Négymillióval nőtt az elmúlt tíz évben azoknak a száma, akiknek van tartaléka egy váratlan kiadásra – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára hétfőn Szobon.

Rétvári Bence szerint négymillióval nőtt azok száma, akiknek van tartaléka egy váratlan kiadásra
Rétvári Bence KDNP-s országgyűlési képviselő, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest Megyei Kirendeltsége által, a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program keretében adományozott segélycsomagok átadóján Szobon, a József Attila Művelődési Ház és Szabadidőközpont előtt 2020. június 22-én. MTI/Máthé Zoltán

Rétvári Bence, egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest megyei kirendeltségének szervezésében élelmiszercsomagokat adott át rászoruló embereknek.

Az államtitkár a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program finanszírozásával összeállított élelmiszercsomagok átadásán azt mondta: Magyarország sokkal stabilabb helyzetben van, mint tíz évvel ezelőtt, és ez a többi közt a kormány családokat támogató intézkedéseinek köszönhető.

A munkanélküliség a tíz évvel ezelőtti 12 százalékról mára 3,5 százalékra csökkent. Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerint is 10 év alatt 1,5 millióval – 60 százalékkal – csökkent a súlyos anyagi nélkülözésben élők száma. Míg 4 millióval – 55 százalékkal – csökkent azoknak a száma, akik nem engedhetnek meg maguknak váratlan kiadásokat – sorolta az eredményeket Rétvári Bence.

Az Emmi parlamenti államtitkára hangsúlyozta: Magyarország az uniós források egy részét arra használja fel, hogy rászoruló családoknak tartós élelmiszert biztosít.

Hozzátette, a csomagokat hónapról hónapra osztják ki a rászorulók között, azok kapják, akiknek a háztartásában háromévesnél fiatalabb gyermek él. Az államtitkár elmondta, hogy az élelmiszercsomag-program mellett munkahelyteremtési és képzési tanácsadást is tartanak.

A járványhelyzet miatt eddig a csomagokat vitték a rászoruló családokhoz, most visszatértek ahhoz a gyakorlathoz, hogy a családok jönnek értük – mondta Rétvári Bence.

(MTI)

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsodi
Melyik országról beszél ez az elme roggyant?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Borsodi
Melyik országról beszél ez az elme roggyant?
CsipkeRózsa
Négymillióval nőtt, van annyi munkavállaló összesen?
vitriol
rétvári vagy tájékozatlan, vagy hazudik! Szakértői vélemény szerint a magyar lakosságnak egyáltalán nincs megtakarítása!
Clavigo
Mindez akkor jutott eszébe,,mikor élelmiszercsomagokat állítanak össze rászorulóknak...??
Nessy
Ez is olyan "átlag", mint amikor Matolcsi bejelentette, hogy minden családnak tízmillió megtakarítása van. Azóta is keresem, de sehol sem találom! Jelzem a Mészáros családnak biztos többször 10 millió! Lehet, hogy ott van a mienk is???
Béla333
A maffiatagok rém kevés pénzből is tudják hogyan kell királyi módon élni!:

2017. nov. 28
"Meg lehet élni 28 500 Ft-ból? Megkérdeztük Rétvári Bencét"
www.youtube.com/watch?v=XswW1w866W8
kissé felnőttem
A váci krumplisnak tán de nem a népnek miből lenne 4 milliónak gondolkodj el, vagy hallgatni arany ja pénzért hantázni az igen alja meló majd egy rendszerváltás helyre tesz, arra meg vén trotty leszel
Béla333
A barom agyukkal így gondolnak a mai magyar valóságra:

"Nagy port kavart Lázár János kijelentése, amikor arról kérdezték a sajtótájékoztatón, hogy mi a véleménye a nyugdíjakról, pontosabban azon nyugdíjasok életszínvonaláról, akik a mindenkori minimum nyugdíjat, azaz 28 500 forintot kapnak. Véleménye szerint akkora a nyugdíjas réteg megtakarítása, hogy gond nélkül elélnének, még 28 500 forintból is. Ezt a KSH legfrissebb statisztikáival támasztotta alá.

