Komoly adókedvezmények jönnek.

10 milliárd forintot ígér a kormány a nyugdíjasoknak – így juthatnak hozzá a pénzhez

Július 1-től minden dolgozó nyugdíjasra érvényesek lesznek a kedvező adószabályok, így sem egészségbiztosítási, sem nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük. A tehercsökkentés idén fél év alatt tízmilliárd forintot hagyhat az érintettek zsebében – közölte Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-vel.

Az államtitkár emlékeztetett, hogy a jelenlegi szabályok szerint a munkaviszonyban dolgozó nyugdíjasok keresetéből csak a 15 százalékos személyi jövedelemadót (szja) vonják le, a munkavállalói járulékokat nem. 2020. július 1-jétől már nem csak a munkaviszonyban álló, hanem foglalkoztatási formától függetlenül minden munkát végző saját jogú nyugdíjas, így például a megbízási jogviszonyban álló is mentesül a biztosítási- és járulékfizetési kötelezettség alól – ismertette Tállai András.

Leszögezte, a nyugdíjasok ma számíthatnak a kormányra, amely olyan többgenerációs országban gondolkodik, ahol az időseknek is több megbecsülés jut.

Mint mondta, a változtatás a jelenlegi keresetükhöz képest 14 százalékos megtakarítást jelent az érintetteknek. A havi bruttó százezer forintos megbízási díjból most 71 ezer forint marad a nyugdíjasoknál, ha levonják belőle az szja-t és a járulékokat. Július 1-től csak az szja jön szóba, így akkor már 85 ezer forint jár az érintetteknek. Ez azt jelenti, hogy – a példánál maradva – százezer forintos bérnél egy év alatt 168 ezer forinttal több marad a nyugdíjas munkavállaló zsebében – magyarázta Tállai András.

A rendelkezésre álló adatok szerint több mint 36 ezer nyugdíjas dolgozik munkaviszonyon kívül, nekik a szabályváltozás 14 százalékkal emeli júliustól a nettó fizetésüket. A kormányzat számításai szerint a járulékmentesség kiterjesztése évente mintegy húszmilliárd forintot hagy az érintetteknél.

Tállai András elmondta, amikor 2019. elején a járulékmentességet bevezették a munkaviszonyban dolgozó nyugdíjasoknál, akkor 75 ezer időskorú tevékenykedett ilyen formán. Idén februárban már 129 ezer nyugdíjast foglalkoztattak a cégek munkaviszonyban. A koronavírus-válság hatására, áprilisban valamelyest csökkent a létszám, mintegy 109 ezerre, de még a járvány mélypontjának számító hónapban is lényegesen több nyugdíjast foglalkoztattak, mint 2018-ban.

Tállai András szerint ezért is nagyon időszerű most a járulékkedvezmény kiterjesztése minden dolgozó nyugdíjasra. A szabály a gazdasági szereplőknek is kedvez – jegyezte meg. Egyrészt azért is, mert a korábban nyugdíjba vonult szakemberek felvételével olyan tapasztalat és tudás kerülhet a cégekhez, szervezetekhez, amely a legnagyobb hozzáadott értéket jelentheti. Másrészt júliustól 17 százaléknyi közterhet takaríthatnak meg, ha nyugdíjast alkalmaznak, ugyanis a cégek, a szervezetek mentesülnek a szociális hozzájárulási adó és a szakképzési hozzájárulás megfizetésének kötelezettsége alól – tette hozzá.

A kedvező szabályok kiterjednek a nyugdíjas egyéni és a társas vállalkozókra is – közölte az államtitkár. 2020. július 1-jétől a nyugdíjas vállalkozók nem fizetnek társadalombiztosítási járulékot, illetve a cégeknek sem kell a nyugdíjas társas vállalkozó után egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetni – részletezte.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

86 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
"Leszögezte, a nyugdíjasok ma számíthatnak a kormányra, amely olyan többgenerációs országban gondolkodik, ahol az időseknek is több megbecsülés jut."
Ezért még a második országbitorlásuk kezdetén elvették az összes kedvezményt a rokkantaktól, nyugdíjasoktól, amit a Gyurcsány kormány alatt kaptak (víz, villany, gáz, szemétdíj hozzájárulás, nyugdíjas bérlet, közgyógy igazolvány). Cirka 20-25 ezer forinttal rövidítette meg őket
Arra meg emlékszünk, hogy első országbitorlásuk alatt minden nyugdíjastól elvettek havi 19 ezer forintot, amit a szocialisták adtak vissza.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
"Leszögezte, a nyugdíjasok ma számíthatnak a kormányra, amely olyan többgenerációs országban gondolkodik, ahol az időseknek is több megbecsülés jut."
Ezért még a második országbitorlásuk kezdetén elvették az összes kedvezményt a rokkantaktól, nyugdíjasoktól, amit a Gyurcsány kormány alatt kaptak (víz, villany, gáz, szemétdíj hozzájárulás, nyugdíjas bérlet, közgyógy igazolvány). Cirka 20-25 ezer forinttal rövidítette meg őket
Arra meg emlékszünk, hogy első országbitorlásuk alatt minden nyugdíjastól elvettek havi 19 ezer forintot, amit a szocialisták adtak vissza.
ómió
Efftársi sarcok, nyugdíjlenyulás meg évi 2x-i gázáremelés helyett? Ja, azt majd Böszméék!
