Ismét a város költségvetéséről posztolt a főpolgármester.

Karácsony Gergely: Azt a pénzt osztogatja a kormány, amit a fővárostól vettek el

Nem osztogatnak, hanem fosztogatnak,

írta keddi Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely. A főpolgármester Gulyás Gergely bejelentésére reagált, amely szerint a kormány 5 milliárd forintos forrást biztosít a kormány budapesti utak felújítására a jövő évi költségvetésben. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette azt is, hogy szerinte az új budapesti városvezetés politikai alapon osztja az útfelújításra szánt pénzeket.

Karácsony Gergely erre úgy reagált, Gulyás azt nem tette hozzá, hogy

az erre szánt 5 milliárd forintot a Fővárosi Önkormányzattól vennék el, ennek a forrása ugyanis a főváros által a központi költségbe befizetendő Budapest-adó további emeléséből származik. Ez a pénz nagyjából annyi, amennyit a főváros az elkövetkező években a fővárosi kezelésű utak felújítására akart fordítani.

A főpolgármester megjegyezte azt is, hogy „a főváros által előkészített útfelújítási terv szakmai alapon készült, és ellensúlyozta volna azt a durva igazságtalanságot, hogy Tarlós István idején bizonyos kerületekben egyetlen centiméter fővárosi út sem újult meg, míg egyes kormánypárti kerületek nagyon jól jártak – például a XVI. és a XVII. elvitette a teljes keret egyharmadát”.

Hogy ezek után a fővárosnak miből lesz pénze több ezer kilométeres úthálózat felújítására, amelynek sok százezer autó mellett a budapesti tömegközlekedést is kiszolgálja – az őket nyilván nem érdekli,

jelentette ki Karácsony.

Forrás: 24.hu

Kép: Karácsony Gergely/Facebook

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Orbán mindig is beteg volt, de mára egy söpredék lelkületű geci lett. Láthatóan nem a törvények és nem az erkölcs fogja megállítani és nem utolsó is az ellenzék. Nem szoktam ilyet kívánni senkinek, de remélem mihamarabb a sors viszi el a retkes kurva anyjába, ahol majd elszámol mindenkivel, aki miatta hunyt el vagy nyomorodott meg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
@division: 1 éves Spanyol szennyvízmintában találtak most koronát... Na most innentől sok minden bukik, ami eddig evidencia volt, mint pl, hogy egy kínai piacról indult. Sajnos még mindig sok a tapogatózás. Én ebből elég valószínűnek látom, hogy a BCG ad valami védettséget, mert szinte 1:1-ben fedi egymást a lefolyás és a BCG oltás térkép:
pandemia.hu/koronavirus-es-bcg-oltas-orszagonkent/
Gyütt Mönt
@division: akkor te nyilván több vagy nála. Mivel gazdagítottad hazánkat? Miért nem lépsz a helyére? Egyelőre csak ennyi.
division
@Gyütt Mönt: Sosem lennék politikus. Mivel gazdagítottam? Mindennel, ami tőlem telt. Közel 200 embernek adok biztos megélhetést, megalkottam már ezt-azt eddigi életem során. Egyelőre csak ennyi? Na és te?
verőce21
@Nyírfa: (ad. 14:12) Ja, és azt elfelejtettem írni, szép neved van!
(Valahogy illik a kristálytiszta gondolatokhoz.)
@Nyírfa:
Nyírfa
@verőce21: Tetszik! Amit írtál. :) Köszönöm.
Ami pedig a magyarságot illeti, számomra nem a szülőföld vak imádata a mérvadó, hanem, hogy az a társadalom, amely a haza fogalmát tartalommal tölti ki, minőségi életet teremt-e magának. Azt nyilván tudod, hogy a Maslow-piramis csúcsa az önmegvalósítás. Hogy az odavezető út miként tehető meg, hogy a születés pillanatától mindenki számára adott-e a komplex fejlődés lehetősége, hogy kezet nyújtanak-e egymásnak a társadalom tagjai, ha elakad valaki, nos, ezek azok a szociális elemek, amelyek élhetővé teszik az életterünket.
verőce21
@Nyírfa: Nagy álmaid vannak! :)
Az emberiség 95%-a megelégedik azzal, hogy elismerik a képességeit, tevékenységét, teljesítményét, stb. Ezzel ki is merült a hiányalapú szükséglete.
Szerintem a nők 99,5%-a már egy szinttel lejjebb elégedett lenne..., megelégszik azzal, ha szeretik.

Talán ezért is voltak mindig a férfiak, akik a fejlődés, a növekedési szükséglet különböző fokaira eljutottak, de az önmegvalósítás fokozatára még közülük is kevesen...művészek, festők, zenészek, néhány politikus, vagy kalandor... jutottak el.

Persze a nők között is akadtak ilyenek akik megvalósították önmagukat..., pl. George Sand, aki a hóna alatt vitte magával mindenhová a kis Chopin-jét, hátha zongorázni kell valahol...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.