Leszedte magáról a nyomkövetőt és lelépett az országból egy férfi, aki a társaival korábban 150 millió forint értékű droggal és 56 millió forint értékű hamis 500 euróssal üzletelt, de lebukott. Hollandiában csípték meg egy évnyi bujkálás után.

Az Országos Rendőr-főparancsnokság közleménye szerint a magyar célkörözési egységek közreműködésével a holland rendőrség célkörözési egysége beazonosított és elfogott egy férfit Hollandiában, aki ellen Magyarországon bűntetőper folyt, ám a férfi a nyomkövető eszközt magáról leszedve lelépett az országból tavaly. 

Hollandiában kaptak el magyar férfit, aki ellen hat elfogatóparancs volt és 12 évnél több börtönre ítéltek

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály (NBEFO) pécsi osztálya folytatott eljárást S. Cs. magyar állampolgár ellen, amelynek iratait a nyomozás befejezése után vádemelési javaslattal küldtek meg 2017. június 2-án az illetékes ügyészségnek.

(Maga az elfogás még 2015-ben történt, amikor a két siófoki férfi lakásaiban közel 7 kilogrammnyi kábítószert, valamint 228 darab hamisított 500 eurós bankjegyet találtak. Volt egy harmadik bűntársuk is, illetve a hamis pénz nyomán még öt személy került a hatóság látóterébe a rendőrség korábbi közleménye szerint.)

A közlemény szerint a bírósági szakban lévő eljárás során a férfi bűnügyi felügyelet alatt állt, azonban 2019. február 17–én a testén elhelyezett nyomkövető eszközt eltávolította, majd ismeretlen helyre menekült. Szökése alatt a bíróság 12,5 év fegyházbüntetésre ítélte; ellene hat elfogatóparancs volt érvényben.

A KR NNI NBEFO pécsi osztálya által folytatott körözési eljárás során a nyomozók megállapították, hogy a férfi feltehetőleg Hollandiában bujkál. A KR NNI Célkörözési Alosztály közreműködésével a holland hatóság célkörözési egysége beazonosította a tartózkodási helyét, majd 2020. június 26-án elfogta őt. A férfi ekkor hamis osztrák iratokkal próbálta meg igazolni magát.

A magyar hatóságoknak történő átadásáról a holland bíróság fog dönteni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
@liwidi: még trippert is kaphatnék tőled :((
csak úgy....
@Gyütt Mönt: amit csak a kundsaft szeretne ! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.