Az első kánikulai hétvégével a vendégek is megéreztek a Balatonra, ahol hosszú évek óta először nincs munkaerőhiány, de a szolgáltatók nagy része így is csak a túlélésre játszik.

Most végre van elég alkalmazott, viszont nincs vendég a Balatonnál

Eddig alkalmazott nem volt, most vendég nincs

– foglalta össze tömören a Balaton-part idei szezonjának eddigi tapasztalatait a balatonboglári Platán strand egyik éttermének tulajdonosa.

Négy éve ez az első nyár, hogy a nyitásra összeállt a csapat, nem kell még július közepén is emberekre vadásznom. Erre most meg a nyaralók hiányoztak.

Az előszezont lenullázó koronavírus-járvány után június végéig az időjárás is kibabrált a tóparti szálláskiadókkal, vendéglátósokkal és szolgáltatókkal, amióta kinyithattak, szinte minden hétvégén esett. Pedig a karantén után nagyon bíztak benne a Balatonnál, hogy a pünkösddel beindul a bolt, ám végül június utolsó hétvégéjéig kellett várni az első komolyabb vendégáradatra.

Ez bagó ahhoz képest, amennyiért Tirolban dolgoztam. Március közepén jöttem haza, s mivel nem akartam teljesen felélni a kint összespórolt pénzt, így beálltam nyárra a Balatonhoz

– mesélte a zalaszentgróti Móric egy lellei vendéglőben.

