Kezd talpra állni az idegenforgalmi szektor.

Már nem zavarja őket a járvány: egyre több magyar utazik külföldre nyaralni

Jelentősen visszavetette a járvány az idegenforgalmat, de az elmúlt hetekben már nőtt az utazási hajlandóság – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség az MTI-vel pénteken.

A karanténkötelesség eltörlése, a bezártsággal töltött hónapok és a jó idő egyaránt emelte az utazási hajlandóságot – indokolták az élénkülést. Hozzátették, hogy a felmérések szerint a magyarok 40 százaléka szerint nincs ok félelemre a járvány utáni turisztikai utazásokkal kapcsolatban.

Az elmúlt időszakban a közösségi média vizsgálata alapján Erdély, Jesolo, Bibione, Ciprus, Horvátország, belföldön pedig főképp Révfülöp, Sátoraljaújhely, Szeged és Sóstógyógyfürdő iránt érdeklődnek az emberek, de sokan szeretnék felkeresni a magyar várakat és a Kéktúra útvonalát – írta az MTÜ.

A közreadott elemzésből kiderül az is, hogy tavalyhoz képest 11 százalékkal népszerűbbek az egynapos kirándulások, főképp az aktív szabadidős tevékenységek és a városlátogatások. Leginkább a Budapesttől alig 60 kilométerre fekvő Katalinpuszta, a Balaton-felvidék, a Parádsasváron található Károlyi-kastély és az ausztriai Kittenberger-élménykert jelent meg kedvelt célpontként a kirándulóhelyek között. A több napra utazók leginkább a wellness-hétvégéket keresik, az egy hétre tervezők pedig inkább más országokba mennének. Külhoni úti cél esetén ugyanakkor sokan félnek attól, hogy ott rekednek – tették hozzá.

Az elemzést az MTÜ megbízásából a Lounge Group végezte a Századvég Alapítvány és a Neticle együttműködésével.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Legalább nem kell várni a vírus újabb megjelenésére novemberig.
A mi kis ""marcopoloink"" biztos nem találkoztak a tudósításokban a környező országokban egyre nagyobb mértékben megjelenő vírus hírével. Így majd kapnak valami olyat is, ami ingyen lesz. Ezért nem kell még pluszbanl fizetni.
namihami
Legalább nem kell várni a vírus újabb megjelenésére novemberig.
A mi kis ""marcopoloink"" biztos nem találkoztak a tudósításokban a környező országokban egyre nagyobb mértékben megjelenő vírus hírével. Így majd kapnak valami olyat is, ami ingyen lesz. Ezért nem kell még pluszbanl fizetni.
nezelodo
Ez az utazni vágyó sokadalom miért nem hisz a járványveszélynek, amit a közmédia is közvetít. Lehet, hogy a maszk nélkül a világot járó nagyjaink halált megvető bátorsága átragadt rájuk? Vagy nem hiszik, hogy a királyi család szállodái, vendéglátó nagyüzemei, helyes kis kastélyai, vagy pl a Balaton-felvidék frissen felújított patinás épület szerzeményei tutira vírusmentesek? Pedig azok, hiszen sem szakácsok sem pincérek, sem szobaasszonyok, de pizzafutárok sincsenek, valahogy pl a veszélyes Tirolból sem sikerül hazacsábítani egyet sem! Lehet, hogy azért, mert az ottani munkáltatók a kényszerszünet alatt sem rúgták ki őket, sőt fizetést is kaptak? Persze, ők a nem a Rasi-Lölö szállodáinak az alkalmazottai voltak, az utcára hajítva!
verőce21
Elképzelhető, hogy az idén kimarad némelyeknek a thaiföldi könnyűbúvár-vakáció, tintahal számlálással egybekötve...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.