Nagyinterjút adott Vona Gábor.

Vona Gábor szerint Karácsony Gergely az ideális miniszterelnök-jelölt – a jelenlegi Jobbikról is elmondta véleményét

Interjút adott a Magyar Nemzetnek. A lap szerint ez már önmagában hír, de azt is elárulta, ő is várta a politikai atombombát Simicskától.

Vona Gábor évekig elutasította a kormánypárti lap felkérését, ami most is nagyon meglepte, de vállalta az interjút, mondván, már csak civil, nem pártpolitikus, nincs vesztenivalója. Büszke rá, hogy a Jobbik néppártosodásának élére állt, a párt balratolódását firtató kérdésre azt feleli, a bal-jobb felosztás túlhaladott, ezek

olyan gumifogalmak, ami alatt a választók és a politológusok is teljesen mást értenek, ráadásul az aktuális társadalmi-gazdasági problémák sem írhatók le velük.

Pártelnökként radikális jobboldaliként kezdte, majd világnézete gazdagodott, számára ma

a nacionalizmus az identitást, a szocializmus a jólétet, a liberalizmus a szabadságot, a konzervativizmus a rendet jelenti. Mindre szükség van, megfelelő adagolással.

Most a Második Reformkor Alapítványban igyekszik képviselni a törzsi gondolkodás és acsarkodás meghaladását. Gyurcsány Ferenctől és Orbán Viktortól is egyforma távolságot tartva egy harmadik pólust akart létrehozni, de 2018-ban ez nem volt lehetséges. Noha valóban hitt a győzelemben, azt már 2014 előtt jelezte a Jobbikban, ha stratégiájával 2018-ig nem sikerül leváltani a NER-t, levonja a személyes konzekvenciákat.

Azt cáfolja, hogy szövetséget kötöttek Simicska Lajossal, de azt elismeri, a kormányváltásban reménykedőkhöz hasonlóan, ők is tőle várták a Fideszt kompromittáló „atombombát”, amiről egyébként semmit sem tud. A Jobbik mélyülő válságáról azt mondja, azzal, hogy lemondott, saját felelősségét vállalta. Bár már nincs rálátása pártja belső ügyeire, szerinte nem stratégiai, hanem személyi jellegűek voltak a konfliktusok. Szerinte a 2010-es Jobbik már a néppártosodás előtt több volt egy radikális pártnál, ezért nem vethető össze ideológiailag a Mi Hazánk Mozgalommal.

Toroczkaiék csak a szélsőjobb szűk bázisát tudják és akarják megszólítani, faék egyszerűségű stratégiával.

A Jobbik jelenlegi elnökéről azt mondja, Jakab Péter kiváló szóvivő volt, a tisztújításnál neki drukkolt, de nem lát rá, milyen vezető. A Jobbik mostani politikája eltér attól, amit ő képviselt.

Nemcsak az ellenzéki, hanem a kormánypárti szavazók megszólítására is törekedtem. Ezt ma nem látom. Az összes ellenzéki párt csak a kormányellenes tortára koncentrál. Ezáltal nincs program, jövőkép, érdemi vita, inkább egymással vannak elfoglalva. Mondhatnám, a néppártosodásomból pártnépesedés lett.

Ő középosztály megszólítására, szélesítésére törekedett. A Jobbik most az alsó-középosztályt célozza meg, ahogy a DK, az MSZP és a Fidesz is. Őket ebben nehéz legyőzni, és az országnak sem

az alsó-középosztály hergelésében való zsigeri versenyre, hanem egy józan polgári politikára lenne szüksége.

A Jobbik önállóan is be tudna jutni a parlamentbe 2022-ben, de mivel valószínűleg

egy közös ellenzéki lista lesz, ilyen értelemben mindenki bejut, és ugyanakkor senki sem.

Ő továbbra is több listát tartana célravezetőnek, mert egy olyan lista, amin Gyurcsány is rajta van, sok választót elbizonytalanít. Ráadásul a Fideszt nem listán kell megverni,

az egyéni mandátumok terén dől el 2022, itt kellene az ellenzéknek egységesen felállnia. Engem azonban nem csak az érdekel, hogy kormányt váltsunk, hanem az is, hogy utána mi lesz. Ha a NER-t csupán átfestjük O1G-vé, nem leszünk boldogabb ország.

Vona azt butaságnak nevezi, hogy immár Gyurcsány irányítaná a Jobbikot, de neki is úgy tűnik, hogy az ellenzéki együttműködés táncrendjét már a Demokratikus Koalíció elnöke állítja össze.