Azt mondta:
“Ha KSH adatait vesszük alapul, abból pontosan kiderül, hogy a magyar háztartások magántőkéje, amely nagyjából 6000 milliárd forintot tesz ki, jórészt az idős nyugdíjasok birtokában van. A legtöbb nyugdíjas felveszi havonta a pénzt, de hozzá sem nyúlnak, mert már olyan magas életszínvonalon élnek, hogy megtehetik, hogy félre teszik, vagy az unokáknak adják a pénzt.” – fejtette ki.
Lázár János elmondása szerint ő maga már kipróbálta, “és ugyan ha szűkösen is, de véleményem szerint igenis meglehet élni havi 28 500 forintból is. Aki erre nem képes, az egyszerűen életképtelen” – tette hozzá a miniszterelnöki biztos, volt miniszter."
www.borsod24.com/2019/11/16/hiszi-is-amit-mond-lazar-janos-28-500-forintbol-meg-lehet-elni-sot/
Eladott Ország
Rétvári a NER mesemondó.
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/104440321_2617626325165652_5579366315495964116_o.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=H9PAmd_HzJUAX9K32sA&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=0400ab50bf45f011ffdafc6783247d17&oe=5F0D8B9B
Rétvári szerint tehát a kormány zseniális és csodálatos, miközben nem történt más, mint hogy továbbra is le vagyunk maradva a fejlődő régióktól, a fiatalok egy jó része pedig elhagyta az országot, hogy valahol nyugaton alapítson családot. Tényleg van mire büszkének lenni. Remélem, legalább ti, ott a Parlamentben elhiszitek a saját hazugságaitokat.
Magam sem tudok mást javasolni mint azt, hogy amennyiben egy árkon-bokron át hazudozó, a saját hatalmán és a pereputtya gazdagodásán kívül semmi mással nem foglalkozó, hatalmi törekvései érdekében bármire képes figurára vágyik valaki az országa élén, feltétlenül támogassa a fideszt. De csak akkor.
colibri
Hogy mennyi a lakosság megtakarítása, azt nem tudhatom, mert nem vagyok sem bank, se közvélemény kutató. De hogy Rétvári (most is) hazudik, az 100 %. Nyilván az orbán 300 kormánytagja, oligarchái, seggnyalói, akik kiemelt fizetéssel élnek és akár álláshalmozók is, persze, hogy növelni tudják megtakarításaikat, sőt vannak szép számmal, akik külföldre kénytelenek "menekíteni" a plusszt. Akik nem tartoznak az előbbi körbe, netán elveszítették állásukat, na azok tudnának mesélni Rétvárinak! Négymillió növekedés?? Ez hülye!
Ronin2
Úgy értette ez a szánalmas kis selyemhernyó,hogy annyit elloptak már,hogy 4 millió család abból nyugisan megélhetne.
Csak rosszul fogalmazott.
Qqberci
@Ronin2: Nem selyemhernyó, lótetű...
namihami
4 millióval? Csak? Szerintem sokkal többel. Csak Orbánnak, Mészárosnak és hasonló, a falkába tartozónak kell lenni ahhoz, hogy több legyen neki.
tudode
És akkor Hegedűs Zsuzsa néne munkanélküli lett a "minden gyerek lakjon jól programjával"
.
www.youtube.com/results?search_query=heged%C3%BCs+zsuzsa+minden+gyermek+lakjon+j%C3%B3l
.
A valóvilág
.
----- Még szegényebbek lettek a szegények
.
www.youtube.com/watch?v=uQn6M4Q7V_0
.
Lehet Benci mosolyogni!
Málna
@Béla333: A te dolgod, ha mindent elhiszel, de miért terjeszted a hülyeséget?
csak úgy....
azért csípem a bencust,mert olyan keresztény katolikusan bír hazudozni (pátosszal) ! hollik a nyomában sem léphet ,az egy sima seggfej...
csak úgy....
@Málna: ha a bence kettö milliót mond? szerinted nem miért mondhatott négy milliót? vedd figyelembe,hogy az ország dübörög és szerinted is minden faßa és úgy él mindenki magyarországon mint marci hevesen..
Sámannus
Ezt most ő el is hiszi. azokról a tartalékokról beszél amit az omladozó viskókban élőktől hajtanak be. A világbajnok áfa királyoknak van mivel dicsekedni, mert amíg kifosztják még a koldusokat is nekik vannak tartalékaik, van mit lerabolni az országról. Moslék hazug hazaárulók.
Málna
@csak úgy...: Szerintem ezt gondold át még egyszer, utána írj, mert ennek így semmi értelme.
tudode
Előfordulhat, hogy Bence nem tekintette meg a KSH I. n. évi munkaerőpiaci adatait:
.
Íme!
.
2.1.2.2. A 15–64 éves népesség munkaerőpiaci státusa 2020. I. negyedévében
,
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/15_64_abra_2003.pdf
.
Akárhogy számolom nem jön a ki tudja mennyire a plusz 4 millió takarékos állampolgár, talán még a határon túliakkal sem!
csak úgy....
@Málna: te ezzel azt akarod mondani,hogy én vagyok a hibbant? így ereszkedjen le az embör fia a szintedre,rögvest ellenkezel! neked és a shikari kollégának csak igazatok lehet,mert miért nem és mert csak.
Málna
@csak úgy...: Egyelőre én próbálok hozzád leereszkedni, de nem megy. Nem erőltetem tovább.
Nessy
@solidedge: Mi, akik nem hiányoztunk számtan órán az alsó tagozatban, és nem neki hiszünk, hanem a saját szemünknek!
