "elismerően"? Nincs ebben semmi kamu? Vagy csak a gigakölcsön még fennmaradt része képezte volna a "nem üres kasszát"? Ez igaz is, hisz így az nem üres, hanem mínuszos volt! Válsággal együtt!
Gyütt Mönt
@ómió: a valóság hajlítását olvashattuk :))) Kösz, jól megnevettettél. Azt viszont tudtad-e, hogy a libásozás ügyekben Bajnai sorra nyerte a pereket és emiatt a libásozóknak kedvét szagte? A perek által nyert pénzt jótékony célokra fordította. Ez Fideszéknél ismeretlen.
ómió
@Gyütt Mönt: Nem mondod!? Ilyen "hajlékony" lenne a valóság? Tán még az államcsőd kopogtatását is a "Zorbán vívta ki" nekünk? "Hajlékonyan"! Hát, ha csak úgy nem...! Tudom, a libatenyésztők között is rengeteg volt a "de genere szuicid", hisz "csak" kilencen lettek öngyilkosok - nyilván, mert túl sok pénzt kaptak a libáikért! Bajnai valszeg ezt is "jogerős bírói ítélettel" igazolná, az alperes pénzbeli "szankcionálásával", ami efftársilag újabb "karitatív tevékenység" alapja lehetne.Egy "jó efftársi bíró" kérdése az egész! A porból újjáépített iraki keresztény falvak meg nyilván a "kommunizmus örök dicsőségét" hirdetik!
Gyütt Mönt
@ómió: reménytelen eset vagy számomra, majdnem olyan, mintha magammal beszélgetnék. Csupán egy dolog még, mielőtt végleg nem szólok hozzád többet: tudtad-e, hogy a bírót nem a felperes választja ki? Nos, ennyi és végleg búcsút veszek tőled. Bye. Nem kell válaszolnod.
kissé felnőttem
@Gyütt Mönt: biza igy volt aztán ezzel is Gyurcsányt szapulták. a 13-hoz meg az üvegzsebű kormánynak 4 év kell röhelyesek nem kicsit nagyon.
ómió
@Gyütt Mönt: Tényleg nem a felperes! A bíróságok máig is tele vannak "jó efftárssal"! Na, bye!
Sámannus
Tyerekek ez tudatos viselkedés. A maffiának az a jó, ha a rendőrök csak lézengenek, térdre kényszerülnek. A pohos így érzi magát nagyobb biztonságban

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.