Eladott Ország
Úgy látszik, most ez lesz a trend. A falusi közülünkvaló, a legkisebb királyfi, aki marokra kapta a bunkósbotot és elment, hogy rendet csináljon a nagyvilágban. A volt focista, aki nem feledi gyökereit, sem a szülőfaluját, sőt, meghosszabbítja Bicskéig. Pálinkát iszik, kolbászt tölt – ha szerencséje van a disznónak, ledarálás előtt le is szúrja -, fél kézzel összepattintja a stelázsit, maga kovászolta uborkát visz be a dolgozóba, és beleszórja a savanyúságos edénybe, a többi közé, hogy a menzára érkezők végre valami jót is egyenek. Ez mind a nagy nemzethez tartozás megnyilvánulása. Egy falusi gyerek mindig két lábbal áll a földön – a stabilitás érdekében néha akár négy lábbal is -, racionálisan gondolkodik, kérges a tenyere, bütykös a lába, lézeres nézéssel átlát a szitán, préselt farost lemezen, falazóblokkon. Márpedig ha van valaki, aki képben van az elosztási rendszerek torzulásaiban, az nem más, mint Orbán Viktor. Gondoljunk csak a minimálbér megadóztatására, és az egykulcsos adórendszerre, ezzel párhuzamosan a már eleve is magas áfakulcs megemelésére és kiterjesztésére. A minimálbér megadóztatásával a legalacsonyabb jövedelműeket sarcolta meg, de az semmi az egykulcsos adóhoz képest. Ott ugyanis a szegények adóját emelte, a gazdagok adóját csökkentette. Áfát pedig mindenki fizet, aki bármit vásárol, bármilyen szolgáltatást igénybe vesz. A legszegényebbek is annyit fizetnek, mint a gazdagok. Most pedig, amikor az oktatási rendszert sikerült hellyel-közzel szétverni, a munkavállalók – főleg a szakképzett, magasan kvalifikált munkavállalók – tömegével hagyták és hagyják el az országot, amikor már nincs elég villanyszerelő, orvos, ápoló, pincér, szakács, vasutas, hirtelen mindenki felfedezi a nyugdíjasokat. Már nem csak egy tízezer forintos bözsiutalvánnyal akarják kibökni a szemüket, hanem mehetnek dolgozni. Ó, de nagyon megható! Komolyan, könny szökik a szemembe ekkora nagyvonalúság láttán. A kormány még kedvezményt is ad nekik, mind a két kezével.
tudode
Sírba fakadnának a nyuggerek, ha tudnák azt, hogy akkora francok ezek a kerti törpe a mézesmadzagjával, amelyre nem volt példa a honfoglalás óta. Nézzük csak
.
----- És akkor megmutattuk Európának hogyan kell lenyúlni az uniós pénzt
.
hvg.hu/gazdasag/20190428_Es_akkor_megmutattuk_Europanak_hogyan_kell_lenyulni_az_unios_penzt
.
""" Összegyűjtöttük az EU-s pénz égetésének legfurcsább technikáit; keresik a fővárosnál, honnan lesz pénz patkányirtásra; Emmanuel Macron kizárná Magyarországot a schengeni rendszerből. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.
Az EU-csatlakozásunk napjától 2017 végéig 11,8 ezer milliárd forinttal több támogatás érkezett az EU-ból Magyarországra, mint amennyit befizettünk az uniós kasszába. Ezzel Magyarország lett az EU második legnagyobb haszonélvezője – tudtuk meg az Európai Bizottság összesítéséből. Csakhogy másodikok lettünk még egy listán: itt merült fel a második legtöbb esetben a csalás gyanúja. Arról nem is beszélve, hogy egy KPMG-felmérés szerint a források legnagyobb része még akkor is rossz helyre került, ha szabályos volt a felhasználása.
Összegyűjtöttük az uniós pénz elégetésének kreatívabb módjait. 2016-ban például az Alföldön elkészült a világ valószínűleg egyetlen, lejtő nélküli bobpályája, de szintén az Alföldön, Tyukodon 11 kilátót is építettek. Hatvanban kerékpáros kalandpark készült, amelynek két év alatt öt látogatója volt. Az értelmetlen beruházások közül is kiemelkedik a felcsúti kisvasút, ahol 857 millió forintból jött össze napi 0 és 110 közötti utasszám. Kétszer ennyi látogatót remélnek a kisvárdai látványszegénynegyed mellett felépülő öko-filmparkban. De említésre méltó példa a tiszafüredi biciklis kilátó, amelytől a főútra és egy töltésre nézhetnének fel, ha a veszélyessége miatt nem tiltották volna ki őket onnan. """ (,,)
.
Egy kissé korai a " dolgozó" kódis nyuggerek kegyeiért fohászkodni, ahelyett, AKI GYORSAN AD, KÉTSZER ADNA!
Jozefina
Egyrészét visszaadják annak, amit már elvettek!!! Emelik az üzemanyag árát, hogy mégtöbb adó kerüljön a kezükbe!! Ebből könnyen gazdálkodnak, plusz az önkormányzatoktól elvett milliárdokkal!!! A soha vissza nem térített magánnyugdíj pénzek lenyúlásával!!!
Szüksége van a nyugdíjasok életfogytig tartó munkájára, mert már minden normális ember elhagyta az országot.
Na meg közeleg a választás kell a porhintés!!!
