Mint arról ma beszámoltunk, szinte teljesen a fideszes önkormányzat kezébe kerül az NBI-ből botrányos körülmények között kieső DVSC labdarúgócsapatának működtetése.

Kósa Lajos: A stadionépítést bírálni olyan, mintha felvetnék, minek nekünk Csokonai Színház

Ezzel egy 19 éves, többnyire sikeres korszak zárul le, és Szima Gábor eladja részesedését a városvezetésnek.

A sajtótájékoztatón szóba került az is, hogy a sport a magyar kultúra része, és itt átadjuk a szót Kósa Lajos, egykori debreceni polgármesternek: 

A Loki ugyanúgy a város szimbóluma, mint a Nagytemplom, Szabó Magda, vagy a Csokonai Színház. Szabó Magda akkor is a debreceni identitás része, ha nem olvasta valaki, a Csokonai Színház akkor is az identitás része, ha valaki nem jár a színházba. Igaz ez a Lokira is.

Nem lehet más célunk, mint visszajutni az első osztályba. Ez egy közös ügy. Együtt vagyunk Debrecen, együtt vagyunk a Loki. A mi felfogásunk – a mi azt jelenti, hogy a kormányzó erők – azon alapul, hogy a sport a magyar kultúra része, ahogy a színművészet, a filmgyártás, az irodalom, a költészet. Ép testben ép lélek, mondták a görögök (szerk.: igazából a rómaiak – köszönjük az észrevételt szemfüles olvasóinknak). Az a meggyőződésünk, hogy a civilizáció, a magyar civilizáció teljesítménye nem érthető, ha a sportot nem tekintjük a kultúra részének. Szemmel látható, hogy van egy nagyon erős meggyőződés, aki nem tekinti így a sportot, ezért támadja a baloldal rendszeresen az intézkedéseket. Nem akarom vitatni, hogy elképzelhető egy vita arról, hogy a sport a kultúra része vagy sem. Nekünk meggyőződésünk, nem lehet a sportot úgy tárgyalni, hogy az nem a kultúra része. A mi nézőpontunkból felvetni, minek stadiont építeni, mintha felvetnék, minek nekünk színház. A lakosság nagy része nem jár színházba. Márpedig ha a sport a kultúra része, akkor érdemes építeni uszodát, tornatermet, stadiont. Számunkra éppen ezért kézenfekvő, miért fontos, hogy a város beszálljon a DVSC mögé. Ha a Csokonai Színházat támogatjuk, hogy nem tud megélni a piacról, mindenki szerint rendben van. Természetesen ez csak akkor igaz, ha sikeres. Egy bűn rossz színházat nem szabad finanszírozni. Egy bűn rossz sportcsapatot sem szabad. Az egész arról szól, hogy a legjobbak közé verekedjük magunkat. Azt szeretnénk, ha az új finanszírozási modell ugyanolyan sikerekkel lenne képes, mint Szima úrral a megelőző 19 évben.”

- idézte Kósa Lajos szavaut a Debreceni Nap.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Hülye beszéd hülye Fidesz imádóknak. Nem kell ezzel foglalkozni. Nem a normális többségnek szól hanem az egysejtű szintre lebutított Fidesz választóknak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
almosd
Elég hülye hasonlat ,a közelben sincs a kettő ( a stadion és a színház ) és összegben sem ,de hát ennyi telik ettől a Lalá-tól agya egyszerű mint Tarlós fakockája ,disznó pásztornak jó lenne anyuka mellet .
Mary
Én látom a kultúrát a fociban, főleg amikor a játékosok köpködnek, a szurkolók meg bunyóznak és qva anyáznak
Ez a fidesz kultúra
namihami
Olyan apróságon tényleg nem illene fennakadni, hogy mit mondtak a görögök vagy a rómaiak!
Hölgyeim, Uraim, fiúk és lányok--gondolkodjatok, hát kiről beszélünk? Egy Kósánál ez jelent gondot? Ez gondot jelent--EGY KÓSÁNÁL? Ez az apróság (kósai szinten) még a tízkötetes Kósa-összesben is csak egy gyenge szószedet lenne. Vannak (és nem akármennyi), ami húzósabb...
simmering73
Kiszólt a lyuk a gödörből. Meg van a napi hülye.
Nessy
@Mary: Sőt, szép ütemesen tudják skandálni "ku..a anyád!" Összeszokott intelligens, kulturált a kórus!
human
És a színészek hány milliót keresnek havonta Lala?
Kapott már valaki azért diplomata útlevelet mert mondjuk jó színész?
A színházban is kurvaanyázás megy az előadás végén taps helyett?

