A társadalom azt várja el a kormánytól, hogy átlátható legyen a nem kormányzati szervezetek (ngo-k) működése – mondta ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértője az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Ma este is elővették Soros Györgyöt a köztévén

Felidézte: korábban a lobbiszervezetek elsősorban gazdasági befolyásszerzésre törekedtek, a Századvég Alapítvány legfrissebb elemzése szerint azonban ez átalakult.

A lobbi kifejezés mára inkább már egy jóhiszemű megközelítése annak a ténynek, hogy idegen gazdasági vagy politikai csoportok "ügynökszervezeteket" telepítenek egy-egy országba

- magyarázta.

Hozzátette: ezek az egy vagy több finanszírozó által pénzelt "ügynökszervezetek" hatalomtechnikai eszközökkel megpróbálnak beavatkozni a helyi viszonyokba egy politikai ideológia, például a nyílt társadalom eszméje mellett.

Mint mondta, a nyílt társadalom szélsőséges liberális ideológiája nem egyeztethető össze a nemzeti, konzervatív kormány programjával, és ebből érdekkonfliktus alakul ki, ahogyan az most Magyarországon is történik.

Lomnici Zoltán elmondta:

Magyarországon "a leghangosabb, legagresszívabb belpolitikai nyomásgyakorlást kifejtő szervezetek elsősorban a Nyílt Társadalom Alapítványhoz és az alapítványt életre hozó Soros Györgyhöz köthetőek".

A jogi szakértő szerint Soros György a befolyását felhasználta arra, hogy nemzetközi intézmények Magyarországot támadják, és folyamatosan nyomást gyakoroljanak rá.

Kiemelte: a társadalom azt várja el a kormánytól, hogy legyen átlátható ezeknek a nem kormányzati szervezeteknek a működése.

(MTI)

