Felelőtlenül szervez a kormány hatalmas tömegrendezvényt augusztus 20-ára, mivel ez újra aktivizálhatja a már lecsengőben lévő járványt – ezt gondolja a megkérdezettek 66 százaléka a Publicus Intézet legújabb, a Népszava számára készült reprezentatív közvélemény-kutatása szerint.

Többség: felelőtlenség járványközeli helyzetben augusztus 20-i tömegrendezvényeket szervezni

Az aggodalmak persze korántsem egységesek, a kormánypárti szavazóknak például csak a fele, a fővárosi megkérdezetteknek viszont 82 százaléka tart attól, hogy a tömegrendezvény berobbanthatja a járványt.

Az a kormánydöntés pedig végképp kiverte a biztosítékot, miszerint az ünnepségek és a tűzijáték korábbi százmilliós nagyságrendű költségét az idén 6,5 milliárdra emelte a kormány. A megkérdezettek 75 százaléka sokallja. Az MSZP-Párbeszéd, a Demokratikus Koalíció, a Momentum és a Jobbik szavazói 78-91 százalékos arányban utasították el a költekezést, de még a kormánypárti válaszadóknak is csupán a fele örül a nagyszabású ünnepségnek. Kissé meglepő módon a vidékiek még a fővárosiaknál is kevésbé nézik jó szemmel az elszálló költségeket.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Nem nagy ügy pár milliárd ahhoz képest, hogy százmilliárdok válnak narancsköddé, a pajtik hokizsebében landolva, egészségügyi válsághelyzetben!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Sziszifusz: Szerintem akkor sem! Nem lesz hova "terelni" a tömeget! Mint ahogy a három napos rendezvényeken sem! Ez a háromnapos "ünnepség sorozat" a jelenlegi helyzetben minden szempontból végig gondolatlan, csak a problémák elfedését, és a kormány glóriájának a szidolozását szolgálja! Meg egy pár haver cégének a támogatását, pótlandó a járvány miatti bevétel kiesésüket!
kereső
@Nyírfa: Nem igaz, hogy a társadalom civiljei közönyösek. Nem azok. De mit látnak, az őket képviselni "hivatottaktól"? Azt, hogy vigan el vannak a parllamentben- amelynek mára teljességgel megszűnt az eredeti funkciója. Ami nem a törvényhozás- hanem a végrehajtó hajtó hatalom ellenőrzése, felügyelete, kordában tartása. Ez meg az ún. bizottsági munkában valósulhatna meg. Amelyet maguk a parlament képviselői tesznek lehetetlenné- mert nem képviselők a 133-ak, hanem orbán viktor kiszolgálói. Mert a plenáris ülés nem az ellenőrzés szintere- az azonnali kérdések cirkuszával.
Tehát a parlament nem tölti be eredeti funkcióját- csak arra jó, hogy a magyar értelmiség el tudjon filozofálgatni rajta, mi orbán rendszere. Hiszen minden demokratikus kellék megvan- csak éppen tartalmilag kiüritve, és orbán csicskái által megszállva. És akkor jönnek, hogy ez még "csak" hibrid rendszer, és autokrácia- miközben világosan lehet látni, hogy van egy pártállam, és van egy állampárt 2020-ban. Az , hogy több párt képviselői ülnek a parlamentben- nem releváns. Igy volt ez a Hoenecker vezette NDK-ban,(azt mégsem jutna eszébe senkinek demokráciának, de még hibrod rendszernek sem mondani),
kereső
folyt...:Szóval nincs aki kimondja- mit kimondja, üvöltse, hogy DE GYEREKEK!! a király meztelen. A pór civil meg hiába érzi, tudja ezt, ha nincs senki olyan akinek mellé álljon. Nem vezér ürü kell, de kéne valaki/valakik akik megkongatják azt a fránya kolompot.Na de ez a tiszteletlen házból, belülről nem lehetséges, nem felvállalható. A civil meg egy ideiig még morog, aztán azt mondja- ha titekket nem érdekel amit én mondok, akkor itt a vége. Közömbös leszek, és hagyom a francba az egészet.Van értékelhető tudásom, és megyek innen. mert nem értek ti sem annyit, hogy jövőmet a gyermekeim jövőjét feláldozzam.Aki marad meg, meg kibekkel- mert igénye sincs a szabadabb életre- az esetleges önmegvalósitás útjára lépni, hiszen nem tudja, hogy milyen az. És ezért marad orbán- mert az értelmiség, a tudás, az értelem már elment, vagy elmegy. Mi itt réges-régen polémizáltunk arról, hogy mennyire hasonlatos hitler németországának kiépitése és a NER felépülése.A kábitás szintje vészesen közelit ahhoz az időszakhoz, egyre több a fanatikus, aki nem fog visszariadni a fizikai erőszaktól sem.Az a véleményem, hogy lépéshátrányba lavirozta magát az ellenzék- hiszen még most hagyja, hogy orbánék tematizálják a közbeszédet, kullog az események után sajtótájékoztatókon. Na igy ez nehéz lesz.
Nyírfa
@kereső: Igen, és nem. A látszat az, hogy mindenben igazad van. Az én látásomban azonban nagyon is felelős a társadalom minden tagja. Próbáljon a képviselőm nem értem dolgozni, ha én ellenőrzöm, a nyakára járok, és számon kérem rajta az ígéreteit.
De megteszem? Volt rá példa. :) Aztán törődtem én is a magam vélt dolgával, holott a hazám minden ügye rám is tartozik, hol közvetve, hol közvetlenül. Ha csak arra várok, hogy mozduljon az általam választott párt a Parlamentben, akkor a kezébe helyezem a sorsomat. Pedig, annak az irányítása az én jogom, kötelességem és felelősségem.
Az emberekben még nem tudatosult, hogy ők az államapparátus munkáltatói. Hogy a bürokrácia egyetlen dolga a szolgálat, mégpedig az ország szolgálata.
No, ha erre minél többen ráéreznek, akkor majd lesz változás is, lesznek igényes választásaink, a képviselőink tekintetében is.
ómió
@Sziszifusz: Abban egyetértünk, hogy csak a fegyelmezett magatartás lehet "rendezvényileg" is járható!
Rockxy
tessékcsak aggódni, az jól áll!
hüjjéknek, persze.
de a puciblustúl függetlenül nem kell a ccsinnaddrratta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.