A főpolgármester kijelentette, hogy a kormánynak valójában egy fillérjébe sem kerül a felújítás. főpolgármester kijelentette, hogy a kormánynak valójában egy fillérjébe sem kerül a felújítás. Karácsony Gergely négy pontban foglalta össze Facebook-oldalán a Lánchíd felújításának helyzetét, illetve az arról elhangzott kormányzati állításokat. Indoklása szerint azért, hogy mindenkihez eljusson a valóság. A főpolgármester szerint az előző városvezetésnek 9 éve volt a híd felújítására, most mégis a 8 hónapja dolgozó új vezetést támadják. Közölte, hogy mostantól a kormány minden évben egy teljes Lánchíd-felújításnak megfelelő összeget von el Budapesttől. Megjegyezte, hogy a kormánynak valójában egy fillérjébe sem kerül a felújítás: nagyjából annyi pénzt adnak, amennyit a fővárosnak ÁFA-ként be kell majd fizetnie a beruházás után. Leszögezte, hogy a főváros hónapok óta dolgozik a Lánchíd-felújítás előkészítésén, és hamarosan kiírják az erre vonatkozó közbeszerzést.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Mirabilis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
És tegye hozzá, hogy a kormány és az egész fidesz le van sz@rva! Álljanak le, kár, hogy semmi dolguk nincs, csak a gyűlölködés!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
És tegye hozzá, hogy a kormány és az egész fidesz le van sz@rva! Álljanak le, kár, hogy semmi dolguk nincs, csak a gyűlölködés!
Nessy
Az emútkilencévben nem volt sürgős! Most két hónapja vált azzá! Tarlós meg ne kiabáljon be a pálya széléről! Volt rá elég ideje, hogy legalább elindítsa a felújítást! A Tarlósnak biztos nem nyújtana be ultimátumot pártunk és kormányunk, miközben az elvett pénzekből mindenre jut! Hivatkoznak a turizmusra. A Lánchíd nem turista látványosság, nem tartozik a városképhez?
Borsodi
Orbánnak már tíz éve volt rá,hogy bevezesse az eurót és útól érje Ausztriát! Harminc évvel vannak előttünk.Ha így haladunk Bulgária is megelőz.
tudode
Szijjártó: Csúszik az új Komáromi Duna híd átadása
.
www.google.com/search?sxsrf=ALeKk02KkTZcCP8h8vrVS2A25bEJbzlaHw%3A1592933416313&ei=KDzyXorUEuuQrgSx95GgCA&q=Szijj%C3%A1rt%C3%B3%3A+Cs%C3%BAszik+az+%C3%BAj+Dunai+Kom%C3%A1romi+h%C3%ADd+%C3%A1tad%C3%A1s&oq=Szijj%C3%A1rt%C3%B3%3A+Cs%C3%BAszik+az+%C3%BAj+Dunai+Kom%C3%A1romi+h%C3%ADd+%C3%A1tad%C3%A1s&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQDDoECCMQJ1DbxQJYmuwCYO6NA2gAcAB4AIABYYgBwgOSAQE1mAEAoAEBqgEHZ3dzLXdpeg&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwiKiLizu5jqAhVriIsKHbF7BIQQ4dUDCAw
.
Még a Duna hidak is kettős mércét élveznek/szenvednek!
.
------ Az új Komáromi híd költsége
.
www.portfolio.hu/ingatlan/20190226/mutatjuk-mennyire-lesz-draga-mulatsag-az-uj-duna-hid-315523
.
A KIVITELEZÉS NETTÓ ÖSSZEGE MINTEGY 91,199 MILLIÓ EURÓ, VAGYIS 28,95 MILLIÁRD FORINT. ÍGY CSAK A HÍD MEGÉPÍTÉSE 48,25 MILLIÓ FORINTBA KERÜL MÉTERENKÉNT, AMI A LEGUTÓBBI MEGYERI HÍD FAJLAGOS ÁRÁT IS JÓCSKÁN MEGHALADJA.
-------------------------------------------
.
Lehet, hogy karaktergyilkolás áldozata lesz a Széchenyi Lánchíd is!.

Mutatjuk, mennyire lesz drága mulatság az új Duna-híd
.
Béla333
Sajnos nem engedik beküldeni a cikket, holott nagyon érdekes és felháborító!

"43,7 millió eurót fizethetünk Orbán veje miatt"
nepszava.hu/1150873_43-7-millio-eurot-fizethetunk-orban-veje-miatt

Nesze nektek Lánchíd...
Nessy
Roppant egyszerű a megoldás! Gyalogos hidat kell csinálni a Lánchídból! Aztán Orbánt és vendégreit kísérheti a TEK valamelyik másik hídon a várbeli kolostor csoda erkélyére!
legott
Ezzel a dumával kellett volna kezdeni, ember - hogy az emberek is, meg a fideszes szektás csürhe is megértse !!!
lusta
Az alapvető gond a városháza hozzáállása miatt alakult ki. Mégis hogyan képzelik, hogy egy nyílt közbeszerzési pályázaton akarják felújítani a Lánchidat?
lusta
@Mirabilis: Akkor menjünk végig a történeten. Eleinte a Közgép lett erre a célra kiszemelve. Tudjuk, O1G után szó sem lehetett erről. Azonnali váltótárs akkor még nem volt. Tavalyra már akadt Pánztáros Lölő személyében, de ekkor a helyi választópolgárok már másképp döntöttek. Az mégsem járja, hogy bárki reális áron, elfogadható időben és minőségben elvégezze a felújítást.
Nessy
@Mirabilis: Még mindig jobb a három pont, mint a durbincs idióta szöveg ismétlései! Egyébként a Morze abc-ben a három pont az S betűt jelenti.
3 rövid 3 hosszú 3 rövid = SOS!
vitriol
Az egy dolog, hogy tarlósék 9 éven át elszabotálták a Lánchíd felújítását, de ettől függetlenül ez szígorúan NEMZETI ügy, és orbánnak kutya kötelessége biztosítani a teljes felújítási költséget!
Csizmás Kond
...szerintem is már a nyolcvanas évek végén elkezdhették volna felújítani...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.