Megnyitották a közlekedés előtt a 12-es főút Nagymaros és Zebegény közötti szakaszát, emiatt a MÁV pótlóbuszainak sem kell Márianosztra irányába kerülniük. A dömösi átkelésnél még június közepén mosódott le a hegyoldal egy része egy heves esőzést követően, amely elzárta a vasúti és a közúti pályát is.

Szerdától változik a szobi vasútvonalon a vonatpótló buszok útvonala: csúcsidőben félóránként, azon kívül óránként közlekednek – tájékoztatta a Mávinform az MTI-t.

A június közepi esőzések során károsodott pályaszakasz mellett, a 12-es úton, Zebegénynél fél pályán már megindulhatott a közúti forgalom. Így szerdától a Nagymaros és Szob között közlekedő pótlóbuszoknak nem kell Márianosztra felé kerülniük, hanem a 12-es úton haladhatnak.

A részletekről közölték: a pótlójáratok Nagymaroson és Szobon a vasútállomás elől indulnak, Zebegényben a vasúti megálló melletti parkolóban, Szob alsónál a közeli Volán-buszmegállóban (Szob, SZTK) állnak meg, a Dömösi átkelésnél viszont nem tudnak megállni.

A közúton főként csúcsidőben kialakuló esetleges torlódások miatt a pótlóbuszok menetideje is növekedhet – hívták fel a figyelmet.

A közlemény szerint a Nagymaros és Zebegény közötti hajójárat szerdán még egész nap közlekedik, csütörtöktől vonatpótlás céljából azonban már nem szállít utasokat.

A Zebegény és Szob közötti, hajóra ráhordó pótlóbusz szerdától már nem közlekedik, így a zebegényi azonnali csatlakozást már nem tudja biztosítani a vasúttársaság a hajó és a pótlóbuszok között, az utasoknak várakozniuk kell – írta a Mávinform.

Nagymaros és Szob között folyamatosan dolgoznak a június közepi esőzések alatt károsodott pályaszakasz helyreállításán. Múlt héten megtisztították a kövektől, a sártól a vágányokat, hogy közlekedhessenek azok a munkagépek, szerelvények, amelyekkel a görgetegfogó támfal mögül termelik ki a hordalékot – írták.

A kanalas kotrógépek szabad mozgása érdekében a felsővezetéket visszabontották. Az omlások miatti károsodások megszüntetése hosszabb időt vesz igénybe, a személyszállító vonatok közlekedése ettől függően indulhat majd újra, előbb csak az egyik vágányon – közölték.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.