A Magyar Rektori Konferencia elnöki székébe egy ELTE-s akadémikust választottak, a társelnöke a korábbi kézilabdaedző lett.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Undorító! Egy ostoba fajankóból lesz a Magyar Rektori Konferencia társelnöke csak azért, mert Fideszes segget szeret nyalni! Mocskos Fidesz!
ittott
VICC. egy a tudományban nulladik senkit kivakartak a szarból, és most már ő diktálja a követelményeket. sírás kerülget. vajjon orbán mikor fogja a lovát bevinni az országyűlésbe.
kereső
@ittott: Lehet, hogy jobban járnánk vele, mint azokkal, akik most ott meresztik a scheggüket-és kiszolgálják orbán minden agymenését. És ebbe beleértem az elllnzék képviselőit is. Ugyanis a ló egy értelmes, és főleg !!! intelligens álllat.
kereső
Kis naiv mindig azt hiszem,hogy nincs már lejjebb. Aztán rájövök, hogy van. Nos rektor urak- ilyen, olyan tudományos eredményekkel-és valódi nagy doktorikkal. Nem érzik megalázónak ezt, hogy ez kézilabda edző fogja meghatározni az Önök által vezetett tudomány egyetemek jövőjét. Nem érzik ezt tragikusnak, és mélyen elszomoritónak? Mert én igen.
ittott
@kereső: én valódi vagyok, és megharcoltam érte. Szégyen ami történt. ez a politika minden tegtehet. az átkosban, Rákosi is tiszteletben tartotta a tudományos életet. Nem beszélve arról ami Kádár idejében történt. Anno egy jogászprofesszor bár a tanszékén fogadta Rákosit, a professzri irodája ajtaját bezárta előtte. EZ AZ ÉN AUTONÓM TERÜLETEM. mondta, és Rákosi tudomásul vette. de akkor még az Akadémia adta doktorit. nem az egytemek ajándékozták PhD címen.
kereső
@ittott: Vitáznék Veled a Phd-t illetően- meg kell azért dolgozni az egyetemeken, és a kutató intézetekben.Nem elég hozzá a doktorandusz iskola- dolgozni is kell, publikálni ( lehetőleg nemzetközi rangos folyóiratokban), és elég kemény maga a védési folyamat. Legalábbis természettudományos szakterületen igy van. Ha jól tudom a "nagydoktorit" továbbra is csak az Akadémiánál lehet védeni, és az adományozza a cimet.
De ez, ami ma Magyarországon történik a tudomány területén-és egy akadémikus vezényletével- az legvadabb álmokban sem fordult még elő eddig.Meglátszik, hogy az ország vezetése egy büdös lábú , bunkó , unintelligens suttyó kezében van.
Szégyen.
ittott
@kereső: egykor saját programom volt. belülről tudtam megítélni. az biztos, hogy nagyon kiegyenlítetlen a doktori iskolák feltételrendszere. Az újaknál sem hagyomány, sem kutatási tapasztalat. a műszaki terüeten valóban nagy a követelmény, de az új iskolák sajnos inkább társadalomtudományiak. az új egyetemeken a termtud is haldoklik. ami nagyon hiányzik az a kutatásmódszertan. egykor részt vettem a felsőoktatási intézmények "minőségi mutatóinak" a vizsgálatában, és reorganizációban. soroljam-e hogy hol van hiátus? felesleges. a program vezetők egykor akadémiai doktorok voltak. mára leadták a követelményeket. Akadémiai doktor nem megy vidékre. elszakad mindentől. a Phd pedig sokszor csak folytatása az egyetemnek. és pénzt hoz a kasszára. megtakarítható, elkölthetős a normatív támogatás miatt. ezért aztán felduzzadt a létszám. nem is folytatom. .mit tud egy "navracsics, egy matolcsi, vagy egy keresztény.. egyetem. Doktorit ad annak, akinek kell.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.