csak úgy....
@Málna: te sem lehetsz mindenben járatos,elvégre nem vagy egy államtitkár...,le is esne az állam!
lampa laz
Szépen összekuszálta a mondandóját, ezért nem tudják a hülyék kiválogatni. Ha már ilyen nagyon megszaladt a magyaroknak, akkor mi a fészkesnek kell rászoruló csomagokat osztogatni? Naponta azt zengik, h a zeju nem ad pénzt, mégis abból bőkezüsködnek ami onnan jön.
Eladott Ország
Pálinkás Pál
Ez a hülye valami álomvilágban él???Most ez vagy totálisan elmeroggyant...vagy az egyik legundorítóbb féreg...de becsületére legyen mondva...röhögés nélkül elszajkózza!!!
nezelodo
Nem él ez az ájtatos manó álomvilágban, pontosan tudja hogy amit állít ártatlan, álszent képpel, nem más,mint színtiszta hazugság, és csak a dakota kormányzás fényezése érdekében hirdeti a szabvány igét.
Amúgy "mindenki annyit ér amennyije van", és ezt már tudjuk egy ideje. Majd a választáskor pedig a "semmitérőket" pótolják a vándorló és levélszavazók ellenőrizhetetlen számban.
ittott
a nejed szájában a geci. az növekedett.
kereső
A 4,5 millió szja fizetőből,+ 4 millió tud megtakaritani?Akkor most már mindenkinek van megtakaritása + a nyugdijasok? Nem is tudom, hogy miért is Magyarország az a hely Európában, ahol a harmadik legalacsonyabb a lakosság vásárlóereje.Ez mintha ellent mondana rétvárinak- na meg azok a fránya számok. Ne hazudj bence- egy kerszténydemokratától főleg nem szép dolog.
Lassacskán azt lehet mondani, hogy nem csak a "korrupció a kormány legfőbb politikája", hanem ide sorakozik most már a hazugság is.
tudode
@nezelodo: .
Meghallgattam Antall József néhai miniszterelnök összeszedett, mindenkihez szóló, ki tudja miért, adásba nem került beszédét
.
--- Antall József titkos beszéde 1990. - (javított hang)
.
www.youtube.com/watch?v=QXM6pF66VVM
.
Összerakva a világháló által megörökített beszédeket, olyan érzésem támadt, hogy ahhoz a beszédhez hozzájárulhatott a Mr. mikrofonállvány un. "történelmi" beszédét valami nagygyűlésen, amelyből kiderül, hogy olyan "politikát" csinált, amelyre a honfoglalás óta nem volt példa, az ország szégyenére
.
www.youtube.com/watch?v=3iopm2VWidM&t=10s
.
Már a járvány előtt is éltek szegénységben családok, de az után, hogy leállt a járvány miatt az egész világ, a szegények még szegényebbek lettek, és a sleppen kívül majd minden csúszott ki tudja mennyivel lefelé!
Nessy
@tudode: "Aki szegény, az a legszegényebb!" Könnyű a milliós havi jövedelemmel előadást tartani arról, hogy már itt van a tejjel, mézzel folyó Kánaán. Mármint nekik! A hívek meg a darab üres kenyér ebéd után lelkesen tapsolnak!
tudode
@Horizont: .
Véletlenül a nézelődőnek címeztem a 8,37-es válasz hsz-emet!
..
A jelenlegi kormány struktúrában, nem tudni véletlenül, vagy rájöttek arra, hogy nem árt az, ha szakterületeken "csak" meztelen jogászok teszik a dolgukat, mint pl. Banai Péter Benő, aki több alkalommal a plenáris üléseken végig üli a témáját, nem olvasgatva, menet közben válaszol a feltett kérdésekre úgy, hogy tanulni is lehet tőle laikusként
.
Tanulmányai:
.
Tanulmányok:
2007-2010: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (PhD tanulmányok, abszolutórium: 2010)
1998-2001.: Eötvös Loránd Tudományegyetem, Jogi Továbbképző Intézet (jogi szakokleveles közgazdász)
1992-1998.: Budapesti Közgazdasági Egyetem (közgazdász diploma)
1988-1992.: Kossuth Lajos Gimnázium, Cegléd (érettségi)
.
Még középszinten is elvárás a szakmához a jogász tanulmány, de mezitlábas joászként kész röhej ami folyik!
ómió
Na, efftársak! Itt a cupákos lehazudnivaló!
Aki Én
@Málna: Egész pontosan mi a hülyeség abban, amit Béla írt? Rétvári pedig miből veszi a számait, mert ez így bemondásra csak nektek, vak és hiszékeny szektásoknak elég. A fidesz egyik első lépése az volt, hogy megváltoztatta a szegénység számítását, felvitte a határokat, és egycsapásra eltűntek a szegények. Valami ilyesmi lehet ebben is.
2013: ,,Hosszú évszázadok óta Magyarország egyik megoldatlan problémája a szegénység. Strukturális változások, az okok megszüntetése nélkül azonban ma sem lehet ellene eredményesen fellépni. Gyakori hiba, hogy a döntéshozók, a politikusok adományokkal és nem szerkezeti változásokkal akarnak enyhíteni a szegénységen. Közben pedig nem értik, hogy a szegények rossz helyzete, kilátástalansága a társadalmi változások és a fejlődés gátja. Bibóval élve, az elit ma is azt hiszi, hogy a szegények egyszerű életviszonyok között élnek, de a történeti (politikai) osztályok vezetéséhez lojálisak, sorsukkal, életformájukkal kiegyeznek. Ez bizony az elit súlyos tévedését és realitásérzékének elvesztését tükrözi.