De mi lesz a sok-sok nyugdajassal, akiknek a havi megélhetés is nagykihívást jelent!!!
Nessy
Mielőtt elméltóztatnak alélni a hívek, tapintatosan közlöm, hogy ilyen már volt. 1998 - 2006 között nyugdíj mellett dolgozva csak adót kellett fizetnem. Ennek az volt az ára, hogy ezek az évek már nem jelentenek pluszt a nyugdíjba. Az Orbánék első regnálásukat azzal kezdték, hogy befagyasztották a közalkalmazotti béreket, és degresszív nyugdíjszámítás volt.
Viszont a szocialista kormányok alatt svájci indexálás ,nem egy irreális tisztított maginflációs index volt a nyugdíjemelés alapja!
@ómió: Ezek nem "efftársi hazugságok", hanem a valós tények!!!
ómió
@Eladott Ország: Hazudd rám! Hátha "bejön"!
ómió
@Eladott Ország: És a lakossági árak melyik országokban is csökkentek? Mert nálunk akkor csökkentek 25%-kal, amikor a világpiaci áraik nullával!
RonaGyuri
ne kegyen kétséged a zöme a párt örökifjú milliós fizúval lébecoló nyugdíjasai a derék párt-katonái zsebébe landol! =))
Qqberci
Adókedvezmény? Kenjék a hajukra! Adnának inkább tisztességes nyugdíjat!!!...
Nessy
@ómió: Emlékszel még a nagy rezsicsökkentés részleteire? A számlád jóval kevesebbel csökkent, mint amit mondtak. Az részigazság volt. A számla kb. egy harmada a villamos energia, illetve a gáz ára, a többi egyéb költség viszont nem hogy nem csökkent de 27% ÁFA terheli.
A gáz esetében éves 1200 m3-ig kedvezményes volt, és csak a fölött volt valamivel több. Miután 1300 m3 körül volt az éves fogyasztásunk, kedvezményes összeget fizettem majdnem egész évben. Úgy hogy ennek az eltörlése majdnem lenullázta a fene nagy rezsicsökkentést.
ómió
@Nessy:Amikor Orbánék kormányra kerültek, 2010-ben - ha "valós tényeket" akarsz - akkor (sőt, még utána pár évig) az államcsőd veszélye a fejünk felett lógott, hisz a bolsevik adósságban fuldokolva kölcsönt az adóssághegyek refinanszírozására senki nem adott. Ezekután az addigi bolsi pénzszórás kénytelen-kelletlen, véget kellett érjen! A közalkalmazotti bérekből bolsiék lenyultak egy havit és 2008. jan. 1-től Böszméék a nyugdíjakat a nettó fizuból számították (szemben az addigi, bruttó utáni számolásból), amiért a nyugdíj kb. 8,5%-kal lett alacsonyabb, mint normál esetben, ami egy évre vetítve, 12-vel szorozva, bőven kiadja a 100%-ot, vagyis egy teljes havi nyugdíjnál is többet! (Itt vették el először a 13. havit!) Szóval, ez nem "Orbánék" degresszív nyugdíjszámítása volt - még, mielőtt ide lyukadnál ki! A "svájci indexálást" meg már - államcsőddel a fejünk fölött - "nem bírta a kassza"! Maradt az inflációkövetés! Na, innét folytasd!
ómió
@Nessy:Most már csak azt kéne "bizonyítanod", hogy az évi 2x-i gázáremelés volt a "tuti", a 2010-et követő 25%-os árcsökkentés meg a pfuj-pfuj! Uccu neki, hadd lássuk!
Nessy
@ómió: Figyelj! Ha emlékszel, Orbán 2010-ben megköszönte, hogy jó állapotban vette át az országot, és a MNB-ben lévő IMF hitel maradékát már ő költötte el. Ma viszont évtizedekre adósodott el az ország Paks II. miatt az oroszok felé, és a kínaiaknak épülő vasútvonal miatt a kínaiak felé. A nyugdíj számítás alapja a befizetett járulékok 65%-a volt! Tény, hogy a 13. havi nyugdíj elveszett, de az emútttízévben sem volt rá lehetőség, hogy visszaadják. Igaz, hogy anno nem épültek stadionok minden libalegelőn, nem költözött a várba egyik kormányfő sem milliárdokért, nem utaztak külön "nem kormánygéppel" , nem vitték őket magán géppel a haverok focimeccsre! A gázár emelésről annyit, hogy akkoriban mennyi volt a gáz világpiaci ára, és most mennyi. Ja, csak 25%-ka az akkorinak! Ha olcsó lesz a nyersolaj a világpiacon, külön + adót kell fizetni az üzemanyagért a kutaknál, mint most is!
Gyütt Mönt
@Nessy: ne fáradj vele, falrahányt borsó.
Clavigo
@ómió: Ne szégyeld,,hogy ekkora kretén vagy... Elég,ha @nyàd szégyenli,,szarosnyelvű..!
