Júliustól három havi TB-járulék tartozás után megtagadhatják az ellátást. Július elsejétől, azaz holnaptól viszont a NAV ellenőrizni fogja a kötelező egészségügyi szolgáltatási járulékra bejelentkezőket és három hónap elmaradt befizetés után érvénytelenítik a taj-számot, azaz a lámpa barnára vált.

Forrás: merce.hu
Feltöltő: Szeparepa2
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szegfue
Ha valakinek nincs munkája, igy fizetése sem, van mondjuk 1-2 gyereke, akkor a semmiből mégis hogy fizetne eü. ellátást?!
szegfue
@Szeparepa2: Azért abban kiegyezhetünk, hogy a havi 7.710, inkább a 8 eFt-hoz közelit. Egyébként nem tudtam, hogy hajléktalanként az állam fizeti. Bár "telik" rá, hiszen nyugdijasként jogosult vagyok az e.ü. ellátásra, de ha van vállalkozásom, akkor nekem is kell fizetni, természetesen a többi adó mellett. Én csak arra gondoltam, hogy ha valaki a járvány miatt elvesztette a munkáját, majd lejár neki az álláskeresési támogatás, akkor mégis honnan szedi össze ezt a pénzt?
RonaGyuri
nyugi a határontúli NER-társakra nem vonatkozik! =))
szegfue
@Szeparepa2: Hát fujd fel! Ez pl. számomra nem igazán "jó" megoldás. Én még annak is örülök, hogy nem ér utol egy esetleges demencia, amikor már minden mindegy...Arról meg már "lekéstem", hogy kiálljak egy sarokra, mert még a végén nekem kell fizetni, hogy "elvigyenek":)))
SharonOW97
Рróbáltál máг vаlаha а cуbегseх-et?
Adjuк egymásnаk öгömеt mа еste!
--
www.k­­i­­­­ssia.club
vacsi
Számomra ebből a cikkből az nem világos, hogy a barna lámpa esetén, amikor az ellátásért mindenképpen fizeni kell, mi lesz a kötelező sürgősségi ellátással?! Azért is kell fizetni? Vagy az ingyenes lesz? És mi van, ha a beteg nem vállalná fel, de nem tudják megkérdezni tőle? Szóval, sok a kérdés...
Nessy
@vacsi: Keresnek hozzátartozót aki helyt áll. Miután a járulékok ma adónak minősülnek, ha van miből majd behajtják. Egyébként valóban sok a kérdés, de a jelenlegi jogszabályok nagyon sokszor részben nem egyértelműek, részben nem térnek ki alapvető részletekre, és a hivatalokra van bízva a döntés. Lásd ma az ingyenes parkolás megszűnése. Amiről ma kiderítette Gulyás Gergely, hogy 24 óra.
Nessy
@Szeparepa2: Igen, de meddig "sürgősségi" egy ellátás? Ehhez értelmes végrehajtási utasításnak kellene lenni, de ez manapság nincs.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.