Jó egy órá időveszteséggel kell számolnia annak, aki az M1-es autópálya irányába hajt az M0-s déli szakaszán. Az M3-as bevezetőjén is telítettek a sávok.

Az Útinform hétfő reggeli jelentése szerint a következő a helyzet az utakon: 

- Az M0-s autóúton a déli szakaszon Dunaharaszti és Nagytétény között lassú az előrejutás. Az M1-es autópálya felé közel egy órás időveszteséggel kell számolni, az ellenkező irányban, az M5-ös autópálya felé a 19-es Szigetszentmiklós csomópontnál torlódnak a járművek. Ott 10-15 perces araszolgatásra kell készülni. Az M3-as autópálya bevezető szakaszán is telítettek a sávok az M0-s csomóponttól, ott is 10-15 perc a menetidőtöbblet.

- A 82-es főút 45-ös km-énél, Veszprémvarsány közelében teherautó és motoros ütközött össze. Egy sávon, váltakozva halad a forgalom.

Több helyen kell forgalomkorlátozásra, félpályás, lámpás forgalomirányításra számítani, többek között:

- a 6-os főúton, Százhalombattánál a 31-es és a 29-es km-nél,

- a 32-es főúton Alattyán közelében,

- és a 71-es főúton, Balatongyörökön a körfogalom építésnél.

Még mindig zárva a 12-es főút Nagymaros és Zebegény között

A Dunakanyarban lezárták a 12-es főutat Nagymaros és Zebegény között, mert a korábbi viharkárok helyreállításán dolgoznak. A 7,5 tonnánál könnyebb járművek a Kóspallag-Márianosztra útvonalon kerülhetnek, a 2,8 m-es magasságkorlátozás figyelembevételével.

A 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek észak felé csak Bernecebarát településig mehetnek, mert ott egy 16 tonna teherbírású híd van. (A 2-es főúton Hontnál található hasonló súlykorlátozás.) A 16 tonnánál nehezebb járművekkel jelentős kerülőt kell tenni: Szobnál a réven átkelve érhető el a 11-es főút, majd Esztergom irányába a 111-es és a 117-es főúton közlekedve lehet a 10-es főútra eljutni, melyen már elérhető a főváros.

A tiszai áradás miatt több komp nem üzemel

A Tiszán, a magas vízállás és a levonuló uszadék miatt sorra leálltak a kompok. Szünetel az átkelés: Balsa és Kenézlő között, Tímár és Zalkod között, Tiszadob és Tiszalúc között, ahol a pontonhíd sem üzemel!, Tiszacsege és Ároktő között, Tiszatardos és Tiszalök között, valamint Tiszabög és Nagyrév, illetve Tiszadorogma és Egyek között.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.