Hatalmas zivatarlánc alakult ki az ország keleti része fölött, és délnyugat-északkeleti irányban mozognak a cellák.

Durva zivatarlánc söpör végig az országon, még órákig zuhoghat

Az Időkép radarja szerint egy több száz kilométeres zivatarzónáról van szó, amely több órás, váltakozó erősségű esőzéseket ígér.

Durva zivatarlánc söpör végig az országon, még órákig zuhoghat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint este többfelé várható zivatar, heves zivatar, amelyhez viharos (jellemzően 60-90 kilométer/órás, néhol 100 kilométer/óra körüli) széllökések, helyenként felhőszakadás (többnyire 20-40 milliméternyi csapadék), nagyobb méretű (akár 2 centiméternél is nagyobb) jég társulhat. Heves zivatarra a Dunántúl középső és délnyugati tájain, illetve az Alföldön és az Északi-középhegységben legnagyobb az esély. A front az éjszaka első felében kelet felé elhagyja az országot, de éjfél után északkeleten még előfordulhat egy-egy zivatar.

Kitértek arra is, hogy a hidegfront mögött a Dunántúlon zivataroktól függetlenül több helyen viharossá fokozódik a szél.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel azt közölte: arra kérnek mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseit, előrejelzéseit, lehetőség szerint ne parkoljanak a viharos szélben fák alá, a közúton pedig a fasorok mellett is kellő figyelemmel közlekedjenek. Ha leszakadt vezetéket, vagy bajba jutott embert látnak, jelezzék a 112-es segélyhívón.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.