Így néz ki a 2021-es költségvetés.

Eldogadták a jövő évi költségvetést: erre költik az adófizetők pénzét 2021-ben

Elfogadta az Országgyűlés pénteken Magyarország 2021-es központi költségvetését. A képviselők kedvezőbbé tették az olimpikonok özvegyének életjáradékára vonatkozó szabályozást, és döntöttek arról is, hogy inflációkövetővé válnak az útdíjak.

Elfogadta az Országgyűlés Magyarország 2021-es központi költségvetését. A törvény az államháztartás központi alrendszerének kiadási főösszegét 23 465 402,0 millió forintban, bevételi főösszegét 21 974 178,3 millió forintban, hiányát pedig 1 491 223,7 millió forintban határozza meg.

Varga Mihály pénzügyminiszter a javaslat általános vitájában a jövő évi büdzsét a gazdaságvédelem költségvetésének nevezte, amely a járványügyi készültség fenntartása mellett is tartalmazza a szükséges forrásokat a gyermeket nevelő családok támogatásához, a nyugdíjasok megbecsüléséhez, a munkahelyek megtartásához és új munkahelyek létrehozásához.

A képviselők 133 igen, 61 nem szavazattal hagyták jóvá a törvényjavaslatot, amelyben a kormány 4,8 százalékos GDP-bővüléssel, mérsékelt, 3 százalékos inflációval és a maastrichti referenciaérték alatti, 2,9 százalékos GDP-arányos hiánycéllal, valamint a nemzeti jövedelem fél százalékát meghaladó biztonsági tartalékkal számol, az államadósság csökkenése mellett.

Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke közölte, a tanács megállapította, a költségvetési előirányzatok alátámasztottak, a jövő évi büdzsé megalapozott. Hozzátette: a korábbi éveknél nagyobbak a kockázatok, de kezelhetőek.

Az Országgyűlés 133 igen, 62 nem szavazattal elfogadta a jövő évi költségvetés megalapozásáról szóló törvényjavaslatot.

Az előterjesztés révén mintegy negyven törvény változott, a módosítások érintik többek között a szerencsejáték szervezéséről szóló, az állami vagyonról rendelkező, a közbeszerzésekről szóló, illetve a helyi adókra vonatkozó jogszabályt.

A médiatörvény változtatásának eredményeként a hallás- és látássérültek szélesebb körben és akadálymentesebben élvezhetik az adásokat.

A kormány szándékai szerint a magyar családokat és az egész lakosság egészségét védi az, hogy ahol van online pénztárgép, ott 2021. január 1-jétől elektronikusan is lehessen fizetni.

A kereskedelmi törvény változtatása az ital-nagykereskedelem piacát úgy módosítja, hogy megtiltja a kizárólagos terjesztési szerződéseket a fogyasztók és a hazai gyártók érdekeinek védelmében.

Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államtitkára korábban elmondta: a módosítások és pontosítások a büdzsé felelős és hatékony végrehajtását erősítik.

Forrás: MTI

Kép: MTI/Szigetváry Zsolt 

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
A kormány egyre jobban teszi a dolgát, a balliberális kommunista ellenségek meg egymást támogatják és epét hánynak. 
Nessy
Majd "átcsoportosítanak" jó szokás szerint!
simmering73
@verőce21: Köszöntsd ezért Dr Miniszterelnök urat.
kulabombaafityiszre
Az idei évet sem tudják mi lesz a vége.
Na most a következő évet ennek az évnek a zárására kellene tervezni.
Tehát ez is csak reklám macskaság.Piár az egész kormányzásuk,szakértelem(kivéve a lopást)nélkül.
Pálinkafőző Rézüst
Magukra költik természetesen, kvázi ellopják azt is, ki várt mást??? Tolvaj komcsi patkánygecik ezek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.