Fővárosi vizsgálóbizottság indul az utóbbi évek korrupciógyanús ügyeinek kivizsgálására – közölte Facebook-oldalán Soproni Tamás, a VI. kerület momentumos polgármestere.

Elkezdik kivizsgálni Tarlósék korrupciógyanús ügyeit
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Soproni szerint "a budapestieknek joguk van tudni, mit csináltak a pénzükkel – hogy hová tűntek azok a százmilliók, egyes esetben milliárdok, amiket ők adóként fizettek be, és amelyekből fejlesztések helyett magánvagyonok lettek."

Azt is írta:

“A Fidesz-kormány neve az elmúlt időszakban összeforrt a korrupcióval. Nincs ember ma Magyarországon, aki elhinné, hogy az ország leggazdagabb embere egy százmilliárdos egykori gázszerelő, és nem Orbán Viktor miniszterelnök. És aligha van olyan ember, aki azt gondolja, hogy a fideszes vezetésű budapesti Városháza mentes volt a korrupciós ügyektől az elmúlt tíz évben. A 2019-es kampányban az egyik választási ígéretünk az volt, hogy leszámolunk a korrupcióval. Ez Budapesten két dolgot jelent. Azt, hogy tisztességesen dolgoznak majd a momentumos politikusok, és azt, hogy felderítjük az előző ciklus által elkövetett bűnöket”.

A vizsgálat az alábbi projekteket fogja érinteni:

4-es metró,

Bálna,

Biodóm,

parkolási és az e-jegyrendszer ügye

3-as metró felújítása.

A bizottság vezetőjének Havasi Gábort, Budapest momentumos egészségügyi tanácsnokát kérték fel, és a testületnek lesz fideszes külső és belső tagja is, akik Soproni elmondása szerint „bármikor csatlakozhatnak a munkához”.

Soproni Tamás azt ígéri, olyan ügyeket vizsgálnak majd, amelyekben okkal feltételezhető, hogy bűncselekmény történt, és feljelentéseket fognak tenni.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Tarlós szerintem nem tett zsebre jelentősebb lóvét. Ilyen szempontból nem volt része a korrupcióban. Ezt nem is állítja a fővárosi vezetés, ha jól értem. Pusztán az ő időszakáról beszélnek. Tarlós pusztán a NER hasznos hülyéje volt. Pont mint ahogy Kövér László is. Ők azok akinek elég fiezetség a poszt amit kaptak, cserébe nem gátjai a NER-nek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ne már csak ezeket? Pl. Dávidkával közös minden üzlete egyértelműen az volt, leginkább a fonódó villamosok baromsága!!! =))
human
Tarlós szerintem nem tett zsebre jelentősebb lóvét. Ilyen szempontból nem volt része a korrupcióban. Ezt nem is állítja a fővárosi vezetés, ha jól értem. Pusztán az ő időszakáról beszélnek. Tarlós pusztán a NER hasznos hülyéje volt. Pont mint ahogy Kövér László is. Ők azok akinek elég fiezetség a poszt amit kaptak, cserébe nem gátjai a NER-nek.
csak úgy....
a fakockás tarlós most 72 éves! mire itt valami kiderül...,orbán már 80 fölött !
Nyírfa
Igen! Végre! És akkor Tarlóstól vissza lehet venni a kitüntetést is, ugye? Merthogy nem méltó rá.
Béla333
"Arra a kérdésre, hogy vizsgálják-e Demszky Gábor, Persányi Miklós és Karácsony Gergely botrányait is, igennel válaszolt, és elmondta, ha kell, felelősségre is vonják őket."
24.hu/belfold/2020/06/24/fovaros-korrupciogyanus-ugyek-vizsgalobizottsag/

