Négy éves ügy miatt büntették őket.

Durva büntetést kapott az RTL – ennyit kell fizetniük

Eljárás elhúzása és tényállás feltárásának akadályozása miatt 20 millió forint eljárási bírságot rótt ki a Magyar RTL Televízió Zrt.-re a Gazdasági Versenyhivatal. Az állami szervezet ezt kedden közölte az MTI-vel.

Az ügy 2016-ban kezdődött, amikor a médiatanács nem járult hozzá, hogy az M-RTL megszerezze a Central Digitális Média Kft.-t. A tranzakciót emiatt a versenyhivatal megtiltotta, de a Kúria felülvizsgálatának eredményeként új eljárást kellett indítania. Az új vizsgálat során hívta fel a GVH az M-RTL-t, hogy mutassa be az aktuális piaci adatokat és a tranzakció jelen körülmények közötti kereteit.

Az M-RTL 2020 áprilisában a Covid-19 járványra hivatkozva kérte a GVH által szabott adatszolgáltatási határidő 45 nappal történő meghosszabbítását május végéig. A hivatal hozzájárult a vállalkozás kérelméhez. Ennek ellenére az M-RTL május végi beadványában nem szolgáltatta a kért piaci adatokat, arra hivatkozva, hogy nem ért egyet a GVH gyakorlatával, azonban más módon sem adta meg ezeket az adatokat. Továbbá egymásnak ellentmondó információkat közölt a tranzakció tárgyát illetően – tudatta a versenyhivatal.

A GVH a televíziós társaság adatszolgáltatásának ellentmondásossága miatt nem tudott intézkedni a médiatanács ilyenkor kötelező megkereséséről – írták.

Mivel az M-RTL magatartása miatt további eljárási cselekmények foganatosítása vált szükségessé, ezért az eljárás elhúzása és a tényállás feltárásának akadályozása miatt 20 millió forint eljárási bírságot szabott ki a versenyhivatal – áll a közleményben.

Forrás: MTI

Kép: RTL

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@Shikari: 17:34
Ráadásul az esti híradóikban helyt szoktak adni olyan információknak is amelyek objektívan mutatják a kormány simlisségeit is, ugyan úgy mint az ellenzékieket.
Na ez az ami fáj egyeseknek, úgy hogy ki van adva a parancs, az ilyen médiáknál, "bele kötni még az élő fába is".
Ahol csak lehet támadási felületet keresni, ha nincs akkor csinálni. .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@Sziszifusz: A libsi nem magyar de magyargyűlölő. Ott kell leköpni ahol csak lehet.
Sziszifusz
@Shikari: 07:11
Az illibsi nem magyar, de magyargyűlölő. Ott kell leköpni ahol csak lehet.
Shikari
@Sziszifusz: Erőlködj csak! :-))))))))))))))))))))))))
Nyírfa
Shikari ugyan elmebeteg, de felelősségre vonható.
liwidi
Szeretne érezni egy gyönyörű lányt? Látogassa meg ezt az oldalt -> http://3sex.club...
ómió
Nem jött be a "liberális" anarchista "módi"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.