A tiroli szállóból egyébként négy kollégáról is tudok, akik itt vannak Lellén, s tervezzük, hogy vissza is megyünk. Állítólag októbertől már megint lehet kint dolgozni, addig kell kihúzni, itt pedig keresek azért annyit, hogy nem kelljen a tartalékhoz nyúlnom.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Mégis mire számítottak??? Olyan brutál árak vannak, persze 2 hónap alatt akarnak meggazdagodni, de ezt most el lehet felejteni! A középosztálynak lassan elfogynak a tartalékai, a pénzesebb emberek pedig nem a Balatonra mennek vírus ide-oda!
Akik jelenleg a Balcsin dolgoznak, azok is hamarosan visszamennek külföldre, ahonnan eljöttek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ágimami
Mégis mire számítottak??? Olyan brutál árak vannak, persze 2 hónap alatt akarnak meggazdagodni, de ezt most el lehet felejteni! A középosztálynak lassan elfogynak a tartalékai, a pénzesebb emberek pedig nem a Balatonra mennek vírus ide-oda!
Akik jelenleg a Balcsin dolgoznak, azok is hamarosan visszamennek külföldre, ahonnan eljöttek.
Yoda69
Ez a szezon lement a budin. Jobb ha ezy bearazzak.
Majd talan jovore be lehet hozni, annak aki tuleli es nem csodol be.
Gyütt Mönt
Remélem, hogy Mészárosnak van elegendő tartaléka a túlélésre.
ómió
Nincs elég vendég? A hétvége élőképei nem egészen ezt mutatták!
Aki Én
@ómió: ...mit mutattak a hétvége előképei? Tömegeket?
Clavigo
Oda kell rendelni a Békemenetet,,oszt jó napot. Nehogy már Lőrinc barát bevétel nélkül maradjon..Egyébként meg leszarom a NER. privát fürdőkádját...
Clavigo
@Aki Én: Ennek a fasznak (@ómió: ) a hangok mutatták a fejében az " élőképeket "...
ómió
@Aki Én: Volt néhány élő riport a köztv-n tegnap a Balatonpartról. Mit mondhatnék: minden volt, csak kihalt nem!
Aki Én
@ómió: ...és azok mind vendéglátóhelyeken fogyasztottak? Vagy ez is olyan, mint a tömött Tesco parkoló? Ne sírjon senki, dübörög a gazdaság mert tele a Tesco.
Nem azt mondták, hogy kihalt a Balaton, hanem azt, hogy fogyasztó vendég nincs.
KisGenyo2
A vendégek nagy része nem hülye annyira, hogy 1200 Ft-ért megegyen 180Ft-nyi teszkós virslit, csak mert a strandon eszi azt. A táértéke meg az íze ugyanolyan sz@r amiért otthon sem fogyasztja. XD
A Balaton körüli világ (erős tisztelet az azért jónéhány kivételnek) teljesen a vendégek megkopasztására épült ki. Teszik ezt annyira nyíltan és gátlástalanul, hogy az ember már-már elvárásnak tekinti a fogyasztást nyaraláskor. Pedig a nyaralásnak nem feltélenül erről kellene szólnia. Bár, ki hogy szereti, meg mennyit szán rá.
Én jópár éve nem megyek arra a környékre nyáron. Majd az utószezonban talán egy 7végét... ;-)
Aki Én
@ómió: ...én nem a köztévét láttam, hanem a hétvégét a Balatonon töltöttem. Asztalt akartam foglalni egyik kedvenc helyünkre, ami ilyenkor már rég dübörög, mert láttam a tömeget, de közölték, hogy felesleges, menjünk nyugodtan.
Persze nem mindenki a szemének hisz, van a ki a közröhely tévének.
ómió
@Aki Én:Nem. Az efftársi része tuti "pótnagybőjtöt" tart, vagy fürdés után siet bérmálkozni!
ómió
@Clavigo: Bolsiék fajtetve! Megártott a proletár nemzetköziség?!
Aki Én
@ómió: Nyilván te jobban tudod a közröhely tévé előtt magányosan búsulva, mint a balatoni vendéglátós, vagy aki személyesen látja.
Mókás bolsi lúzer vagy :)
Aki Én
@vacsi: ...ezt most hogy érted, mi az, hogy semmi?
CsipkeRózsa
Majd változik a helyzet, megérkeznek a vendégek, de nem lesznek alkalmazottak.
rokker33
Amúgy azért elég a melós mert nincs vendég és kevés a munka.Ha nem lenne egy sima lángos 800-1000 forint meg a gyros tál 1800-2000 Ft , hanem kicsit olcsóbb akkor talán többen fogyasztásának büfében étteremben!DE amúgy drága a helybérlés,azért kell magasan tartani az árakat sajnos!
rokker33
@Eladott Ország: De sokan nem számolnak azzal hogy a lángos tulajdonosának kikell fizetni a havi bérleti díjat plusz rezsi plusz alkalmazottak fizetése plusz alapanyag/ NAV pénztár/ stb stb. Egy balatoni büfé bérleti díja nem azonos egy kisebb város bérleti díjával.Pl ismerős lángos büfét üzemeltet a Tesco előtt.120 ezer forintot fizet havonta 4x2 méterért!400 forintnál többet nem kérhet egy sima lángosért,mert akkor nem veszik meg!! Nem fog meggazdagodni!!
ómió
@Aki Én: Aki azt "jobban tudja" - nyilván az Athina TV előtt "szurkolva" - az (ebből is látszott), zakkant bolsi "géniuszságod"! Hiszen - ugye, mi sem "természetesebb", mint, hogy a Balcsin nyaraló tömeg fogyózni ment oda! Vagy ez a legújabb efftársi "népszórakoztató"? Mert annak jó! És egyúttal még a tetves bolsiságodat is a másikra hazudhatod!
Aki Én
@ómidióta: ...hogy te mennyire buta vagy :(
KisGenyo2
@rokker33: Ezért elkezd az olajjal trükközni, meg kisebbeket sütni, meg heti 20 órába bejelenteni az amúgy 60-at ledolgozó alkalmazottat... Hogy mégis meggazdagodjon ;-)
ómió
@Eladott Ország: Bizony, bolsiék fajkreténje! Akkor még Böszme vezíred volt ott a főgórék egyike! Érthető a nosztalgiád! A legyilkoltjaitok meg, ugye, maga a bolsevik "vicc"? Mit műveltetek volna, ha még "mókáztok" is!
ómió
@Eladott Ország: Na! Már az "el lehet innét menni" böszmei "iránymutatását" is a "Zorbánra" hazudja a "haladó"? "Frissítettetek"? Külföldön meg sokmillió ember jobban él, mint itt - nem tudtad, tetüfi(?) - de "csak", amióta efftársi eleitek a maguk 45 év "regnálása" alatt "kivívtak" nekünk 50 év lemaradást a "rothadó kapitalizmus" mögött! Fajkretén létedre ezt már nem linkelted ide?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.