Ez így helyes! Oldaltól függetlenül kell írtani a korrupciót!:
csipetke
Hát.ez el fog tartani egy darabig...Végülis Tarlós 9 évig volt orbán csicskája.Ki tudja,hogy ezidő alatt milyen "ügyletek" történtek.
Nyírfa
@grincss: Háles! Rendnek kő má' lenni! :)
Nyírfa
@Béla333: Karácsony Gergely botrányai???
SystemError
@human: Tarlós egy ügyes politikus és ügyesen alakított ki magáról egy politikai képet. Ettől függetlenül sok sok mutyit engedett. Szerinted, ha az ő erkölcseivel ellentétes, hogy jól járjon, akkor másnak engedni fogja úgy, hogy ha valami van akkor ő vigye el a balhét...Óbudán tucatszámra engedélyezte árterületen/nyaraló övezetben a lakóparkok építtetését teljesen illegálisan kiadva az engedélyeket. Majd ezen az alapon akarták a Rómait lerabolni a Garancsiék, ami sikerült is, csak a gátat nem tudták kivitelezni..Előtte, amikor még kisember volt, akkor a társasházban, ahol lakott egy lakást mutyizott el. Hidd el egy igazi látszatember, az tény hogy ezerszer okosabb és elővigyázatosabb a mostani suttyóknál..Ő azért a régivágású arcok közül van, akik még stílussal, adva a látszatra loptak, de loptak! :)
volvós
Vén b.zi !!! Szorul a hurok !!! Nem kellett volna...inkább unokázz a sok-sok pénzből !!
Rockxy
ezaz!
végremá!
csak felne gyútsák a tarlót, mer nagyobb lessz a füstye, minta láng!
ja!
mivan?
plottpeti má nem él?
Csizmás Kond
...négyes metró...na ott Demszki ...
...a bálna...na az is Demszki...
...biodom...az a fidesz..
...parkolás...hát az amolyan vegyes...
...a metró...ot is vegyes
Aki Én
@Csizmás Kond: ...majdnem jó, de a 4-es metrót a fidesz fejezte be, a bálnát meg Tarlós adta el. Ezzel el is árultam, miért csak az ellenzéket érintő részeket fedték fel az OLAF jelentésből.
Elmondták, hogy a korrupciót keresik, nem a fideszes ügyeket.
Csizmás Kond
@Shikari: Amúgy ez az egész szintén egy momentumos humbug...méghogy ők kezdenek vizsgálódni...mégis hogy képzelték el ?
human
@Mirabilis: Dehogy akarom én mentegetni. Én csak azt írtam, hogy korrupciós pénzt nem fognak nála találni akár valamilyen luxus ingatlan formájában. Pont ezért nem is lesz rábizonyítható semmi. Ha pedig a döntései egyes közbeszerzéseknél nehezen magyarázhatók, majd Polt Péter azt mondja, hogy nem fogta át a tudata és mindenkinek jogában áll hülyének lenni.
silber13
@Shikari: Már régóta ezementen vedelsz, azért beszélsz ennyi marhaságot!:-)))) De hát ez a te egyéni jellegzetesséed! Gyűlölködés, hazudozás, seggnyalás felső fokon! Igazi náci jellemvonások! I
silber13
@Shikari: Fáj az igazág kis köcsög?:-)))))))))
silber13
@Shikari: Nem veszed észre, hogy nem veszlek észre?:-)))))))))
silber13
@Shikari: Szar lehet neked!:-)))))))))))))))))))))))))))))) A stílus maga az ember! Ez jellemző rád!:-))))
silber13
@Shikari: Ne is fáradj pubi! Ezeket a jelzőket a számtalan alpári minősítésért kapod!, amit mindenkivel szemben használsz! Jó étváyat!
ómió
Az egyik "tanácsadó" azért, ugye, Athina lesz!?
CsipkeRózsa
@Shikari: " A biodómot Persányi mester vitte, ő pedig Gyurcsány minisztere volt!"

Nem Gyurcsány idejében készült a Biodóm!
balos
@Shikari: Nem véletlenül a turuloshoz van szerencsénk?Tudod akinek tehén volt a radiátora!
Csizmás Kond
@Shikari: ők nem az elszámolásra mennek hanem a mindennapi szarakodásra...nem valamit akarnak hanem minden akaratnak ellentmondanak, az ellenzéknek az a stratégia.
Clavigo
@Shikari: Neked ,,mint román medvetáncoltatónak és okj- s kecskepásztornak,,mi közöd van a turulhoz ?
CsipkeRózsa
@Shikari: 14:50

Azt is írtad, hogy "a Biodóm", amihez semmi köze Gyurcsánynak, igaz a neve mindig jól hangzik.
Clavigo
@Shikari: Elfelejtettél válaszolni,,Shikarescu...
Béla333
@Nyírfa: tegnap 21.06
A hírt, illetve azt, hogy a vizsgálatot nem az alapján akarják végezni, hogy ki melyik oldalon van - Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) főpolgármester-helyettese jelentette be.
Hogy Karácsonyt érinti-e az MSZP-Fidesz közös mutyija Zuglóban a parkoló társaságok lenyúlásai kapcsán, azt remélem a vizsgálat tisztázni fogja.
Csak remélni tudom, hogy azért, mert majd mindegyik pártot így-úgy érinti a korrupciós botrány halmaz, nem lesz elmaszatolva az egész vizsgálat. Erre láttunk csak és kizárólag példát az elmúlt évtizedekből, remélem most nem így lesz!
CsipkeRózsa
@Shikari: Nem elvtársak, Persányi inkább Orbán felé hajlik, beállt az alkalmazkodók közé.
vitriol
Ebből a néhány reagálásból is kitűnik, hogy a kormánypárti szereplők piszkosul be vannak tojva. Nem véletlen, hogy a fideszesek azonnal bekéreckedtek a vizsgálóbizottságba, hátha meg tudják akadályozni a vizsgálódást.
CsipkeRózsa
@Shikari: Gondolkozz, hiszen Orbán kormányzása alatt tudott lopni.
bencemacska
@RonaGyuri: június 24. 20:12
Szerintem ennél jóval több ügy szerepel a Közgyűlés határozatában, amin ő nem változtathat önkényesen, maximum a vizsgálódás sorrendjén változtathat!
Ha nagyon kibővíti a vizsgálódást, nem lesz vége sohasem! Lehet, hogy megvalósul a: "Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka" közmondás.
Borsodi
Majd eltusolnak mindent elvégre a hibás az ellenzék mindenért.
www.youtube.com/watch?v=pvxviiNi3HA
CsipkeRózsa
@CsipkeRózsa: Orbán védenceit nem szokás vád alá helyezni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.