Eladott Ország
@ómió: ma, 10:30☻ "És a lakossági árak melyik országokban is csökkentek?" Nálunk biztos nem! Az ipari termelés kétszámjegyű visszaesésében is az infláció nagyságában is hazánk teljesített a legjobban az EU-ban, te szarfaszú fidesz barma!
s3-eu-west-1.amazonaws.com/bankmonitor-wordpress-live/wp-content/uploads/2020/01/21161439/Infl%C3%A1ci%C3%B3-%C3%B6sszet%C3%A9tele.jpg
csak úgy....
ezeket , ha sürgössen nem fogja le valaki,akkor még kitalálják a nagyi csináltass gyereket magadnak a nagyapóval programot!
volvós
@Eladott Ország: 15:38...Az ilyen agyatlan köcsög nem tud olvasni, jó ha a 4 elemi iskoláját a 10 év alatt megszenvedte, az írást még valahogy a kurva@nyja puskázta valahonnan... A legjobb ellenszer, hogy senki se reagáljon - ómió buzeráns röfögésére...Tudom nehéz, de összefogva próbáljunk csendben " elszenvedni " ezt a degenerált [email protected]ót Ha már a tisztelt moderátorok engedik, bár kétlem, lehet hogy Ők pénzelik a buzit. Nagyot változott ezen az oldalon az erkölcsi morál...
Eladott Ország
@volvós: tegnap, 15:57 ◘ ómió ez a fideszes agyatlan barom pont olyan hülye, mint a csúti cigány stróman tezsvíre', aki azt mondta: Jaj de imádtam a 6. osztályt. Életem legszebb 4 éve volt!
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/103061973_172030064339629_3995492657809940911_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=QpvCbveYnq4AX-GeCkp&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=2b5dd3526e5725816e85fea04f6d68ac&oe=5F16948D
ómió
@Eladott Ország: Bolsiék "szarfaszú barma"! Elárulom neked: egyikben sem! Ennyit a "hivatkozásotokról"! A termelésvisszaesésben meg 2009. volt a bolsevik "rekord"! Akkor húztak el mellettünk a középeurópai országok - csak, hogy legyen most mit a "Zorbánra" hazudnotok, tetüfi! A közelmúlt inflációs rekordját meg még Bokros efftársatok "produkálta" 20% fölött! Csak, hogy tudd, amikor a mostani 3-4%-ot hazudod "rekordnak"! De legalább átütőbben hazudoznál! Konzultálj Athinával! Az ő hazudozása legalább pár hétig még "ült" is!
ómió
@Clavigo: Megláttad a saját nyelvedet a tükörben, bolsiék fajbarma!? És azonnal rád tört a "továbbhazudni" feltételes bolsi reflex is? De legalább ízletes volt a Böszmesegg?
Nessy
"a nyugdíjasok ma számíthatnak a kormányra, "
Mielőtt megszólalnak a harsonák, és felzeng a dicsőítő ének, 1998 - 2010 között sem kellett járulékot fizetni a nyugdíj mellett dolgozóknak, csak SZJA -t! Viszont nem a tisztított mag infláció volt a nyugdíjszámítás alapja, amely nem tartalmazza pl. az idényjellegű élelmiszerek, (zöldség, gyümölcs), támogatott gyógyszerek árát. És svájci indexálás volt!
ómió
@Nessy:"Megköszönte", hogy fejünk fölött lóg az államcsőd? Még évekig!? "Sajátos" ! Akkor vagy spicces lehetett egy fogadás után, vagy - ami sokkal valószínűbb - egy bolsi kamu az egész! Évtizedekre eladósodás? Ahhoz a "jellemző számok" a következők! Államadósságunk 2002.: 8000 milliárd, 2010.: 22000 milliárd! És a 14000 milliárd "növekményből" mi is épült? Semmi! Még az autópályák is "PPP' konstrukcióban épültek (dupla áron), ezen felül, de azok ára a "félprivátságuk" okán ebben nincsenen benne! A 13. havi nyugdíj "elveszett"? Lenyulták az efftársak! Sokaktól kétszer is! Először az immár nettóból kalkulált nyugdíjjal, másodszor meg, amikor eltörölték az intézményét! A mikor mennyit költöttek mire kérdés meg leginkább az itt is jelzett államadásság-alakulás számait illetően lenne releváns! Mert a "stadionozás" még mérhető, látható, de ennek a mibenléte máig rejtély! A gázt a lakosságnak meg soha, sehol nem adták "világpiaci áron"! Ráhazudni is reménytelen! És az is igaz, hogy a lakossági gázárat az utóbbi években se "igazították" sehol a világpiaci árak szerint! Akkor meg mi ez az efftársi sivalka? Csak a szokásos, ráhazudjuk?!
Nessy
@ómió: Hazudik a kedves rokonságod! Én nem vagyok veled goromba, de ha neked mindenre "Hazugság" a válaszod, ha szelektív memóriád van, nincs miről beszélni! Legyen szép napod!
ómió
@Nessy: Hazudik? Mit is? Annyit, hogy ti azt hazudjátok? Hol is voltam "goromba"? A de facto hazugságra van más szó is? Ja, igen: a kamu! Ez így jobb, vagy ti a hazugságra mit szoktatok mondani? Ha meg nincs miről beszélni, neked is szép napot!
kereső
Mekkora nagy átbaxás, és hazug cim! A munkaviszonyos nyugdijasok eddig is igy dolgozhattak. Nem tudom ki számolta ki ezt a tiz milliárdot- de bizonyára benne van a focira elkölthető alkotmányos kőccség, vagy előre 20 évre van kiszámolva. Mint a tizenharmadik havi nyugdij- ami már most elinflálódott. Haztug disznók.
ómió
@Eladott Ország: Még mindig a "tanulságos" bolsi linkeknél tartasz? Frissült az efftársi hazugságlexikon?