Karácsony Gergelyt azért tartja a legintegratívabb közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek, mert a főpolgármesternek Budapesten nagyon magas a támogatottsága,

és ami a hátránya, éppen az az előnye is, hogy csak egy nanopárt áll mögötte. Egy erős alakulattal aggodalmat kelthetne a többi ellenzéki szereplőben, ám mivel nem ez a helyzet, mindenki magának érezheti egy picit.

Márki-Zay Péter lehetne még kihívó, mivel ő sem tartozik sehova, könnyebben kötnek kompromisszumot róla a nagyobb pártok, s noha Vona is pártfüggetlen, ő nem lenne miniszterelnök-jelölt, nem akar visszatérni a politikába, hisz nincs széles társadalmi igény rá, amit képvisel.

A két oldal kemény magja dominálja ma a politikát. A választás a veszettek viadala lesz. Én meg hídépítésről és második reformkorról beszélek. Ez most nem az én meccsem.

Amióta elhagyta a politikát, vloggerként mondja el a véleményét, de nem ebből él. Cége könyvkiadással, marketing-tanácsadással, workshopok, rendezvények szervezésével is foglalkozik. Komoly bevételei vannak a sajtóperekből is.

Bár ez a pár millió forint jól jön, de nagyon rossz üzenete van annak, hogy ennyivel meg lehet úszni azt, ha valaki a legerősebb ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje ellen hazugságokra építő kampányt folytat

– mondja zárásul a Magyar Nemzetnek.

Forrás: 24.hu/Magyar Nemzet

Kép: Facebook

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Karácsony nem annyira súlytalan, mint ahogy azt a hazug propaganda média előadja. Gyakorlatilag bárki lehetne a főpolgármester, a bolsik betámadnák.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Ahogy ő volt pártelnöknek? Nem lesz az kevés, effendi?
Aki Én
Karácsony nem annyira súlytalan, mint ahogy azt a hazug propaganda média előadja. Gyakorlatilag bárki lehetne a főpolgármester, a bolsik betámadnák.
tudode
Igazsága van Vona Gábornak abban, hogy
.
ha valaki a legerősebb ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje lehet, politikát csinálva úgy, hogy méltó helye, ha lehullik a csillaga, a történelem szemétdombján talál(hat)ja magát, úgy -- talán amiatt ---, hogy egyéniben soha nem jeleskedett, és halvány gőze nincs még az önkormányzati igazgatáshoz sem!!!
.
Például: az államfő választáshoz a parlament 40 tagjának javaslata szükségeltetik:
.
hu.wikipedia.org/wiki/2017-es_k%C3%B6zt%C3%A1rsas%C3%A1gieln%C3%B6k-v%C3%A1laszt%C3%A1s_Magyarorsz%C3%A1gon
----------------------------------------
.
----- Hogyan választják a miniszterelnököt, és melyek a legfőbb feladatai?
.
www.kormany.hu/hu/mo/a-kormany-es-a-biztosok/a-kormany
.
A miniszterelnököt a köztársasági elnök javaslatára az országgyűlés tagjai választják meg. (Kormányprogramról ezzel egy időben szavaz az országgyűlés.) A miniszterelnök megválasztásához az országgyűlési képviselők több mint a felének szavazata szükséges.
-----------------------------------
.
Ezen az alapon nyugdíjukig jelölhetik egymást azok, akiknek már régen kitellett a becsületük!
nezelodo
Vona is észrevette Karácsony kvalitásait, és az esélyességét nem a plusz kb. negyven centi okozza, hanem a fidesz vehemens, a szokásos politikai lejáratásnál mocskosabb módszereinek alkalmazása. Persze ez is az egyszemélyi irányítást minősíti. Közben meg nem veszik észre, hogy éppen ők formálják a lehetséges Orbán riválist.
KisGenyo2
Igazi "jó" politikus lett a Vona. Azt mondja, amiből a legnagyobb hasznot véli. XD
Közben meg egy hiteltelen f@szkalap...
Csizmás Kond
...meg van értve, hogy ma a bal vagy jobb között nincs különbség , de akkor miért nevezik mégis másnak magukat ?
Jozefina
Vonához hasonlóan, gondolom már mások is másként látják a múlt történéseit és talán tanulnak is belőle!!!
A Miniszterelnök jelöltről még korai beszélni. Remélem az ellenzéki pártok egyttesen találnak egy elfogadható, bölcs miniszterelnök jelöltet!!! Én igazából szeretném, ha nő lenne az illető!!! Talán visszatudná szorítani ezta politikai mocskolódást, ami ma zajlik!!!
KisGenyo2
@Jozefina: Meg is fogják találni a nősténycenzor Lendvai Ildikót. Csak az a baj, hogy tőle még azok is sugárba okádnak, akiket Orbántól is kiver a víz, így inkább otthon maradnak a szavazáskor.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.