Kár megpróbálni félremagyarázni. A magyar profi futball túl van finanszírozva. Azt apénzt inkább a fiatalok sportolásának támogatására kellene költeni. Például többféle Ingyenes sportrendezvényekre ami valóban összehozza az embereket és talán még a sportot is megkedvelik a gyerekek. Akár lehetne több egyszerű és ingyenes focipálya a legkisebb falvakban is, hogy lefoglalja a zsákfalvakban is unalomtól szenvedő gyerkőcöket.
Foxley
Hogy-hogy eddig nem tévesztették össze a kettöt?
Ronin2
Lajoskám!
Te akkora balf@sz vagy ahány kiló.
Ritka nagy tahó ám az,aki összemossa művészetet a "műcirkusszal".
Szima "ÚR" ha elkezdene beszélni... nagy bajban lennél.
Ui:- látjuk,hogy te nagyon jól meglennél színjátszás nélkül,arról meg nem tehetsz/???/,hogy ugyanolyan surmó paraszt maradtál,mint a "gazdád".
nezelodo
Megcsodálhattam a Lalát az ATV műsorában, még szerencse az, hogy sör ügyben nem hagyták kupakolni, így maradhatott a pisszenős zsömlénél, (a sörös doboznál).
Persze lehet, hogy nem véletlen, hogy ennyi lány ajánlkozik itt a fórumon a szárazon álló politikusnak, bár lehet, hogy nem az esze okozza a tülekedést.
solidedge
Hülye beszéd hülye Fidesz imádóknak. Nem kell ezzel foglalkozni. Nem a normális többségnek szól hanem az egysejtű szintre lebutított Fidesz választóknak.
justhpeter
Debrecen ma ott tart, hogy a színház és a loki mellett Lala és a polgi is az identitása része. Majd ha a debreceni egyetemi tanárokról, a klinikai dolgozókról és a normális loki-szurkolókról beszélnek mint az identitásuk részéről, akkor lesz ott jó világ.
RonaGyuri
Ahogy mondani szokás: ez még tőle is sok(k)

Szima Gábor eladja részesedését a városvezetésnek., pontosabban Debrecen megveszi tőle Loki-t

Mottó:
„Orandum est, ut sit mens sana in corpore sano. ”
Juvenalis szatírái 10.356-64

Leszerepelt az egykor – itthoni körülmények között – szebb napokat is látott Debrecen csapat, kiesett az NBI-ből. Ez van. A mai rögvalóságban az sem igazán meglepő, hogy „A DVSC kisebbségi tulajdonosa, az önkormányzat megvásárolja a többségi tulajdonos, Szima Gábor és családja részvénycsomagját”. Nem akarok poénkodni, de van abban valami, hogy miközben a főpolgi még egy vacak Lánchidat sem tud renoválni, Debrecen mellényzsebből … S még csak állami segítségért sem vernyog!
Az azonban már kezd egy kicsit elgondolkodtató lenni, hogy - a debreceninap.hu beszámolója szerint „Kósa Lajos Debrecen korábbi polgármestere sajtótájékoztatón számolt be a helyzetről”!
Azonban a lenyűgöző érvelése még a harcedzett médiafogyasztókat is meglephette. Kifejtette, hogy: „A Loki ugyanúgy a város szimbóluma, mint a Nagytemplom, Szabó Magda, vagy a Csokonai Színház. Szabó Magda akkor is a debreceni identitás része, ha nem olvasta valaki, a Csokonai Színház akkor is az identitás része, ha valaki nem jár a színházba. Igaz ez a Lokira is.”
Ami már magéban sem semmi, de aztán jöttek magasabb dimenziók is:
„A mi felfogásunk – a mi azt jelenti, hogy a kormányzó erők – azon alapul, hogy a sport a magyar kultúra része, ahogy a színművészet, a filmgyártás, az irodalom, a költészet. Ép testben ép lélek, mondták a görögök !!!???!!! ”
Majd – több más elképesztő marhaság között - „Nekünk meggyőződésünk, nem lehet a sportot úgy tárgyalni, hogy az nem a kultúra része.”, aztán „Márpedig ha a sport a kultúra része, akkor érdemes építeni uszodát, tornatermet, stadiont.”.
S végül egy igazán lenyűgöző érvelés: „Ha a Csokonai Színházat támogatjuk, hogy nem tud megélni a piacról, mindenki szerint rendben van. Természetesen ez csak akkor igaz, ha sikeres. Egy bűn rossz színházat...
Cicamama55
@Mary: Így igaz! A Fidesz keresztény kultúrája...Kaleta Gábor hozzá a reklámarc! :((((
csipetke
Csak a címre:- Magát a cikket el se olvasom,elég a cím is,ennyire hülye nem lehet valaki csak úgy,magától,kósa valószínűleg valami fideszes "továbbképzésre" jár,hogy hozhassa ezt az elmebeteg szintet.Hogy lehet összehasonlítani a kultúrát adó színházat a pl számomra,és még többmillió ember számára abszolút érdektelen focival?Ráadásul a magyar focival,ami már elég régóta bizonyítja,hogy orbán pénznyelője,és sok ember számára dühítő,hogy teljesítményt nemigen nyújtó emberek többmillió forintot keresnek havonta a semmiért.A rohadtdrága,stadionokról már ne is beszéljünk,amikből már szinte minden kert végiben van egy,és amiknek a fenntartása is óriási pénzekbe kerül.Szóval,ismét került egy aranyköpés a kósa-dossziéba.
silber13
Lalika! énekeld csak el klasszikus mahasáodat, amit városi képviselők előtt elmakogtál Füst Milánról és a Caligula helytartójáról! Bárki megtalálhatja ezt a páratlan megszólalásodat a hálózaton!:-)))
RonaGyuri
Egy kis, na jó inkább nagy (vagy kövér?) színes

