Most életfogytiglant kapott a férfi.

Embertelen: élve temette el áldozatát a szigetszentmiklósi késelő

Nem jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék pénteken azt a férfit, aki megütött, és késsel több helyen megszúrt egy nőt, majd élve eltemette 2017 áprilisában.

A törvényszék pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az elkövető – aki korábban rendőrként dolgozott, a bűncselekmény előtt viszont nem volt számottevő jövedelme – ismerte a sértett volt férjét. Elhatározta, hogy megpróbál pénzt szerezni a nőtől. Megfigyelte a sértett lakóhelyét és szokásait, majd egy parkolóban beült annak autójába, és azt hazudta neki, hogy a volt férje tartozik neki 40 millió forinttal.

A férfi elhatározta, hogy megöli a nőt, ezért újabb találkozót kezdeményezett, amelynek során egy erdős területre hajtott, ott kiszállította az autóból a sértettet, többször fejbe ütötte, zsebkéssel háton, mellkason és nyakon szúrta, majd a helyszín közelében élve eltemette. A nő telefonját kikapcsolta, és táskájával, cipőjével együtt eltulajdonította – ismertették a részleteket.

A férfit az ügyészség előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és más bűncselekmény elkövetésével vádolta. A bíróság első fokon nyereségvágyból, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, feltételes szabadságra leghamarabb 30 év után bocsátható. A bíróság a férfi letartóztatását a másodfokú ítélet kihirdetéséig fenntartotta – olvasható a közleményben.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Mindez kemény háromévi munkába tellett?? Bravó igazságszolgáltatás!!!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.