A társadalom azt várja el a kormánytól, hogy átlátható legyen a nem kormányzati szervezetek (ngo-k) működése – mondta ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértője az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Ma este is elővették Soros Györgyöt a köztévén

Felidézte: korábban a lobbiszervezetek elsősorban gazdasági befolyásszerzésre törekedtek, a Századvég Alapítvány legfrissebb elemzése szerint azonban ez átalakult.

A lobbi kifejezés mára inkább már egy jóhiszemű megközelítése annak a ténynek, hogy idegen gazdasági vagy politikai csoportok "ügynökszervezeteket" telepítenek egy-egy országba

- magyarázta.

Hozzátette: ezek az egy vagy több finanszírozó által pénzelt "ügynökszervezetek" hatalomtechnikai eszközökkel megpróbálnak beavatkozni a helyi viszonyokba egy politikai ideológia, például a nyílt társadalom eszméje mellett.

Mint mondta, a nyílt társadalom szélsőséges liberális ideológiája nem egyeztethető össze a nemzeti, konzervatív kormány programjával, és ebből érdekkonfliktus alakul ki, ahogyan az most Magyarországon is történik.

Lomnici Zoltán elmondta:

Magyarországon "a leghangosabb, legagresszívabb belpolitikai nyomásgyakorlást kifejtő szervezetek elsősorban a Nyílt Társadalom Alapítványhoz és az alapítványt életre hozó Soros Györgyhöz köthetőek".

A jogi szakértő szerint Soros György a befolyását felhasználta arra, hogy nemzetközi intézmények Magyarországot támadják, és folyamatosan nyomást gyakoroljanak rá.

Kiemelte: a társadalom azt várja el a kormánytól, hogy legyen átlátható ezeknek a nem kormányzati szervezeteknek a működése.

(MTI)

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Drága Lomnici NERtárs! Az sem lenne egy hátrány ha a kormányunk működése átlátható lenne, és nem titkosítanának mindent az idők végezetéig! Egyébként pont a kormány ad alapot "támadásokra" a hatalmuk érdekében hozott ad hoc torvényeivel, a jogállam lassú megszüntetésével. Nem Magyarországot "támadják" csak a kormány intézkedéseit!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Hát bizony elmaradt néhány kolléga, és nem olvasta a párt-brossúrákat. Remélem a tagdíjat azért befizették! A Sajmon államtitkár mondta nagyon okosan egyszer, (hogy ki súgott neki hogy észrevette?), hogy éjjel nem süt a nap, és a szél sem fúj mindig, de amikor az zunijó pénzt ígért érte egybűl elmúlt a kamuklíma is, meg nem volt baj ha napfogyatkozás lesz két percig, építik a naperőműveket, pl a városunk határában hatalmas területen. Bár gyanakszok, lehet, hogy azért, hogy a dologtalan kanmacskák hűsöljenek az árnyékában...
durbincs
@csak húgy...: maga ettől bevizeL ?
durbincs
@BettyOS86: sexista ? a vasaláson kívül ?
Rockxy
a törvények felett álló szarjankókat nem szabad emlegetni, mert valakik megsértődnek
durbincs
@Rockxy: a buzik,a varangyok ? McLane parancsnok ezeket mind elintézi ?
https://hu.wikipedia.org/wiki/%C5%90rj%C3%A1r...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.