Kezdődik a munka.

Hétfőtől újabb kerékpársávokat alakítanak ki Budapesten – itt bringázhatunk ezentúl

Új kerékpársávok, illetve buszok és biciklik által közösen használható forgalmi sávok kialakítása kezdődik el hétfőn a VIII. kerületi Baross utcában – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A közlemény szerint az önálló kerékpársávok a Baross utca Orczy tér és Nagykörút közötti szakaszán lesznek, bizonyos részein pedig busz-kerékpársávokat alakítanak ki.

Hozzátették, hogy nem lesz kerékpársáv a Baross utcának a Nagykörút és a Szabó Ervin tér közötti szakaszán, hiszen fontos cél, hogy az átalakítás a lehető legkevesebb nehézséget okozza a személyautóval közlekedők számára, és megmaradjanak számukra a parkolóhelyek.

Közölték azt is, Budapest 2019-ben elfogadott stratégiai közlekedési terve (a Budapesti Mobilitási Terv) szerint a város úthálózatát fokozatosan alkalmassá kell tenni arra, hogy gyorsabbá, kiszámíthatóbbá váljon a közösségi közlekedés, illetve hogy biztonságos, valós alternatívát kínáljon a fővárosiak számára a kerékpáros közlekedés.

A korábban kitűzött célokkal összhangban a Fővárosi Önkormányzat még március végén döntött arról, hogy új kerékpársávokat alakít ki Budapesten.

A forgalomszámláló eszközök által elmúlt hetekben mért adatok alapján a Nagykörúton kialakított új kerékpársáv forgalma mindössze néhány nap alatt elérte a több mint egy évtizede meglévő – a biciklivel közlekedők számára már jól ismert és gyakran használt – Múzeum körúti biciklisáv forgalmát: naponta 3500-szor bicikliznek ezen a szakaszon, ezzel a Nagykörút Budapest egyik legforgalmasabb kerékpáros útvonalává vált.

Az Üllői úton átlagosan 1500, a Bartók Béla úton pedig 3000-3500 kerékpárt mértek a forgalomszámláló eszközök naponta – tették hozzá.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Shikari
Közös kerékpár és busz sáv? Megfelelő gondossággal Karigeri a tömegközlekedést is el tudja lehetetleníteni!
jesz
@Shikari: te, mint nagygyakorlatú közlekedésmérnök valószínű nem követnél ekkora hibát...

Csak szólok, hogy mire elrendelik a sávok kialakítását, addig több tucat bizottság, rendőrség, mentők, stb hagyja jóvá...

Kár, hogy nem vagy itt, akkor lebaszhatnád a sok hülyét.
Shikari
@jesz: Biztos nem árt meg, ha azt mondom, gondold át ismét!
A forgalom szabályozást a bizottságok csak véleményezik, támogatják, nem támogatják. A mentők, stb. csak akkor szólnak, ha ez által nem tudnának egy területet megközelíteni.
Forgalom optimazilási szempontból senki nem mond véleményt, jobb ha ezt tőlem tudod!

Vagyis, ha az intézkedés dugót okoz, akkor dugó lesz és senki nem fog ellentmondani!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.