A társadalom azt várja el a kormánytól, hogy átlátható legyen a nem kormányzati szervezetek (ngo-k) működése – mondta ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértője az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Ma este is elővették Soros Györgyöt a köztévén

Felidézte: korábban a lobbiszervezetek elsősorban gazdasági befolyásszerzésre törekedtek, a Századvég Alapítvány legfrissebb elemzése szerint azonban ez átalakult.

A lobbi kifejezés mára inkább már egy jóhiszemű megközelítése annak a ténynek, hogy idegen gazdasági vagy politikai csoportok "ügynökszervezeteket" telepítenek egy-egy országba

- magyarázta.

Hozzátette: ezek az egy vagy több finanszírozó által pénzelt "ügynökszervezetek" hatalomtechnikai eszközökkel megpróbálnak beavatkozni a helyi viszonyokba egy politikai ideológia, például a nyílt társadalom eszméje mellett.

Mint mondta, a nyílt társadalom szélsőséges liberális ideológiája nem egyeztethető össze a nemzeti, konzervatív kormány programjával, és ebből érdekkonfliktus alakul ki, ahogyan az most Magyarországon is történik.

Lomnici Zoltán elmondta:

Magyarországon "a leghangosabb, legagresszívabb belpolitikai nyomásgyakorlást kifejtő szervezetek elsősorban a Nyílt Társadalom Alapítványhoz és az alapítványt életre hozó Soros Györgyhöz köthetőek".

A jogi szakértő szerint Soros György a befolyását felhasználta arra, hogy nemzetközi intézmények Magyarországot támadják, és folyamatosan nyomást gyakoroljanak rá.

Kiemelte: a társadalom azt várja el a kormánytól, hogy legyen átlátható ezeknek a nem kormányzati szervezeteknek a működése.

(MTI)

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Drága Lomnici NERtárs! Az sem lenne egy hátrány ha a kormányunk működése átlátható lenne, és nem titkosítanának mindent az idők végezetéig! Egyébként pont a kormány ad alapot "támadásokra" a hatalmuk érdekében hozott ad hoc torvényeivel, a jogállam lassú megszüntetésével. Nem Magyarországot "támadják" csak a kormány intézkedéseit!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Ezeknek az idiótáknak mindnek van egy kis plüss Sorosuk. Ezzel kelnek, ezzel fekszenek.
csak úgy....
@Csizmás Kond: fogadjunk,hogy te sem vagy teljesen magadnál!
erölködsz,hogy mit tikosítottak oszt jössz a szélmalmaiddal!
egy felelös kormány kutya kötelessége,hogy a pógárokat is ,és nem csak az ellenzéki képviselöket tájékoztassa ,hogy mikor,mire és mennyit és miért költött!
mert a te eszedet le tudták venni a lábáról a nemzeti konzultációkkal ,az jelenti azt,hogy mindenki annyira buta,mint pld. te és a shikari,akik vakon bíznak a focializmusban!
Gyütt Mönt
Biztos Soros miatt van szükség a lówellnessre is.
nezelodo
Hát bizony elmaradt néhány kolléga, és nem olvasta a párt-brossúrákat. Remélem a tagdíjat azért befizették! A Sajmon államtitkár mondta nagyon okosan egyszer, (hogy ki súgott neki hogy észrevette?), hogy éjjel nem süt a nap, és a szél sem fúj mindig, de amikor az zunijó pénzt ígért érte egybűl elmúlt a kamuklíma is, meg nem volt baj ha napfogyatkozás lesz két percig, építik a naperőműveket, pl a városunk határában hatalmas területen. Bár gyanakszok, lehet, hogy azért, hogy a dologtalan kanmacskák hűsöljenek az árnyékában...
Rockxy
a törvények felett álló szarjankókat nem szabad emlegetni, mert valakik megsértődnek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.