Itthon, Európában – Szöllősi György jegyzete

„A takaros falusi pálya kevés nézőtéri széke mögött többnyire állva szurkoltak a nézők, de a szünetben a helyi klub alelnöke, Mészáros Lőrinc és az NB III-ban még aktív ellenzéki politikus, Orbán Viktor jóvoltából körbenézhettem a pálya mögött frissen felújított nemesi kúriában”
„Az oázis építése a magyar futballsivatagban magánadományok jóvoltából kezdődhetett el, mert akkoriban a gyerekek sportját nem segítette nálunk sem az MLSZ, sem az állam, évtizedek óta sorvadt, pusztult a futball infrastruktúrája.”,
„a Felcsútról induló futball-újjáépítés a sportág teljes hazai, sőt Kárpát-medencei megújulásának a motorja és szimbóluma lett”
„a közmédia azóta létrehozott saját sportcsatornája rendszeresen, jó nézettséggel közvetíti az élvonal mérkőzéseit”
Hogy honnan vettem ezt a sok ökörséget?
www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/itthon-europaban-szollosi-gyorgy-jegyzete-2769889
Aki Én
A kultúrát összehasonlítani a focival, hát... De legyen. Mennyi színház épült az elmúlt 10 évben?
Qqberci
Kupak Kupakovics, te olyan hülye vagy helyből, mint más nekifutásból!...
ómió
Pedig az "efftársiasság" máig is "hálás szívvel gondol vissza" az 1945-1990. közötti "csúcstervszerű" (5-éves tervek), ám annál "visszafogottabb építkezéseire", amikor is "kivívtak nekünk" 50 év lemaradást a "rothadó kapitalizmus" mögött! (Nyilván csak, hogy évtizedekig a "Zorbánra" lehessen hazudni a kijáró melósok "sarát"!) És ezt bármikor "készek ismételni"! Gazdaságban, kultúrában, sportban, stb.! Hiába! A "haladás" már csak ilyen!
tudode
Azért nem kellene túlzásba esni, mert azt írja az újság, hogy
.
------ Elbutulást okozhat a sok fejelés
.
www.hazipatika.com/napi_egeszseg/neurologia/cikkek/elbutulast_okozhat_a_sok_fejeles/20170216115520
.
Mintha a fejelés károSS hatásai mutatkoznának már az un. felső szinten is!
Macskaszem
@JenniferLA94: Szavazzon anyád, rühes kurva.
Macskaszem
Aszondja a kupaklala, azért kell a fociba sok, pénz, hogy sikeres legyen. A sok pénz már megvolt, és a siker?
Ha egy bokor krumplit 40 millióból tudok csak megtermelni az nem siker bammeg, hanem esztelenség.
1magyar
Na azért ne essünk már túlzásba, addig amíg a kórházak lepukkadt 60 éves állapotban vannak, addig felejtsük el a luxusfocit!
Orbánnak nagy baja,hogy ennyire fociban képzeli el az országot.
Aki Én
@ómidióta a buta bolsi: Ahogy látom, te teljesen alaptalanul beszélsz a haladásról. Te magad arra képtelen vagy, leragadtál a bolsikomcsi létben. Nem is csoda, hogy fideszes vagy, bennük látod az átkost, ők a te nosztalgiád Jogos, hiszen kevés kivétellel ők voltak azok, ők működtették, szolgálták ki. Ilyen az, mikor valami szellemi mélyszegény nem szeretné elengedni a bolsi kultúrát.
Ó mi jó volt a bolsi éra, mi lúzer bolsi?
advocat
Azért a kettőt összekeverni? Erdei nehézterméknek ennyire fussssssssssssa.!
advocat
@JenniferLA94: Könyörgöm, dugja meg valaki!!!
kokopelli
@Macskaszem: A Hofi jut eszembe .
-Tud úszni?
-Nem!
-..,és ha megfizetem?
(;-))
Jozefina
Stadiont és disznóólat építeni azt lehet és kötelesség!!!???
advocat
@KarenAZ83: Háááááát? Ha lehet nem! Mert azért van egy ingerküszöb...
Borsodi
Annak volt igaza aki azt mondta,Orbánnak gyerekkorában orvosi táskát vettek volna foci helyett,ma a kórházak országa lennénk nem a stadionok hazája.Kósa csak hozza a tőle megszokott formáját amivel örömet okoz vezérének.
www.youtube.com/watch?v=xeEW9GPD3h8
Józsipapa
kupak lali !!!
mire és hová basszátok el az adôfizetők
pénzét ???!!!
nem sül le a pofátokról az a vastag bőr ??!!
Gyütt Mönt
@durbincs: koma, kihúztad a gyufát. Eddig csak te támadtál, de fordult a kocka. Azt olvastam, hogy bedegeci vagy, később meg hogy nem a bede. Akkor csak a geci?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.