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Drága Lomnici NERtárs! Az sem lenne egy hátrány ha a kormányunk működése átlátható lenne, és nem titkosítanának mindent az idők végezetéig! Egyébként pont a kormány ad alapot "támadásokra" a hatalmuk érdekében hozott ad hoc torvényeivel, a jogállam lassú megszüntetésével. Nem Magyarországot "támadják" csak a kormány intézkedéseit!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
ösmeritek a fölcsuti soros nótát? nincs egyebem a semminél a soros gyurka szerelminél...
solidedge
Micsoda baromság hogy a társadalom várja a nem kormányzati szervek átláthatóságát.A Fidesz és az agyament támogatói nem a társadalom. Egyszerűen arról van szó, hogy Orbánék mindent a felügyeletük alá vonnak mint a jó öreg Rákosi, nehogy valaki feszegesse a Fidesz ámokfutását és hatalmas lopásait. Én inkább volnék kíváncsi a kormányzati szervek átláthatóságára, mert ott aztán lenne keresni való.
Nessy
Drága Lomnici NERtárs! Az sem lenne egy hátrány ha a kormányunk működése átlátható lenne, és nem titkosítanának mindent az idők végezetéig! Egyébként pont a kormány ad alapot "támadásokra" a hatalmuk érdekében hozott ad hoc torvényeivel, a jogállam lassú megszüntetésével. Nem Magyarországot "támadják" csak a kormány intézkedéseit!
Gauntlet
Bizony gigantikusan vastag könyv kéne ahhoz hogy átlássuk a Kormány nevű bűnszervezet céghálói hogyan és miként tették be patáikat - mindenhová.
justhpeter
Lomniczi egy kicsit cöffög baromságokat, aztán megy a kasszához felvenni a júdáspénzt. Minek kellett ehhez 20 évet tanulni ? Mennyit érhetett az a 20 év, ha a végeredmény ilyen csekély, hogy csak segget lehet vele nyalni ?
tudode
Vajon egy, két fehér hollónak számító alkotmányjogász, aki ad a szakmai tisztességére válaszolt arra a kérdésre, hogy
.
Miért van Magyarországon alkotmányos válság
.
www.google.com/search?q=alkotm%C3%A1nyos+v%C3%A1ls%C3%A1g+van+magyarorsz%C3%A1gon&oq=Alkotm%C3%A1ny&aqs=chrome.1.69i57j35i39j0l6.6699j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Ahelyett, hogy kiülnének/tek volna a kispadra, mint az öregasszonyok pletyózni!
simmering73
A társadalom leginkább azt várja el, hogy átlátható legyen a kormány működése és ne maffiaként működne.
Giovanni Alba
Beállok a sorba, kedves hozzászólók. "Kiemelte: a társadalom azt várja el a kormánytól, hogy legyen átlátható ezeknek a nem kormányzati szervezeteknek a működése." Én is inkább azt emelném ki : a társadalom azt várja el a kormánytól, hogy legyen átlátható a kormányzati szervek működése, és ne titkosítsanak mondvacsinált ürügyekkel olyan kötelezettség vállalásokat, melyek még unokáink életére is kihatnak. Nagyon vicces amikor azt mondják, törvénytervezetről ne vitatkozzunk, az még csak tervezet, majd meglátjuk mi lesz belőle, ugyanakkor törvényeket ne vitassunk, hiszen már el van fogadva (általuk).
human
Átláthatóságról beszél az a fidesz akiktől úgy kell kiperelni a közérdekű adatokat és még ha meg is nyeri a pereket az ellenzék elkezdik húzni az időt az adatszolgáltatással.
Nyírfa
Ó, csalódott vagyok! Miért nem az esti mesében?
Nyírfa
@Gyütt Mönt: Mondjuk, börtönbe? :))
Giovanni Alba
@Nyírfa: És ki lenne ő? A gonosz hétfejű sárkány, akinek nagy ravaszul rejtve van hat feje? Vagy polip, ki csápjaival mindent elér? Akkor inkább legyen gomba. Pöfeteg, mondjuk. Itt látjuk azt a nagy fejét, de az igazán lényeges gombafonalak már behálózták az egész Pagonyt, nincs menekvés, mindenütt ott van, idő kérdése, mikor üti fel a fejét. Ez egy átlagos narancsagyúnak remek, permanens rettegés lehetne. Hümmm, le kéne védetnem a licencet még idejében :-D
Egyetlen kérdés foglakoztat nagyon, mondhatnám, fúrja az oldalamat : Vajon mit akarhat az a vénember (jó, szépkorú, de mivel ő a patás ördög, akkor csak vénember) a világuralommal? Lenyúlja a kétfarkúak zászlajáról a jelszót, miszerint : Örökélet és ingyensör? Mindent ő akar irányítani? De hát nem mindenki O1G, aki mindent támogat ha foci, és az adófizetők pénzéből megy.
Nyírfa
@Giovanni Alba: Gyorsan védesd le, mert ellopják az ötletedet a fideszesek! Habony már nyalogatja a szája szélét, micsoda propagandát fejthetnek ki a bölcsisek és ovisok körében. Látod Orbán messzenéző tekintetében az ifjúság iránt érzett mély felelősséget?
Én sem.
De hát, ez egy ilyen kor. Vagy megszokjuk, vagy megszökünk. Vagy: elzavarjuk őket valahová, ahol a nap 24 órájában Soros György képét kell nézegetniük, a beszédeit hallgatniuk, és az írásait olvasniuk. Őszintén szólva, még elképzelni is gyönyörűség. :)
Nyírfa
@Giovanni Alba: A jó ötletekről könnyű elstartolni! :))
Nyírfa
@BettyEE87: @Gladyscol: @LindaLA98: Lányok, ez nem nyilvános ház, még ha politikailag elkurvult egyénekről ejtünk is szót. Dolgozzatok serényen, hogy Orbán megbecsüljön benneteket, mert ez egy munkaalapú társadalom, de ne itt. Jó szívvel ajánlom nektek az Origót, a Magyar Nemzetet, a Pesti Srácokat - hihihi - , de a Hír tévé és a Kunigunda utca környéke is remek telephely.
Akkor ezt megbeszéltük.
ómió
Azt az efftársi "jótétlelket"?! Na, ne má'!
Qqberci
"nincs helye közöttünk! "

