Szombattól 30 kilométer/órára csökken a megengedett sebességhatár a Lánchídon – közölte Tüttő Kata főpolgármester-helyettes szerdán. A főpolgármester-helyettes azt is tudatta, hogy a Fővárosi Önkormányzat vezetése megtiltja a Lánchíd használatát az augusztus 20-ai tűzijáték és állami ünnepség céljaira.

30 kilométer/órás sebességkorlátozás lép életbe a Lánchídon
Fotó: Pixabay

Tüttő Kata az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte:

a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén megerősítette, hogy heteken belül kiírják a Lánchíd felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárást, ezzel az elmúlt évek halogatása után elkezdődik végre a 171 éves híd felújítása.

A főpolgármester-helyettes emlékeztetett: a tavaly októberben megválasztott városvezetés a Lánchíd terhelésének csökkentése érdekében már kitiltotta a hídról az öt tonnánál nehezebb járműveket. A városvezetés már februárban kezdeményezte a kormánynál, hogy a Lánchíd felújításának várható költségeinek csak kis részét fedező állami hozzájárulást a hídszerkezet felújítására költhesse, közbeszerzés keretében.

Az azóta eltelt időben a Budapest Közút, mint a Lánchíd fenntartója napi szinten ellenőrzi a híd állapotát, az észlelt hibákat kijavítják, hetente adnak jelentést a városvezetésnek – írta Tüttő Kata. Hozzátette: a Budapest Közút javaslatai alapján arról döntött a városvezetés, hogy a Lánchíd megóvása, védelme érdekében újabb intézkedéseket hoz.

"A hídon, június 27-től 30 kilométer/óra a megengedett sebességhatár, és mivel az elmúlt évek tűzijátékai is hozzájárultak a hídszerkezet egyes elemeinek rozsdásodásához, ezért mostantól a Lánchíd az augusztus 20-ai tűzijáték és állami ünnepség céljaira nem használható"

- írta közleményében a főpolgármester-helyettes.

(MTI9

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
ezt a kamu dumát...tételezzük fel hogy betartják a 30-at...nos akkor közel 2-szer annyi ideig terheli akármi a "beteg" hidat,mintha 50-nel átmenne rajta!!!ez a karácsony egy autósellenes agyagedény...biztos örülnek az autósok a parkolási díj emelésnek is...utálom orbánékat...de azért szorítok hogy eltakarítsák ezt a zöld képződményt!!!
Qqberci
@Pálinkás Pál: Rezonanciáról hallottál-e már? Vagy fizikából fel voltál mentve?...
CsipkeRózsa
@Pálinkás Pál: Nem eléggé utálod Orbánékat.

Szerintem nem kétszer annyi ideig fognak menni rajta, hanem kevesebben fogják ezt a hidat választani az átjáráshoz.
Pálinkás Pál
@Qqberci: nem..,.ezért írtam máshol...személyautókkal ,a híd méretei miatt nem lehet jobban megterhelni 250 tonnánál!!!no most...ha egy dunahidat 250 tonna súlynál a rezonancia ellen védeni kell,akkor egyszerűbb ha bedózerolják...most nem állok neki számolgatni,ha akarod megteszed...közel sem vagyok benne biztos hogy 30-nál kevésbé rezonál!!!
rokker33
@CsipkeRózsa: Szerintem lesz annyi ostoba ember,hogy a korlátozások ellenére is fogják használni a Lánchidat már csak azért is!Ha annyira veszélyes már az állapota , akkor érdemesebb lenne lezárni az egészet és más hidakra terelni a forgalmat.Mig nem kezdik el a felújítást gyalogos kerékpár és motoros használatra tökéletes!
Qqberci
@Pálinkás Pál: Mondom én, hogy fel voltál mentve :-))) Nem a súllyal van baj, hanem a mozgási energiával, ami egy fékezésnél óhatatlanul átadódik a hídszerkezetnek és ami a sebesség négyzetével arányos. A másik tényező a frekvencia: elég egyértelmű, hogy 50 km/h (13,9 m/sec) más frekvenciát indukál, mint 30 km/h (8,3 m/sec)...
Pálinkás Pál
@Qqberci: no...akkor ugorj neki gyorsan,mivé alakul a mozgási energia lassuláskor...segítek,..nem rezgéssé!
kakambuki
Vigyék át a tűzijátékot Debrecenbe. Én megtenném a hatalom helyében brahiból is. Aztán várnám a reakciókat Budapestről, na nem Karigeritől, hanem a pestiekét!
Rockxy
aha, szóval 30 kilómétert kell megtenni a Lánchidon egy óra alatt.
tejjesen korrekt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.