Már a napirend elfogadásánál is káromkodásba menő vita alakult ki a gödi önkormányzat hétfői ülésén.

Frakciót alakított két alpolgármester és két képviselő, amely aztán a fideszesekkel együtt szavazva megnyirbálta a momentumos polgármester jogköreit a 444.hu beszámolója szerint.

Gödön az őszi önkormányzati választásokon az ellenzék a 12 fős testületben nyolc helyett szerzett meg, ám hétfőn két alpolgármester, az LMP-s Fülöp Zoltán és a DK-s Lőrincz László, valamint egy másik DK-s és egy jobbikos képviselő bejelentette, hogy frakciót alakít Göd Fejlődéséért néven. Így az addigi kényelmes ellenzéki többség elolvadt, a momentumos polgármesterék, Balogh Csabáék négyen maradtak.

A 444.hu cikke szerint

az új frakció tagjai ezután a fideszes képviselők támogatásával szinte mindenben leszavazták a városvezetőt.

Balogh az ülésen le akarta váltani a két alpolgármestert arra hivatkozva, hogy „a feladataikat nem tudják megfelelően ellátni”. Fülöp szerinte hanyagul végezte el a korábbi, fideszes vezetés által kötött szerződések átvilágítását, és nem haladt a Samsung-gyár köré kiépítendő mérőállomások beszerzésével sem. Lőrinczről pedig többek között azt írta a polgármester, hogy

a valódi teljesítés ellenőrzése nélkül fogadott el és írt alá teljesítésigazolást, a nem szerződésszerű teljesítés orvoslását pedig felkérésre sem hajtotta végre.

Balogh a lap szerint fegyelmi eljárást is indított volna a helyettesei ellen, az új többség azonban napirendere sem vette ezket a pontokat.

Megszavazták ugyanakkor, hogy a polgármester ne tárgyalhasson a Samsunggal – erre a feladatra éppen Fülöpöt jelölték ki helyette –, felmondták az együttműködést a város közbeszerzési tanácsadójával,

és 16 millióról 200 ezer forintra csökkentették azt az összeghatárt, amiről Balogh saját hatáskörben dönthet.

Balogh a 444.hu-nak azt nyilatkozta: a konfliktus mögött az állhat, hogy a kormánynak és a Samsungnak nem tetszett, hogy az önkormányzat nagyobb átláthatóságot követelt a terjeszkedő gyártól. Szerződési keretének lecsökkentéséről azt mondta: ezzel azt kockáztatják, hogy működésképtelenné váljon az önkormányzat, mert így különféle operatív munkákat sem rendelhet meg, mostantól mindenről testületi döntés kell.

A lapnak Fülöp Zoltán alpolgármester arról beszélt, hogy a Fidesszel nem kötöttel életre szóló szövetséget, velük is csak „ügyek mentén” működnek együtt. Szerinte a konfliktust az okozta, hogy a polgármesternek egészen más az elképzelése a város irányításáról, és úgy érezték, Balogh nem működik együtt a koalíció minden tagjával, csak a momentumosokkal.

Fülöp leginkább azt sérelmezte a cikk szerint, hogy a polgármester a járványhelyzet alatt egy személyben hozott döntéseket, leváltotta például a helyi közszolgáltató cég éléről a DK egyik emberét, Tóth Ágnest, akit a hétfői visszahelyeztek a pozícióba.

(444.hu)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Nos..pont ezek miatt a dolgok miatt orbán nyugodtan aludhat...ilyen here ellenzék egyik országban sincs rajtunk kívül...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
Végtelenül elszomorít ez a helyzet!Nem tudjuk igazán mi okozta ezt a helyzetet, de szörnyű, hogy nem tudnak rendesen együtt működni! Ha ez így fog folytatódni bajba leszünk 2020 és marad ez a szörnyű Orbán banda! El kéne ezen gondolkodói a pártoknak! Az ilyen eseteknek örül a fidesz!
csak úgy....
@Shikari: már reggel 7 kor is azt kértél. még kávétfözni sem tudsz?
Béla333
Nincs mese: marad az egyedül választható Momentum...
verőce21
Kár pedig a jóravaló ellenzékért.
Pedig annyi miniszterelnök-jelöltjük van, hogy összeszámolni sem lehet már...!
solidedge
Orbánék a Jobbikot 331 millió forintra büntette, a párt szétesett. Gödöt a gyár elcsatolásával büntette, az ellenzéki összefogás szétesett. Valószínűsítem hogy a Fidesz leváltása Orbán halála után 100 évvel esedékes.
ómió
Változatlan efftársi orbanofóbia, mint "összekötő kapocs" és "ajrópai érték" mellett?! Na, ne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.