Fővárosi vizsgálóbizottság indul az utóbbi évek korrupciógyanús ügyeinek kivizsgálására – közölte Facebook-oldalán Soproni Tamás, a VI. kerület momentumos polgármestere.

Elkezdik kivizsgálni Tarlósék korrupciógyanús ügyeit
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Soproni szerint "a budapestieknek joguk van tudni, mit csináltak a pénzükkel – hogy hová tűntek azok a százmilliók, egyes esetben milliárdok, amiket ők adóként fizettek be, és amelyekből fejlesztések helyett magánvagyonok lettek."

Azt is írta:

“A Fidesz-kormány neve az elmúlt időszakban összeforrt a korrupcióval. Nincs ember ma Magyarországon, aki elhinné, hogy az ország leggazdagabb embere egy százmilliárdos egykori gázszerelő, és nem Orbán Viktor miniszterelnök. És aligha van olyan ember, aki azt gondolja, hogy a fideszes vezetésű budapesti Városháza mentes volt a korrupciós ügyektől az elmúlt tíz évben. A 2019-es kampányban az egyik választási ígéretünk az volt, hogy leszámolunk a korrupcióval. Ez Budapesten két dolgot jelent. Azt, hogy tisztességesen dolgoznak majd a momentumos politikusok, és azt, hogy felderítjük az előző ciklus által elkövetett bűnöket”.

A vizsgálat az alábbi projekteket fogja érinteni:

4-es metró,

Bálna,

Biodóm,

parkolási és az e-jegyrendszer ügye

3-as metró felújítása.

A bizottság vezetőjének Havasi Gábort, Budapest momentumos egészségügyi tanácsnokát kérték fel, és a testületnek lesz fideszes külső és belső tagja is, akik Soproni elmondása szerint „bármikor csatlakozhatnak a munkához”.

Soproni Tamás azt ígéri, olyan ügyeket vizsgálnak majd, amelyekben okkal feltételezhető, hogy bűncselekmény történt, és feljelentéseket fognak tenni.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Tarlós szerintem nem tett zsebre jelentősebb lóvét. Ilyen szempontból nem volt része a korrupcióban. Ezt nem is állítja a fővárosi vezetés, ha jól értem. Pusztán az ő időszakáról beszélnek. Tarlós pusztán a NER hasznos hülyéje volt. Pont mint ahogy Kövér László is. Ők azok akinek elég fiezetség a poszt amit kaptak, cserébe nem gátjai a NER-nek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vitriol
Ebből a néhány reagálásból is kitűnik, hogy a kormánypárti szereplők piszkosul be vannak tojva. Nem véletlen, hogy a fideszesek azonnal bekéreckedtek a vizsgálóbizottságba, hátha meg tudják akadályozni a vizsgálódást.
CsipkeRózsa
@Shikari: Gondolkozz, hiszen Orbán kormányzása alatt tudott lopni.
bencemacska
@RonaGyuri: június 24. 20:12
Szerintem ennél jóval több ügy szerepel a Közgyűlés határozatában, amin ő nem változtathat önkényesen, maximum a vizsgálódás sorrendjén változtathat!
Ha nagyon kibővíti a vizsgálódást, nem lesz vége sohasem! Lehet, hogy megvalósul a: "Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka" közmondás.
Borsodi
Majd eltusolnak mindent elvégre a hibás az ellenzék mindenért.
www.youtube.com/watch?v=pvxviiNi3HA
CsipkeRózsa
@CsipkeRózsa: Orbán védenceit nem szokás vád alá helyezni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.