Köztetek? Bozgor!...
justhpeter
@durbincs: Későn ébredtél pici szívem.
RonaGyuri
@Qqberci: azért ennek a fitywesznyik baromnak fontos szerepe van, valós képet kapunk a 2 millió vakhitű birka gondolatvilágáról! =))
kokopelli
@Qqberci: Az az érdekes,hogy M.o.-on kívűl nem is ismerik az öreget! Igaz,hogy a magyar megkérdezettek sem
ismerik a történetét! Elég az ,ha még a vízcsapból is a "Soros" jön! Szüleimtől hallottam a hasonló "Rákosi időkről"!
Csizmás Kond
@Nessy: ...pontosabban mit szeretnél te annyira látni a kormány működésében amit úgy vélsz hogy rád tartozik de nem látod ?
csak úgy....
@Csizmás Kond: szerintem azokat, amiktöl te sem hinnél a szemednek ..
Rockxy
pedig nem a parazitákkal kéne foglalkozni
Nessy
@Csizmás Kond: Azokat a hiteleket, amiket titkosítanak, de generációkon keresztül kell fizetni! Vagy a megtérülési számításait a Motoros pályának, amire a költségvetés pénze megy, miközben szükséges területekre nem jut. Azt hiszem sokakat érdekelne.
Csizmás Kond
@Nessy: ...milyen hiteleket titkosítottak...egyáltalán honnan tudnál róla ha titkosítva lennének ?
...és költségvetés...az nem bonyolult dolog, sőt...csak el kell osztani a pénzt, vagyis elkölteni, de ha titkos volna akkor ismét nem tudnád mire költötték
...szerintem valaki félrevezetett téged...:)
Nessy
@Csizmás Kond: Paks II., kínai vasút például. Olvastál megtérülési tanulmányt, ami igazolja a motoros pálya szükségességét, vagy akár a kínaiaknak építendő vasutat? A költségvetésben az a "praktikus", hogy nem szabad komolyan venni, mert egyik napról a másikra simán "átcsoportosítják" a költségeket, egyik sorról a másikra! Egyébként is az egész jövő évi költségvetés vakrepülés, hiszen nincs tényleges idei bázis. Jó, hogy a költségek pótlására még egy két ilyen, olyan adót ki vethet a kormány. Kell még egy két stadion, sport akadémia, és egyéb látvány beruházás, határon innen és túl.
Csizmás Kond
@Nessy: ...vagyis Paks...szerinted itt szélmalmokat kéne építeni vagy napkollektorokat hogy energiát termeljenek ?
...a vasút meg sokkal környezetkímélőbb és energiatakarékosabb bármely más szállító eszköznél.
...motoros pálya...nem tudom de szerintem a kerékpársávok is kerültek annyiba szóval ha szabad egyet szabad mást is.
Amúgy meg tudnád pontosan határozni a költségvetés fogalmát ?
simmering73
Ezeknek az idiótáknak mindnek van egy kis plüss Sorosuk. Ezzel kelnek, ezzel fekszenek.
csak úgy....
@Csizmás Kond: fogadjunk,hogy te sem vagy teljesen magadnál!
erölködsz,hogy mit tikosítottak oszt jössz a szélmalmaiddal!
egy felelös kormány kutya kötelessége,hogy a pógárokat is ,és nem csak az ellenzéki képviselöket tájékoztassa ,hogy mikor,mire és mennyit és miért költött!
mert a te eszedet le tudták venni a lábáról a nemzeti konzultációkkal ,az jelenti azt,hogy mindenki annyira buta,mint pld. te és a shikari,akik vakon bíznak a focializmusban!
Gyütt Mönt
Biztos Soros miatt van szükség a lówellnessre is.
nezelodo
Hát bizony elmaradt néhány kolléga, és nem olvasta a párt-brossúrákat. Remélem a tagdíjat azért befizették! A Sajmon államtitkár mondta nagyon okosan egyszer, (hogy ki súgott neki hogy észrevette?), hogy éjjel nem süt a nap, és a szél sem fúj mindig, de amikor az zunijó pénzt ígért érte egybűl elmúlt a kamuklíma is, meg nem volt baj ha napfogyatkozás lesz két percig, építik a naperőműveket, pl a városunk határában hatalmas területen. Bár gyanakszok, lehet, hogy azért, hogy a dologtalan kanmacskák hűsöljenek az árnyékában...
Rockxy
a törvények felett álló szarjankókat nem szabad emlegetni, mert valakik megsértődnek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.