Összességében 5,2 milliárd forint volt a bírságok összege a koronavírus-járvány három hónapja alatt.

Helyszíni bírságot 14 007, feljelentés alapján pénzbírságot pedig 2407 alkalommal szabtak ki a hatóságok járványügyi intézkedések megsértése miatt – írta a Pesti Hírlap a belügyminisztériumi összesített szabálysértési statisztikái alapján.

Több milliárdnyi  bírságot szabott ki a rendőrség a járvány alatt, de eddig csak a töredékét fizették be

A 168óra szemlézése szerint a helyszíni bírságok összesen 360,9 millió forintot tettek ki, ebből június 10-ig mindössze 43,6 milliót fizettek be az emberek. A hatósági házi karantént sem feltétlenül tartották be az emberek: 257 személlyel szemben helyszíni bírságot, 123 fővel szemben figyelmeztetést szabtak ki, és 1315 szabálysértési feljelentést tettek.

Verekedésért 154 alkalommal büntettek és összesen 4,7 millió forint helyszíni bírságot róttak ki, amelyből egymillió forint folyt be az államhoz.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(168ora.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
5,2 milliárd? húúú...ennek fele sem tréfa...ha a hatóság a pénzbeszedés terén is ilyen szigorúságot fog tanusítani, akkor sok botrányos jelenetnek leszünk szemtanúi..

kizártnak tartom, hogy a felénél többet befzessen a nyakas magyar...aztán vagy jön a végrehajtó, a közmunka, vagy a böri...de azért sem fizet..

Évekig eltart majd ez a bírság-behajtás.
justhpeter
Ennél sokkal szomorúbb, hogy megdőlt a rendőrség "jóindulatú hozzáállásáról" szóló legenda. Vagyis ismét a pénzbehajtó jelleg dominál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.