Több hullámban várható drágulás.

Irtózatosan megdrágul a benzin – ekkor jön az újabb áremelés

Szerdán 8 forinttal nő a benzin, és 6 forinttal a gázolaj literenkénti ára – tudta meg a holtankoljak.hu. Ez a mostani emelés a nyersolaj világpiaci ára miatt következik be.

Ezzel előbbi átlagára 356, utóbbié 363 forint lesz.

Május eleje óta, tehát másfél hónap alatt közel 80 forinttal drágult a benzin.

És nem lesz megállás, mert a jövő héten egy magyar adószabály miatt fog drágulni az üzemanyag. Megnézik, hogy a nyersolaj hordónkénti ára 50 dollár alatt van-e. Mivel most alatta van, ezért a benzin jövedéki adója literenként nettó 5, a gázolajé 10 forinttal drágul. Erre még az áfa is rárakódik, vagyis csak az adóemelés miatt július 1-jétől a benzin 6,25, a gázolaj 12,5 forinttal drágul.

Forrás: holtankoljak.hu/24.hu

Kép: Pixabay

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Én a világpiaci ár emelkedéséről nem hallottam, de azt mindenki tudja, hogy 2-3 hét alatt kb 40 ft-tal sikerült feltornászni az üzemanyag árát.
namihami
Az idei bajnokság eredményei lehangolóak. Fel kell a MOL csapatát erősíteni és az bizony nem olcsó, még orbáni (tehát állami), TAO és benzinár-emelési pénzek mellett se.
simmering73
Én a világpiaci ár emelkedéséről nem hallottam, de azt mindenki tudja, hogy 2-3 hét alatt kb 40 ft-tal sikerült feltornászni az üzemanyag árát.
kishonda
Kell a pénz a rühesnek, hogy legyen mit kivinni külföldre.
division
Volt már 450 körül is, nincs nagy jelentősége. Mondjuk azt hiszem 3 hónapja nem tankoltam, és az idén nyaralás sem lesz, szóval tök mindegy. A vírus átírt mindent.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.