Szerinte hisztériakeltés zajlik.

Rétvári szerint politikai okokból támadják az új tankönyveket

Durva, politikai alapú, szakmai érveket nélkülöző, szemlélet- és ízlésbeli támadás érte több médium felületén az átdolgozott történelemtankönyveket nem sokkal megjelenésük után – írta Facebook-oldalán hétfőn az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence szerint a kritikák közös pontja, hogy figyelmen kívül hagyják az átdolgozott kötetek valódi erényeit, és teljesen egyoldalúak.

A parlamenti államtitkár összegzése szerint a frissen átdolgozott könyvek kifejezetten korszerű, jól tanítható kiadványok.

A rendszerváltoztatás óta nem látott mértékben csökkent a megtanítandó tananyagmennyiség, ezzel időt fölszabadítva a kompetenciafejlesztésre, ugyanakkor megőrizve az ismeretek ideális mértékét – írta.

Szerinte a pedagógiailag a legmodernebb célok – jelenségalapú tanulás, aktív tanulás, autentikus tanulás – valósulnak meg a kötetekben.

A tanulók számára az eddigieknél sokkal jobban érthető, jobban súlyozott és kifejezetten modern megközelítésű – jelenbe nyúló hatásokra való kitekintés, magyar és egyetemes történelem integrált szemlélete – tematika jellemzi a könyveket, amelyekbe a legmodernebb, friss kutatási eredmények is beépülnek – közölte.

"A média különböző felületein megjelenő kritikákat ennek értelmében szakmaiatlan, politikailag motivált támadásoknak, egészen pontosan felesleges hisztériakeltésnek kell minősítenünk" – írta Rétvári Bence.

Forrás: MTI

Kép: Kovács Tamás

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A történelemkönyvekben konkrét tévedések és hazugságok is megtalálhatóak, amelyeket már biztosan nem fognak kijavítani szeptemberig. Elég szépen megfigyelhető az, hogy Orbán valóban harcra kész nemzeti zsoldosokat akar képezni, akik ugyan műveletlenek, de tisztában vannak a nacionalisták által pufogtatott féligazságokkal és hazugságokkal, így gond nélkül tudnak majd csatlakozni a Fidesz híveihez. Rabszolgákra, vitaképtelen, tudatlan állampolgárokra van szükségük, akiket jobban érdekel a nemzeti egység – jelentsen ez bármit – mint családjuk, vagy saját boldogulásuk. Gyermekek agyát mossák könyvek segítségével, aminek két eredménye lehet. Vagy fellázadnak a diákok és tanárok ez ellen és csúnya vége lesz a dolognak, vagy a terv beválik és további híveket tud szerezni magának a hatalom. Elképesztő az a rombolás, amit a Fidesz az elmúlt tíz évben véghezvitt. És itt már messze nem csak a felnőttek agymosásáról, a köztévéről, vagy a Soros-tervről van szó, hanem arról is, hogy már gyermekeink, unokáink agyát is megfertőzik mocskos ideológiájukkal. Lassan már választási lehetőséget sem hagynak azok számára, akik minőségi oktatást szeretnének gyermekeiknek és nem kérnek a kormány agymosásából. Mi lesz a felnövekvő generáció sorsa, ha fasisztákká nevelik őket? Mi lesz az ország sorsa, ha elveszik fiataljaink eszét és korlátozzák műveltségüket? Belegondolni is szörnyű abba, hogy 30 évvel a rendszerváltás után újra itt tartunk.
cdn.shortpixel.ai/client/to_webp,q_lossy,ret_img,w_665,h_279/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2020/02/fidi.jpg
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
A történelemhamisításra nincs mentség.
CsipkeRózsa
Politikai okokból változtatták meg az új tankönyvekre, ezért politikai okból is támadhatják.
Peller Anikó
@CsipkeRózsa: Ez kérem valódi politikai okból megváltoztatott tananyag a mi teljes egészében hisztériakelletés.
ómió
Az már maga az efftársi abcúg lehet, hogy a "multat (na, jó: a történelmet) végképp eltörölni" egy fikarcnyit se "haladt előre"! Pedig nagyságrendekkel több zombi - na meg efftársi szavazó - "termelődhetne ki"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.