A rendszerváltozás a szegények szempontjából gyökeres változást nem hozott, „pusztán csak” tovább mélyítette a szociális szakadékot és a szegénység határára sodort újabb százezreket. Megjelent a gyermekszegénység. Már nem pusztán a felnőttek széles tömegei depriváltak, hanem a gyerekeket is kizárták, megfosztották bizonyos alapvető javakhoz való hozzájutástól. Kialakult a többszörösen hátrányos helyzetűek és kirekesztettek nagy csoportja. A szegénység, Spéder Zsolt szavaival élve megmutatta változó arcait.

Magyarország Európa szegény országai közé tartozik, írja Pankucsi Márta. E tekintetben alig van olyan nemzetközi összehasonlítások során használt mutató, amelyben Magyarország ne lenne rosszabb helyzetben a legtöbb európai országnál. Óriásiak és szinte áthidalhatatlanok a társadalmi különbségek, aránytalanok és gyakran igazságtalanok a jövedelmek közötti eltérések, melyeknek mértéke nagyobb, mint a legtöbb európai országban, ideértve...
Aki Én
@Málna: ... ideértve néhány volt szocialista országot is.

A KSH legújabb adatai rémisztő képet tárnak elénk. Egy év alatt Magyarországon a szegénységi küszöb alatt élők száma több mint 150 ezer fővel emelkedett, de nagyon súlyos anyagi depriváltságban ennél sokkal többen, több mint kétmillióan élnek. Különösen riasztóak a szegénységi küszöb alá kerülők korcsoportos bontású adatai. 2010-ről 2011-re a 0–17 éves gyerekeknél közel 40 ezer fős a növekedés és számuk elérte a 415 ezret, a 18–64 éves felnőtteknél a növekedés 106 ezer fő, így meghaladta a 880 ezer főt, a 65 évesnél idősebb lakosság körében viszont „mindösszesen” közel 8 ezer fővel nőtt a szegények száma, összesen mintegy 70 ezren vannak.

