Kemény beszéd.

Nem fogta vissza magát: A kormánynak és az ellenzéknek is alaposan nekiment az LMP

Nem mehetünk tovább abba az irányba, amely felé eddig haladtunk – ez a járványhelyzet legnagyobb tanulsága az LMP frakcióvezetője szerint. Keresztes László Lóránt hétfőn sajtótájékoztatón értékelte a parlament tavaszi ülésszakát. Bírálta a kormányt, és az ellenzékről is megfogalmazott kritikát.

A kormány folytatja a jövő felélését, hiszen a jövő évi költségvetési javaslatból sem olvasható ki a szükséges gazdaságpolitikai fordulat elindítása, amely önállóvá tenné az országot – fogalmazta meg kritikáját a politikus. Szerinte a legfontosabb szükségleti termékeket helyben vagy regionálisan kellene megtermelni, és nem egy másik kontinensről ide szállítani.

Azt mondta: a kabinet továbbra is a "profitéhséget" igyekszik kiszolgálni, míg a munkavállalókat egyre kiszolgáltatottabbá teszi. De a kormány az éghajlatváltozás ellen sem lép, klímastratégiája csupán a paksi bővítést akarja legitimálni – jelentette ki Keresztes László Lóránt.

Közölte azt is: a kormány bármikor kész a nemzeti érdekek ellen cselekedni, ezt tette a Budapest-Belgrád vasútfejlesztési projekt titkosításával vagy a paksi bővítés törvényének módosításával. A pártpolitikai csatákat pedig a járványhelyzetben sem tolta félre, holott az ellenzék együttműködést ajánlott – sorolta a bírálatokat.

Keresztes László Lóránt szerint ugyanakkor az ellenzéknek is önkritikát kell gyakorolnia, mert tett például megalapozatlan és durva kijelentéseket a kabinetről, amelyek nem javították a közbeszédet.

Az ellenzéki oldal ráadásul mindeddig elmaradt egy világos vízió felmutatásával és az arról folytatott vitával – sorolta. Nem hatalmi osztozkodásról kell szerinte beszélni, hanem az ország előtt álló feladatokról, érthető és megvalósítható kormányprogramot kell alkotni – szögezte le.

A politikus pozitívan értékelte, hogy a nemzeti régiókat védő uniós polgári kezdeményezésről sikerült konszenzust kialakítani. Ígéretet tett arra, hogy ha folytatódhat az azzal kapcsolatos munka, akkor az LMP, mint nemzeti elkötelezettségű párt, mindent megtesz a kezdeményezés sikeréért.

Forrás: MTI

Kép: MTI/Bruzák Noémi 

Nagyvilág - 2020. July 6., 09:04
Meghalt Ennio Morricone
Itthon - 2020. July 6., 09:51
Szijjártó Péter látja az új világrendet

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kookas
csak reménykedek hogy nem érik el az 5%küszöböt az mszpvel együtt.
Shikari
Ezt tudta összehozni egy gyakorlatilag támogatók nélküli műpártocska csinovnyikja? :-))))))))))))))))))
CarolRL86
Csaк еzеn az оldalоn а legszebb busty сsibéк!
Кövеssе а linкet, és nem fоg megbánni!
-
http://www.k­­i­­­­ssia.club...
liwidi
Szeretne érezni egy gyönyörű lányt? Látogassa meg ezt az oldalt -> http://3sex.club...
liwidi
Szeretne érezni egy gyönyörű lányt? Látogassa meg ezt az oldalt -> http://3sex.club...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.