Arató Gergely szólalt fel a parlamentben.

DK: A kormány igazából nem akar munkahelyeket teremteni azoknak, akik a koronavírus miatt elvesztették az állásukat

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormány nem akar munkahelyeket teremteni azoknak, akik a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt veszítették el állásukat.

A párt frakcióvezető-helyettese hétfői online sajtótájékoztatóján emlékeztetett, május első felében Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy az azt megelőző időszakban valamivel több, mint 160 ezer ember veszítette el a munkáját, de az érintetteknek munkalehetőséget fognak adni. Arató Gergely hozzátette: a kormányfő akkor többek között azt mondta, hogy az állami cégek kaptak olyan feladatokat, amelyekhez új embereket tudnak időleges szerződésekkel felvenni.

Az ellenzéki politikus egyúttal felhívta a figyelmet, hogy a múlt csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy kérdésre válaszolva azt felelte, nem az az elsődleges cél, hogy az állam adjon munkát, de ha szükség van rá, adni fog. A miniszter később arról is beszélt, hogy nem tartaná helyes iránynak a védekezésben, hogy az állami cégek létszámát, az állami bürokráciát növeljék.

Arató Gergely szerint ezzel kiderült, hogy a kormány félrekezeli a válságot és a munkanélküliség problémáját, nem nyújt támogatást az állásukat elveszítőknek, ahogy nem nyújtott érdemi támogatást a munkahelyek megőrzéséhez sem.

Gulyás Gergely már rossz ötletnek tartja azt, amit a miniszterelnök két hónapja megígért, a kormány már az ígéretet is letagadja – mondta a frakcióvezető-helyettes.

Forrás/Kép: MTI/Bruzák Noémi 

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Shikari
Egyre humorosabb a DK vicc tagozata! :-))))))))))))))))))))))))))
Gyütt Mönt
@Shikari: aha, a munkájukat elvesztők is röhögnek rajta. Ja, mégsem.
Shikari
@Gyütt Mönt: Ezek komolytalan pöcsök és hazudoznak reggeltől estig! Te meg ülj föl nekik! :-)
ómió
Tényleg! Az a sok ilyen meg olyan "akcióprogram" meg csak efftársbosszantónak van! Vagy az Athina TV nem így mondta be?
Borsodi
Amit kérdeznek sem igaz.Valóban hülyének nézik a népet.
www.youtube.com/watch?v=fsKhT_xVop8

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.