A három vagy annál többgyerekesek, valamint az egyszülős háztartásokban élők helyzete talán a legrosszabb, közülük tízből hárman a szegénységi küszöb alatt élnek. E küszöb kiszámítása több változó eredményéből adódik, ezért nem állandó. Nettó összege jelenleg nem sokkal haladja meg a havi 63 ezer forintot.

mfor.hu/cikkek/makro/12-millio-magyar-ragadt-a-szegenysegi-kuszob-alatt.html

hvg.hu/gazdasag/20150629_Turkom_tukrom_mondd_meg_nekem_ki_a_legsze
Aki Én
@Málna: ,,...Harmadával kevesebb a hátrányos helyzetű gyerek – papíron

Az persze elfogadható, hogy a statisztikusokat zavarja a „létminimum” kifejezés, hiszen – mint azt panaszolják – ez a sajtóban a szegénység szinonimájaként jelenik meg. (Negyven százaléknyi szegény háztartás pedig igen rosszul hangzik.) Más is utal azonban arra, hogy a sikerpropagandát nem megalapozni, hanem kiszolgálni lehetnek hivatottak az adatok.

A hátrányos helyzetben levő gyerekek számát ugyanis úgy sikerült drasztikusan lecsökkenteni, hogy megváltoztatták a kritériumok rendszerét. Azóta azok, akik bár szegények, de a korábbi feltételek közül legalább egynek nem felelnek meg, nem tekinthetők hátrányos helyzetűnek. A Hvg.hu Nyomor széle blogjának szerzője több hajdú-bihari települést talált, ahol egy év alatt harmadával csökkent a kategóriába tartozók aránya. Pedig e gyerekek életkörülményeiben, élethelyzetében tulajdonképpen nem volt változás."

www.azenpenzem.hu/cikkek/hol-a-szegenyseg-mostanaban/2781/?=hirkereso
Málna
@Aki Én: Egész pontosan az a hülyeség abban, amit Béla írt, hogy egy kamuoldal álhírét másolta ide. Semmi más...
Te tényleg 2011-es adatokkal példálózól? 2020-at írunk.
Tudom, hogy van egy nyomorgó réteg. Jellemző rájuk, hogy dolgozni nem szeretnek, gyereket csinálni annál inkább. Ha megfeszülünk sem tudunk velük mit kezdeni.
Aki Én
@Málna: Ez úgy butaság, ahogy van. Egyrészt nem csak 2011-esek az adatok, másrészt azóta más a számítási mód, vagyis nem a szegénység változott, csak a nézőpont. Mondom, csodálkoznék ha ezt megértenéd vak propaganda terjesztésed mellett. Nagy a mellényed, pedig csak a propagandát ismered.
Málna
@Aki Én: Engem nem érdekel sem a propaganda, sem a statisztika. Az alapján ítélek, amit látok, tapasztalok. És amiben van saját tapasztalásom, abban érthetően nehéz meggyőzni annak az ellenkezőjéről, amit gondolok.
Aki Én
@Málna: Az egy dolog, hogy mit tapasztalsz, mit értesz meg belőle. Az meg egy másik, hogy mik a tények.
Málna
@Aki Én: KInek a tényei? A kormányé vagy az ellenzéké? Vagy a tieid, amit az ellenzéki propagandából veszel?:-) Inkább maradok a sajátomnál.
Aki Én
@Málna: ...húúúú basz... Neked aztán van elképzelésed a propaganda meg a tények fogalmáról.
Aki Én
@Málna: Ténynek nevezzük általában azt, ami bizonyíthatóan létezik vagy létezett.
A kormány úgynevezett tényeit csak a kormány állítja, mindenfajta igazolás, alátámasztás mellőzésével, pusztán bemondásra.
Málna
@Aki Én: Az ellenkezőjét pedig az ellenzékiek, mindenfajta igazolás, alátámasztás mellőzésével, pusztán bemondásra...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.