Fontos döntések jönnek.

Dönt a parlament az iskolaőrségről és az egyszer használatos műanyagokról – ekkor születnek a döntések

Négy napot ülésezik az Országgyűlés a jövő héten. A képviselők pénteken fogadhatják el a kormány 2021-es költségvetésről szóló javaslatát.

A házelnök napirendi javaslata alapján a parlamenti munka hétfőn 12 órakor a közelmúltban 101. életévében elhunyt Bálint György volt SZDSZ-es képviselőre, kertészmérnökre, valamint a kuláküldözések idején tönkretett magyar gazdákra történő emlékezéssel kezdődik.

A napirend előtti felszólalásokat követően két órában hangozhatnak el azonnali kérdések, az interpellációkra egy óra, a kérdésekre pedig 30 perc áll rendelkezésre.

A képviselők ezt követően döntenek a jövő évi büdzséhez benyújtott módosító javaslatokról, majd az Országgyűlés alelnökévé választhatják a jobbikos Brenner Kolomant, aki az ellenzéki frakcióból kilépett Sneider Tamást válthatja a házvezetésben. Az ülésen a szocialista Bangóné Borbély Ildikó mentelmi ügyében is határoznak.

Szerdán és csütörtökön a pénteken elfogadni tervezett javaslatok bizottsági jelentéseiről tárgyalnak.

A Ház pénteken huszonnégy javaslatról szavaz. A 2021-es költségvetés elfogadása mellett dönthetnek egyes egyszer használatos műanyagok forgalomba hozatalának betiltásáról, az iskolaőrség bevezetéséről és a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítésével összefüggő módosításokról is.

Forrás: MTI

Kép: MTI/Kovács Tamás

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Interpelláció? mindent kétharmaddal elfogadnak ! Minek ???
tudode
Nem csal az emlékezet, hiszen már 2012-ben is tesztelték a társadalmat az iskolaőrök "bevetésével"
.
--- Az őrségről (1) ((( 2012. ápr. 23.,))))
m.magyarnarancs.hu/elso_valtozat/az-orsegrol-1-79755?pageId=7
.
magyarnarancs.hu/belpol/verhetik-a-gyerekeket-az-iskolaorok-79713
----------------------------------
.
Sőt azzal is elvesztette jogszabályalkotó arculatát őfélesége játszótere, a parlament, hogy 2012 óta tologatják évről évre az un. SZOCIÁLIS TEMETÉSRŐL szóló törvényüket, pedig a járvány áldozatai hozzátartozóinak segíthetett/hetne az a lehetőség, amikor az unoka elföldelheti a nagymamát, és egyéb változatokat
.
www.google.com/search?q=Szoci%C3%A1lis+temet%C3%A9sr%C5%91l+sz%C3%B3l%C3%B3+t%C3%B6rv%C3%A9ny&oq=Szoci%C3%A1lis+temet%C3%A9sr%C5%91l+sz%C3%B3l%C3%B3+t%C3%B6rv%C3%A9ny&aqs=chrome..69i57.11783j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
------------------------------
.
A kozma u-i temető kódis parcellája az óta is várja a kódiSOKAT
...
------ Készen vár a pesti szegénytemető, de hiába
.
index.hu/belfold/2016/06/03/szocialis_temetes_szegeny_temeto_3_evig_nem_lesz_meg_onallo_sirasas/
.
"""Újabb 3 évvel készül elhalasztani a parlament a saját kezű sírásásról elhíresült új temetkezési forma, a szociális temetés bevezetését. Miközben évek óta tologatják egyre távolabb az indulás időpontját, a budapesti Új köztemetőben már előkészítették a két parcellát, ahová a legszegényebbeket lehetne majd temetni. Elköltöttek rá 179 millió forintot, és kiástak nagyjából 2000 holttestet a temető félreeső, bozóttal benőtt részén. """ (...)
.
Elképesztő az, hogy 2000 holttestet ástak ki...rémes!!! Ehhez no komment!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.