Szerinte a kormány "Budapest-adót" vet a fővárosra.

"Nem vagyunk az ország fejős tehene" – Karácsony Gergely ellenáll a kormány megszorításainak

Budapest nem lehet olyan település, ahol a polgárok kétszer adóznak: akkor, amikor mindenki más, és azért is, mert a fővárosi önkormányzatot a kormány a költségvetés befizetőjévé akarja tenni – mondta a főpolgármester a közösségi oldalára vasárnap feltöltött videójában.

Karácsony Gergely fontosnak nevezte, hogy a főváros megmutassa, hogy "nem vagyunk az ország fejős tehene", hogy Budapest egy büszke város, és felemeli a szavát a "Budapest-adó" ellen.

Úgy fogalmazott: miközben a város rengeteg fontos közfeladatot ellát, azt is elvárja a kormány, hogy mindezek mellett még be is fizessen a központi költségvetésbe, "ami aztán ki tudja, hova és kiknek a zsebébe vándorol".

A közösségi oldalra feltöltött videóban bemutatták, hogy vasárnap délelőtt a lezárt pesti alsó rakparton néhány száz szimpatizáns körében Karácsony Gergely arról beszél: a költségvetési javaslat "Budapestnek és minden magyar önkormányzatnak egy súlyos megszorító csomag".

Van még néhány nap, néhány hét, hogy ezt a döntést átgondolják, ezért szeretnénk üzenni – mondta a főpolgármester, majd szimpatizánsaihoz kapcsolódva kék festékkel a Stop Budapest adó! feliratot fújták fel a rakpart útburkolatára.

Forrás: Blikk

Kép: Facebook

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sokanvagyunk
Ha már jogszerűségről beszélünk, jogos lesz-e a közterület-felügyelő büntetése a burkolatfestésük miatt?
Csizmás Kond
@namihami: ...meg fogják javítani a hidat...csak még egy kicsit eszik egymást. A pénz meg tényleg arra megy amerről a megrendelő áll..l...
Sámannus
A fostalicskáknak nem tűnik fel, hogy a mégszarosak többet potyáznak el. mint Budapest. Nahát ez sem a Moszkvai Távirati irodának, sem a moszkvai magyar hírműsoroknak nem jut eszébe. Itt a jövedelem kifektetők lopják szét az országot . Egyesek itt falaznak, mint ha igazuk lenne, de ők nem járnak a hármas retró orosz ócskavasakkal, nekik semmi sem drága.
ómió
"Logice"! Miből follyék akkor a csókos-dotálás?
tudode
Úgy megvédik ezek a haramiák a gazdaságot, hogy a fal adja a másikat az országnak, a fővárosnak, mindenkinek, aki él és mozog:
.
Mi okból, miért is?
.
--- A kormány gazdaságvédelme: milliárdok a Vár felújítására, a vadászati kiállításra és a nemzeti konzultációra
.
444.hu/2020/06/23/a-kormany-gazdasagvedelme-milliardok-a-var-felujitasara-a-vadaszati-kiallitasra-es-a-nemzeti-konzultaciora
.
Újabb tízmilliárdokat csoportosított át a kormány a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kivédésére létrehozott Gazdaságvédelmi Alapból, írja az Mfor.hu. A Magyar Közlöny hétfő esti számában megjelent kormányrendelet szerint
.
mintegy 28,8 milliárd forint sorsáról döntött a kabinet.

.
Az összegből
.
• a legtöbbet a Budai Vár felújítása kapta. A kormány 7,5 milliárd forintot csoportosított át a Nemzeti Hauszman Tervre.
• Jutott 4,3 milliárd forint a kerékpáros létesítmények fejlesztésére,
• 3,6 milliárd forint az Innovációs és Technológiai Minisztérium igazgatásának,
• 2,5 milliárd forint a Várkapitányság Nonprofit Zrt.-nek, kulturális fejlesztési, örökségvédelmi és egyéb feladatra,
• 2,1 milliárd forint ment a Semjén Zsolt-féle 2021-es vadászati kiállítás előkészítésére. Az eseményre eddig 5,7 milliárdot költött a kormány.
• 1,9 milliárd forinttal tolták meg a kormányzati kommunikációt és konzultációt.
• 1,8-1,8 milliárd forintot csoportosítottak át a Külgazdasági és Külügyminisztérium igazgatásának, valamint az egyetemeknek és főiskoláknak,
• 1,4 milliárd a felsőoktatás speciális feladatait szolgálja,
• 1,07 milliárd forintot kapott a "Kósa Lajoshoz köthető Nemzeti Korcsolyázó Központ fejlesztése."
.
Miközben - kis túlzással -- azt várják el a bukSZÁSOK, hogy a főváros kapja ki a mellényzsebéből az ország első Duna hídjának a renoválására valót!
.
Ennyire nem lehet vak a társadalom, hogy ne lássa mit tesznek ezek az elszabadult szektások(k)!!
tudode
A 9.53-as hsz-emhez kívánkozik őfélesége kupijának a buzerálásából
.
---- Milliárdos lett az, aki felújíthatta Orbán irodáját
.
444.hu/2020/06/22/milliardos-lett-az-aki-felujithatta-orban-irodajat
.
"""A folyamatos építkezéseknek köszönhetően milliárdos osztalékot vehetett ki a cégéből a Miniszterelnökségnek otthont adó Karmelita-kolostort is felújító mérnökiroda, a Confector Mérnökiroda Kft. tulajdonosa – írja az mfor.hu.
2019-ben a Holman Sándor többségi tulajdonában lévő Confector a 4,2 milliárd forintos árbevétel mellett 364 millió forintos profitot ért el, az eredménytartalékból pedig 1,5 milliárd forint osztalékot vettek ki, amiből 1,3 milliárd forint Holmant illette. Az 1990-ben alakult, egyházi épületek renoválásával foglalkozó Confector Kft.-ből egy évvel előtte csak 300 milliós osztalékot szavaztak meg maguknak a tulajdonosok, de 2018-ban 1,6 milliárd forint kifizetéséről döntöttek."""
.
Nahát!
.
A piros pacsis vályogház lakónak de felvitte az Isten a dolgát!!!
.
Gyorsan elfelejtette, hogy honnan gyütt "az értelmes vita művészetét" az ükelme szintjére zülleszteni, a POLITIKÁT!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.