Yoda69
A lenyeg a 4. szon van.
Igerni sok mindent lehet, addig pedig mindenki nezzen balra.
O1G nem az igazmondasarol hires. O maga mondta ne azt nezzuk amit mond, hanem amit tesz. Ha kedvezni akart volna a nyugdijasoknak, az elmult 10 evben visszavezethette volna a 13. havi nyugdijat, amit meg is igert. Sot mintha 14. havit is igert volna. Nos az igeretek megmaradtak, viszont nem tortent semmi. Azaz tortent, a forint elinflalodott, az arak elszalltak. A nyugdijak vasarlo erteke felet sem eri mint a Gyurcsany eraban. Pedig akkor vilagvalsag is volt.
Ronin2
"Így juthatnak hozzá a pénzhez"...
DOLGOZZANAK!
Főleg az olyan korúak,aki a képen szerepelnek?
Hülyegyerek.
Az egész nyugdíjtörvény egy nagy mocsokság.
Az eü. ellátásnál meg megnézném,mikor a népes család tudomásul veszi,hogy nem látják el őket!
Ui:- a két csóri mentőst el akarják ítélni,mert nem mertek bemenni Csenyétén a cigánytelepre!
Na,majd akkor kijönnek ők,aztán lehet hebegni-habogni.
Nessy
@kereső: Egy halk kérdés. A munkáltatónak kell fizetni? Mert anno nekem nem kellett fizetnem, de a munkáltatómnak igen. A hátulütője az volt hogy az a kilenc évem nem számított semmibe. Már megint a részletekről nem ejtenek szót szócséplőink! A 10 milliárdot meg "ex hasibusz" számolták ki. ( Valaki a hasára ütött!)
solidedge
A kormány a 10 milliárdot a Mount Everest tetején helyezi. el. Bármelyik nyugdíjas hozzáférhet ha feljut oda.
Nessy
@Eladott Ország: Ezt a két dolgot valóban változatlanul megőrizte immáron 10 éve pártunk és kormányunk!
1. Minimál nyugdíj
2. Családi pótlék
Éljen a fidesz féle evolúció! Hadd hulljon a gyenge, beteg, idős, problémás egyed!
verőce21
Ez a rendelkezés nem segítség, hanem kitolás a nyugdíjas munkavállalóval, jó tudni!
Aki nyugdíjasként elmegy dolgozni, számol azzal is, hogy a plusz szolgálati idővel, majd pótlólagosan emelkedik a nyugdíja is, ha egyszer abbahagyja. Hiszen azért megy vissza dolgozni, mert alacsony a nyugdíja, és hogy nyugdíjkiegészítést is kapjon majd érte.
De nem, ez a rendelkezés ezt teljesen kizárja. Ha abbahagyja a munkát, marad a régi alacsony nyugdíj. Tehát csak orrabukásig muszáj dolgoznia.
kereső
@Nessy: Nyugdijas foglakoztatott után a munkáltatót nem terheli szoc.hó/kiva/szakképz.hjár. Csak a nyugdijastól vonnak szja.-t. Eddig a napig a nyugdijas egyéni vállalkozó, a társas vállalkozó után a vállakozás fizette az egészségügyi szolgáltatási járulék mindenkori megállapitott összegét, ha nem volt jövedelem kivét. Ha volt- akkor az rendesen járulékolt- kivéve az egészségbiztositási járulék pénzbeni ellátási 3%-át, és a munkavállalói járulékot, + szoc.hót.
Na ez szűnik meg holnaptól. Azért tartom túlzásnak a "megtakaritást", mert igen kevés nyugdijas egyéni/ill.társas vállakozó vett ki "bérjövedelmet". De mert az egész olyan szépen hangzik, hát a tájékozatlan népek "hű-há"z-hatnak.
Továbbá-ha mégis volt járulékköteles jövedelem kivét, amiből nyugdijjárulék lett vonva- ez jogalap volt a nyugdij növelésére/megjegyzem ez olyan kicsi összeg, hogy nem igazán csábitott bérkifizetésre,/
Nessy
@kereső: Akkor ez most más. Igaz, akkoriban nyugdíj mellett köztisztviselő voltam egy országos intézménynél teljes munkaidőben, és tudom, hogy fizették a tb és nyugdíj járulékot. Mást nem kellett. És a megbízási szerződés esetében is ez volt a helyzet. De nem számítottak azok évek pótlólag.
Sámannus
nyugodjatok meg feleim ezt mi már legalább tízszer elloptuk tőletek.Most is csak azt kapjátok, ami a lónak a közepén van.
Eladott Ország
" Helló Röfik." Viszont minden kisnyugdíjas most már felkerül a Forbes-listára, csak győzzük kivárni a jövő évet, annak is a novemberét, és annyi nyugdíjunk lesz, hogy a hanyatló Nyugat nálunk fog kuncsorogni a mennyei siker receptjéért. Tehát csak türelem.
olkt.hu/wp-content/uploads/2018/01/nyugdijas_penz_0.jpg
ómió
@Eladott Ország: Csak nem!? Utoljára még a bolsi tetübandád "emelt rajta", ugye!? Amikor ellopott belőle 1-2 havit?! Hogy az "athinai igazmondás" fényeskedjék neked!
Eladott Ország
@ómió: tegnap, 13:19 ◘ Az inflációt követő nyugdíjemeléssel a nyugdíjak reálértéke csökken!
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/48395323_271095263577875_7811049136228139008_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=LNq6_i0RREQAX-iyfoK&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=03ebc4b6950d15c082bcf5292bdfda16&oe=5F226246
Halló KSH, akkor most diktálom a mai inflációs adatokat...
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/54279370_305765230110878_4557216049178607616_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=GsVVovxKK_AAX94ZAKO&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=a8f2bba09412189748183d9871ccecc2&oe=5F2185FA
A nyugdíjprémiumot – a megszüntetett tizenharmadik havi nyugdíj ellentételezéseként – a Bajnai-kormány vezette be 2009 májusában. Ennek szigorú feltételei vannak: az éves GDP-növekedésnek meg kell haladnia a 3,5 százalékot, és teljesülnie kell az államháztartás hiánycéljának is. A sikerpropaganda dacára ezek a feltételek először csak 2017-ben teljesültek, majd tavaly és várhatóan idén is. A prémium mértékét változatlanul a 2009-ben hozott törvény szerint kell kiszámítani, tehát ez nem kegy, hanem a kormányzat törvény adta kötelezettsége. Az egykori szovjet blokk országai közül a cseh és a szlovák nyugdíjak vásárlóereje is nagyobb a magyarénál. A svájci indexálást ugyancsak 2009 májusában a válság miatt a Bajnai-kormány felfüggesztette, az Orbán-kormány azonban 2011-ben végleg eltörölte. Az úgynevezett svájci indexálás figyelembe veszi az inflációt és a bérek emelkedését is. Magyarországon 1997 és 2010 között ezt alkalmazták, a Bajnai-kormány szüntette meg a gazdasági válság miatt, ebben az időszakban emelkedtek a leggyorsabban a nyugdíjak. A kérdés itt is az, hogy mi akadályozza a kormányt a rekordokat döntő "dübörgő" gazdasági eredmények közepette a svájci indexálás visszaállításában? A válasz, hogy még többet tudjanak lopni!...
ómió
@Eladott Ország: Attól csökken a reálnyugdíj, hogy inflációkövető? Attól meg, ugye, "növekedne", ha lenyulnának belőle 1-2 havit, ami Böszme meg libásvezéreidet jellemzi? "Ércsük"! Még az "inflációs adatokat" is meghazudjátok? Athina "állította össze"? Akkor "nyomós" lehet! A libáskormányod meg persze, hogy "bevezette" a nyugdíjprémiumot, hiszen misem volt biztosabb annál, mint, hogy olyat ő a büdös életben nem fog fizetni! Ez maga volt az "efftársi ögyes"! Az országot, tetüfi, meg először el kellett rángatni az államcsődszakadék széléről (ami a "sikerpropagandával" sikerült is!) és a gazdaságát is fel kellett pörgetni, mert az "emúttnyócév" efftársi gazdaságpolitikája következtében még a féllábúak is elhúztak mellettünk! A svájci indexálást meg azért törölték el az efftársak, mert "mellékesen" csődbe döntötték az országot és már arra se futotta! Visszaállítását pedig a gazdaság intenzív továbbfejlesztésének szükségessége (arra kell a pénz!) "akadályozza", hiába hazudnád a kormányra az ország szétlopásának "efftársi erényét"! Az a ti "rekvizitumotok" volt, lásd az államadósság 2002-2010. közötti "alakulását"!
ómió
@Eladott Ország: Látom, oda vagy az efftársi hazugságlinkekért! Athina home office-ban "bedolgozik"?
Eladott Ország
@ómió: Svájci indexálás nélkül, a nyugdíjasok koldusbotra jutnak . Nem véletlenül lett kitalálva! Egyre nő az olló az aktív dolgozók és a nyugdíjasok között. A KSH = Központi Siker Hálózat.
Nessy
@Eladott Ország: Az tény, hogy "infláció követő" a nyugdíj emelés. DE!! Nem a valós inflációt, hanem a tisztított maginflációt, ami pont az idényjellegű élelmiszer, gyümölcs, támogatott gyógyszer, gyógyászati segédeszköz árait nem tartalmazza! Ezek nélkül, valóban alig van infláció, pláne a mostani leárazások miatt! De ez a híveknek magas, mint majomnak a zongora! Vagy olyan jövedelemmel rendelkeznek, hogy nem számít az ár növekedés, vagy jámboran elhiszik a kormánypropagandát, és magukat hibáztatják, hogy miért jut kevesebb a megélhetésre, mint tavaly,vagy tavaly előtt! Nem egy 13. havi nyugdíj értéke veszett már oda az elmúlt években. És ehhez még a svájci indexálás eltörlése, ténylegesen csökkenő vásárló értéket jelent.
Nessy
@Eladott Ország: Ezt nem plakátolják ki, ezért szegények nem is tudnak tájékozódni! Egyébként sem szabad a híveket összezavarni, még kételkedni kezdenek a kormány infókban!
Különben sem a zsemle kicsi, a pofánk nagy! ( by Hofi)
Eladott Ország
@Nessy: "Nem a zsemle kicsi, elvtársak, hanem a pofátok nagy!” A fáma szerint ezt mondta Marosán György, a péklegényből lett kommunista potentát.
youtu.be/zgxoIdiBrGk
Nessy
@Eladott Ország: Bocs! Én Hofinak tulajdonítottam. Pedig már élveztem az akkori kort! Akkoriban egy óbudai cipész, Nezvál elvtárs lett miniszter, ha emlékeim nem csalnak. Marosán meg Csillaghegyen volt péklegény. Az édesanyja nagyon aranyos néni volt, az ötvenes évek végén a fizikón kezeltem. Soha nem beszéltünk a fiáról.
Eladott Ország
@Nessy: Marosán: mától kezdve lövünk. – (1956. december 8-án Salgótarjánban, a sortűz előtt.) Marosán már Kádárra akart "nőni", de kivonta a forgalomból ( közéletből) a buci Gyurit.
ómió
@Eladott Ország: Tényleg? Nem mondod!!! Az adóssághegyeitek évi ezermilliárdos kamatait nem a bolsevik jótékonysági egylet fizeti, hanem az államháztartásra "hagyatékoltátok"?! Annak adósságát évente növelve! Csak nem???!!
ómió
@Eladott Ország: Csak nem "kivívtátok" nekik még a 2008-as államcsődötökkel, hogy később a nyugger max. az addig elért életszínvonalát tarthassa meg!? Persze csak miután megkopasztottátok 1-2 havi nyugdíjától! Vagy - ahogy mondani szokták - innét könnyű óbégatni? A 13. havi azért újra indul nekik - biztos, hogy alkalomadtán megint legyen mit lenyulnotok!
Eladott Ország
@ómió: ma, 09:11 ♠ Hiába a kormányzati dicshimnusz az emelkedő nyugdíjakról, a reálérték megőrzéséről, a statisztika szerint egyre többen élnek a szegénységi küszöbként meghatározott jövedelemből. Magyarul: egyre több a szegény nyugdíjas. 2010-hez viszonyítva több mint kétszeresére nőtt a nyugdíjas szegénység.
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/104289059_327505034907230_6702958185205461707_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_sid=825194&_nc_ohc=MUlsGGUuvn0AX-gtJS2&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=c4e8287aace3ba956bb5b981f38462bf&oe=5F1F506F
mfor.hu/cikkek/makro/ujabb-csucsot-dont-a-szegenyseg-egyre-tobb-magyar-nyugdijas-nyomorog.html
ómió
@Eladott Ország: Ezt "vívtátok ki" nekik a nyugdíjlenyulással meg a svájci indexálás eltörlésével! A "nyugdíjas szegénység" meg nem az árakhoz viszonyítva nő, (ahogy 2008-2010-ben) hanem az aktívak jövedelem-emelkedéséhez képest, (amin viszont még a svájci indexálás se segít - csak javít), ami viszont 2010. előtt "nem veszélyeztette" a nyugdíjakat! Mára az átlagbér a duplájára emelkedett, amit nyugdíjjal követni lehetetlen és, ha az aktívak jövedelem-emelkedésétől - az ezzel megemelkedő "szegénységi szinthez" viszonyítva - így a nyugdíjak bőven lemaradnak is, a nyugdíjas életszínvonalban ez semmiféle visszaesést nem jelent. Nem úgy, mint 2008-2010-ben!
Eladott Ország
@ómió: ma, 09:49 ♦ Úgy látom diszlexiában is szenvedsz, mert a tegnapi hozászolásomban (17:34) már leírtam, hogy "2010-hez viszonyítva több mint kétszeresére nőtt a nyugdíjas szegénység."
public.flourish.studio/visualisation/1041494/?utm_source=showcase&utm_campaign=visualisation/1041494
Forrás: KSH, mfor.hu
A fidesznek kevesebbet kéne lopni b+ , és nem kellene a hátáron túlra szórni a milliárdokat és az üldözött keresztényeket megvédeni a nigériai Boko Haramtól, Mexikóig.
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/103075170_172704427605526_5628479723989394741_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=8wqVw49ysfcAX8T57qQ&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=e378103b06d10811b98a3299e148eed1&oe=5F1443AF
Nessy
@ómió: Ezt a szöveget add elő a legközelebbi alzheimeres beteg otthonban! Az, hogy mit vásároltam 2008-210-ben a nyugdíjamból és mit ma, azt talán jobban tudom, mint a kormánypropaganda! Novák Katalin ugyan megmondta, hogy ugyanazt megvehetem, mint 2010-ben, csak nem tette hozzá, hogy jóval kevesebbet.
ómió
@Eladott Ország:Te sokmindent "leírtál" már, de főleg meghazudtad, csakhát az a "nyugdíjasszegénység" - látom, egy mukkot nem értesz abból, amit írtam - csak az aktív jövedelmekkel (azok drasztikus emelkedésével szemben) összehasonlítva értelmezhető és nem a nyugdíjak meg az árak alakulásához mérten! (Senki nem lopott el belőlük 1-2 havit, ahogy azt Böszmevezéredék tették! Ha az átlagbér továbbra is így nő, akkor a te "nyugdíjasszegénységed" még 4-5 szörösére is emelkedni fog, persze anélkül, hogy a nyuggerek életszínvonala egy fikarcnyit is romlana!
ómió
@Nessy: Lényegre tapintottál! Az alzheimeres betegotthonban tuti előbb megértenék az összefüggéseket, mint a bolsi fajtátok!
Nessy
@ómió: Szakadj már le ettől a bolsi baromságtól! Jelenleg a bolsi hívek forditottak köpenyt, és ülnek a parlamentbe, vezetik a CÖF békemenetét!
Eladott Ország
@RonaGyuri: Márai Sándor: Olyan világ jön...
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/106001833_178148480403660_5072411294309570375_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=7kS-nWakuHcAX-yPKU3&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=61baa19b3a95fe2270a7d38ef70de185&oe=5F207C0C
És ha eltűnnek a kommunisták...
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/104598823_1139865073079439_3050017123394651857_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_sid=825194&_nc_ohc=4ll1R68pZzAAX9Bspm4&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=289d45d92c3122eea711f3f7be002878&oe=5F1E7383
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/92531831_2533784636874613_8993012432301457408_n.jpg?_nc_cat=107&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=GyukwIVQ4FwAX9HEIgT&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=5e7d757b217dc552cb63317b366cb485&oe=5F1BD3D1
“A fideszesnél kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem fideszes ember számára. A fideszes nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A fideszes eltorzult lélek! Egészséges szellemű magyar ember nem lehet fideszes! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy fideszes szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a párt érdeke vagy a fideszesek személyes boldogulása így kívánja.” Szolzsenyicin átirat.
Eladott Ország
@ómió: A nyugdíjas szegénység több mint kétszeresére nőtt 2010-óta faszkalap!
Relatív jövedelmi szegénység (%) a nyugdíjasok körébenmfor.hu/cikkek/makro/ujabb-csucsot-dont-a-szegenyseg-egyre-tobb-magyar-nyugdijas-nyomorog.html
ómió
@Eladott Ország: Sőt! Milliárdosékhoz viszonyítva az 1000-szeresére is, te tökkelütött bolsi fajkretén! A viszonyítási alap - viszonyítandó adat összefüggésétől már a kutyám is unatkozik, mig te - agy nélkül - azt máig is képtelen vagy vágni! Csak - ahogy "jó bolsihoz" illik - a sz@r dől belőled minden hullámhosszon!
ómió
@Nessy: Rájuk hazudnád a bolsiságotokat, mi? De akkor azok kik, akik a nevükből "kifelejtették" az évtizedekig belehazudott "munkás"-t és "jeles alkalmaik bekoszorúzására" máig is az Internacionálét éneklik?
Nessy
@ómió: legyen néked a te hited szerint! Veled tényleg reménytelen értelmes párbeszédet folytatni!
ómió
@Nessy: Konkrét kérdésre konkrét választ kértem tőled! Ehelyett most a "reménytelen" mögé bújsz? Persze ez még mindig jobb, mint a másik efftársi véglet, amelyik csak azt "adja, mi lényege"!
ómió
@Eladott Ország: Sok "szép, efftársi" linked van még? Gyűjtsed őket efftársi szorgalommal! Neked valók!
Aki Én
@ómió: Nem gondoltam, hogy ilyet mondok, főleg neked, de tévedtem veled kapcsolatban.
Te hülyébb vagy, mint gondoltam!!!
ómió
@Eladott Ország: Nem azt mondtam, hogy nekem! Vagy ennek megértésével még "problémáid" vannak?
ómió
@Aki Én: Nyilván az téveszt meg téged, bolsiék fajkreténje, amit eddig rámfröcsögtél! Már, persze, a de genere tetü bolsi hazugságaidon felül!
Nessy
@Aki Én: Reménytelen eset! Ha azt írod, hogy per pillanat 30 fok van, és süt a nap, arra is ide írja:" efftársi bolsi hazugság!"
Aki Én
@Nessy: Ez egy súlyosan beteg elme. Igazából szánni való.
Eladott Ország
@ómió: public.flourish.studio/visualisation/1041494/?utm_source=showcase&utm_campaign=visualisation/1041494
public.flourish.studio/visualisation/1041497/?utm_source=showcase&utm_campaign=visualisation/1041497
Egyre több nyugdíjas nyomorog: az államtitkár szerint ez csak a növekvő bérek miatt látszik így. Ráadásul az inflációhoz kötött nyugdíjemelés egyik hátulütője, hogy az árindexet rendre alul tervezi a kormány, vagyis a tényleges áremelkedési ütemnél alacsonyabb mértékben emeli a nyugdíjakat januárban. Igaz, a különbözetet novemberben megkapják az érintettek, viszont 10 hónapon keresztül tízmilliárdokra rúg az az összeg, amivel az idősek az államot hitelezik.
ómió
@Eladott Ország: Ha egy nyugdíjas nyomorog, azt vagy azzal kezdte, hogy csak nyomorgáshoz elég nyugdíjért tudott megdolgozni, vagy, mert lenyulták a nyugdíja egy részét (ahogy Böszméék tették), de, hogy nem az inflációkövető nyugdíja miatt, az biztos. Az államtitkár igazat mond: az évi 8-10%-kal növekvő bérekhez VISZONYÍTVA félelmetes a nyugdíjak leszakadása, viszont a nyugdíjasok elért életszínvonala - éppen az inflációkövető nyugdíjuk miatt - nem romlik - még, ha efftársilag ezt szívesen rájuk hazudnák se! Az infláció-kompenzációt meg biztos, felül is tervezhetnék, de akkor meg a következő nyugdíjemelés lenne alacsonyabb.
ómió
@Nessy: Látom, magadból indulsz ki - efftársilag!
ómió
@Aki Én: Ne sajnáltasd magad, bolsiék fajkreténje! Inkább "húzzál bele"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.