Ez állhatott a háttérben.

Magyar Nemzet: a pátyi hullaszállító sikkasztásra használhatta fel az otthonában tárolt emberi maradványokat

Egyfajta sikkasztás lehetett az oka, hogy a pátyi horrorház tulajdonosa hazavitte a rábízott holttestek egy részét. A korábban bonc­segédként dolgozó halottszállító ugyanis így megtarthatta a testrészek, embriók hamvasztására szánt összegeket.

Továbbra is vizsgálja a Nemzeti Nyomozó Iroda, hogy R. Dénes halottszállító milyen célból hordta hosszú időn át pátyi házába a halottak testrészeit, illetve az emberi embriókat. A maradványokra néhány napja bukkantak rá, amikor megvették R. Dénestől a háza udvarán álló járművet és az ócskavasat. A rendőrség emberi test tiltott felhasználásának alapos gyanúja miatt nyomoz, a férfi szabadlábon védekezhet. Bűnössége esetén mindössze három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A lehetséges okokról három ver­ziót is megnevezett a pátyi horror­házról elsőként beszámoló Budapestkörnyéke.hu.

Lapunk úgy tudja, egy negyedik változat tűnik a legelfogadottabbnak a nyomozók köré­ben. A halottszállítók a szerződésük szerint pénzt kapnak a szállításért, kérdés, hogy ebben az összegben benne van-e például a hamvasztás költsége is (akár halottról, akár amputált végtagról van szó). Ha nem történik meg a hamvasztás, akkor az tiszta nyereség a halottszállítónak. Az eddigi információk szerint ez a rendhagyó sikkasztás a legvalószínűbb magyarázat a történtekre.

A Budapestkörnyéke.hu honlap által felvetett három verzió egyike az, hogy tudományos célra felaján­lott holttestekről van szó.

A másik lehetőség a hírportál szerint az lehetett, hogy a halottszállító olyan holttesteket vagy olyan halottak testrészeit vitte el, amelyekért nem jelentkezett senki. Vannak ugyanis olyanok, akiknek nincs hozzátartozójuk, vagy senki sem akarja eltemetni őket. Az ilyen halottakat az állam temeti el, viszont a holttesteket ebben az esetben nem azonosítják, a földi maradványokat tehát könnyebben ki lehet hozni a kórházból. Ehhez azonban már több ember összejátszására van szükség, akik tudnak a patológus morbid tevékenységéről és segítették a holttestnyilvántartási eljárásban elsimítani a „hiányt”.

Mindenesetre az a tény, hogy R. Dénes éveken át hazahordhatta lebukás nélkül a halottak testrészeit, azt jelzi, hogy komoly probléma van a halottszállítók tevékenységének nyomon követésével. A történtek alapján jelenleg senki nem tudja hitelt érdemlően megmondani, hogy mi fog történni a maradványokkal, amikor a halottszállító elviszi azokat a proszektúra területéről.

A pátyi horrorházzal kapcsolatban helybéliek arról beszéltek, hogy a gyanúsított éjszakánként tüzet rakott egy üst alá. Elképzelhető, hogy így semmisíthette meg a haza­hurcolt maradványok egy részét.

Forrás: Magyar Nemzet

Kép: MTI/Mihadák Zoltán

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Ez nagyon beteg. Brutálisan hátborzongató. Lopók, csalók, ingyenélő országa lettünk. Fent is ezt csinálják hát lent is.
Horizont
@Gladyscol: @MariaSA81: Büdös ribancok menjetek az autóút mellé.
vacsi
A 60 vödör (10 literes?) úgymond "amputált végtag" közé nyugodtan belecsempészhetett jó néhány teljes hullát is, darabokra szedve...
CarolRL86
Mа еstе szаbаd vagуок. Inni акаг, kаttintsоn a linкrе, hogу mеgtaláljа a ргоfilomаt és a telefonszámоt --> www.k­­i­­­­ssia.club

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok