L. Simon László József Attila-díjas írót, költőt, fideszes országgyűlési képviselőt, korábbi kulturális államtitkárt választotta elnöknek a Tokaji Írótábor Egyesület – közölte L. Simon László kabinetje csütörtökön az MTI-vel.

L. Simon László korábbi fideszes államtitkárt választották a Tokaji Írótábor elnökének
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

L. Simon László Szentmártoni János József Attila-díjas költőt, az Magyar Művészeti Akadémia tagját váltotta az elnöki székben, aki Erős Kingával, a Magyar Írószövetség elnökével, kritikussal együtt továbbra is az elnökség tagja marad – olvasható a közleményben. A közlemény idézi L. Simon Lászlót, aki elmondta, hogy 1996 óta aktív tagja a Tokaji Írótábornak, és megtiszteltetés, hogy a csaknem ötvenéves programsorozat és szervezet vezetője lehet. L. Simon közölte: a kultúrpolitikai munkája mellett igyekszik minél több fiatal bevonásával dinamizálni az írótábor szakmai munkáját. Az új elnök különösen szeretné, ha 2022-ben, az ötvenedik Tokaji Írótábor az évfordulós megemlékezésen túl a magyar literatúra presztízsének növelését szolgáló nagy nemzeti irodalmi ünnep lehetne.

Ebben partnerként az egyesületben szintén aktív Posta György tokaji polgármesterre is számítanak – mondta. Az idei írótábort augusztus 17. és 20. között rendezik, témája a trianoni békediktátum és annak irodalmi hatásai, következményei.

(MTI)

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Rákosit dicsőitő versek után jönnek az Orbán ódák. Az irodalom csak szolgája a se..nyalásnak.
Pláne, ha ennyit képes hozni a konyhára.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Eladott Ország: Athina, vagy Károly "alkotásai"? Mert mindegyik nektek való! Az idézett "vezérfonalat" is a magadfajta efftársi fajkreténekre szabták!
ómió
@Eladott Ország: Ugye, azért vagy ezzel úgy te is? Amúgy a pufajkát még máig is viselitek? A dobtáras elásva?
ómió
@Eladott Ország:Jött is a "világ"! A "magasabbrendű társadalomé"! 45 év alatt "csak" 50 évet maradtunk le a "rothadó kapitalizmus" mögött! A bolsi tetübanda ezt hazudja most a "Zorbánra"! Szolzsenyicin meg már rég megmonta a bolsi tetübandádról, hogy kik vagytok! Ne hazudd azt most tovább a Fideszre! Vagy rááll nemcsak a szád, a "tollad" is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.