A 12-es főút továbbra is zárva Nagymaros és Zebegény között. A Tisza áradása miatt több komp nem üzemel a folyó felső szakaszán.

Az Útinform péntek reggeli jelentése szerint a következő a helyzet az utakon:

- Élénk a forgalom az M0-s autóút déli szakaszán, az M1-es autópálya irányába. Dunaharaszti és Halásztelek között lelassul az előrejutás, 10-15 perc a plusz menetidő.

Még mindig le van zárva a 12-es főút Nagymaros és Zebegény között

Lezárták a 12-es főutat Nagymaros és Zebegény között, mert a 16-os és a 19-es km közé eső szakaszon a viharkárok helyreállításán dolgoznak. A 7,5 tonnánál könnyebb járművek a Kóspallag-Márianosztra útvonalon kerülhetnek, a 2,8 m-es magasságkorlátozás figyelembevételével.

Fontos tudni, hogy a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek észak felé csak Bernecebarátig mehetnek el, mert ott egy 16 tonna teherbírású híd van. (A 2-es főúton Hontnál található hasonló súlykorlátozás.) A 16 tonnánál nehezebb járművekkel már jelentős kerülőt kell tenni: Szobnál a réven átkelve érhető el a 11-es főút, majd Esztergom irányába a 111-es és a 117-es főúton közlekedve lehet a 10-es főútra eljutni, melyen már elérhető a főváros.

Önvezető jáművek az M86-os csornai elkerülőjén

Péntekig lezárták az M86-os autóút – Csornát északkeletről elkerülő szakaszát –, a 142-es és a 148-as km között, mert önvezető járműveket tesztelnek. Mindkét irány forgalmát az M85-ös csomópontjánál elterelik a 85-ös főútra Csorna felé, illetve a 86-os főútra. A terelőutat táblák jelzik.

Átépített terelés az M1-es autópályán

Az M1-es autópályán a Hegyeshalom felé vezető oldalon, a 17-es és a 28-as km közötti terelést átépítették. A tehergépjárműveket a leálló sávra terelik, a személyforgalom továbbra is az ellenkező oldalon a belső sávon halad.

Árad a Tisza, nem közlekednek a kompok

A Tisza felső szakaszán, a magas vízállás és a levonuló uszadék miatt sorra állnak le a kompok. Így nem üzemel a Tiszadob és Tiszalúc közötti komp és a pontonhíd. Szintén szünetel az átkelés Tiszacsege és Ároktő között, valamint Tiszadorogma és Egyek, illetve Balsa és Kenézlő között.

Szintén a Tisza felső szakaszán, Tímár és Zalkod, illetve Tiszatardos és Tiszalök között a komp a folyó áradása miatt határozatlan ideig nem közlekedik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.