Az Országgyűlés pénteken megszavazta a 13. havi nyugdíj visszaépítését.

Egyetlen képviselő volt, aki nemmel szavazott a 13. havi nyugdíjra – így indokolta döntését
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A 24.hu vette észre, hogy a 199 képviselő közül mindössze a független Bencsik János szavazott nemmel ezt közösségi oldalán azzal indokolta, hogy szerinte ez

ellentétes a magyar ember érdekével, így a nyugdíjasokéval is.

Bencsik szerint  „normális összegű” nyugdíjak csak az aktív keresők adóbefizetéseiből finanszírozhatók, így a költségvetés kiadási oldalából elsősorban őket kell segíteni, hogy nőni tudjon a bevételi oldal, amiből aztán lehet nyugdíjakat fizetni.

Az időseknek szerinte

nem „könyöradományra” van szüksége, ami bármikor visszavonható, hanem kiszámítható és korrekt nyugdíjakra, havonta, nem pedig évente.

A képviselő úgy látja, a 13. havi jutalom egy alapvetően igazságtalan nyugdíjrendszert konzervál, ahol hatalmas különbségek vannak, így az egész rendszert alapjaiban kellene újragondolni és megreformálni.

Bencsik szerint nehéz a döntésre nem úgy tekinteni, mint

„átlátszó szavazatszerzési kísérlet”. 

Azt is írja, hogy nem ez a pénz fogja elhozni a boldog nyugdíjas éveket, vagy ha igen, annak óriási ára lesz, mert a végén összességében mindannyian rosszabbul járunk vele. Fiatalok is, idősek is.

(24.hu)

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
@justhpeter: @Horizont: csatlakozom a csapathoz. Ez az okos fiú az ukrán "gyárigazgatói" nyugdíjakat is rendezhetné. Felmegy a vérnyomásom mikor eszembe jut, h ezeknek az éhenkórász csaló gazembereknek mi pénz üti a mocskos mancsát a szavazatokért cserébe. Hány magyar kisnyugdíjon tengődő idős ember anyagi helyzetén lehetne javítani az így elszórt pénzekből, meg amúgy minden itthon élő nyugdíjasén. Borzasztó, h ezek a kidobott milliárdok senkit sem érdekelnek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rockxy
"nem ez a pénz fogja elhozni a boldog nyugdíjas éveket"
bizon ám, az embereknek nem pézre van szükségük, hanem megbecsülésre és kiszámíthatóságra.
az a biztos, ami biztos, és az hótbiztos.
aztán ha majd a kamuvirus összeomlassza a gazdaságot, akkor ugye milyen jól jön majd a kiszámíthatóságos megbecsülési handabanda!
Málna
@Horizont: Ne dühöngj már állandóan...Mérgezed a környezetedet is vele.
szép új világ
@Horizont: Szerintem is igaza van Bencsiknek, azonban a fide$$ az elmúlt 12 év alatt kísérletet sem tett a nyugdíj reformra és az ellenzék minden ilyen témájú javaslatát leszavazta. Arra pedig jobb nem is gondolni, hogy a csuti puhos milyen lejárató kampányt indított volna az ellenzék ellen, ha nem szavazzák meg.
ómió
Hát, ha a nyugger nem kap, az "tuti kiszámítható"! "Bencsikileg" meg pláne!
Nessy
Valahol igaza is van Bencsiknek! Tíz évig eszükbe sem jutott, most meg apránként megkapjuk, ha! Nagyon nagyra nyílt már az olló a nyugdíjaknál. Így lesz, aki februárban 20 ezer forintot, és lesz, aki 100 ezer forintot fog kapni! Így járt, aki rosszkor született, és négy éves bérbefagyasztás után, degresszív nyugdíjat kapott 1997-ben.
Ezzel az irreális inflációs rátával számítva, és a svájci indexálás eltörlésével a "vásárló érték megtartása" dajkamese hölgyeknek!
Málna
@Horizont: Ne szabjál meg nekem semmit, azt és annak írok ide, amit és akinek akarok. Világos?
Amúgy meg ha kérsz valamit, azt kérd szépen. Egy idős nő nem írhat ilyen kocsmai stílusban.
Málna
@Horizont: Nem tartasz tőle, hogy idetéved a lányod vagy valamelyik másik családtagod? Esetleg egyszer majd az unokáid. Nem ciki, hogy így beszélsz? Vagy ezt szokták meg?
lampa laz
@justhpeter: @Horizont: csatlakozom a csapathoz. Ez az okos fiú az ukrán "gyárigazgatói" nyugdíjakat is rendezhetné. Felmegy a vérnyomásom mikor eszembe jut, h ezeknek az éhenkórász csaló gazembereknek mi pénz üti a mocskos mancsát a szavazatokért cserébe. Hány magyar kisnyugdíjon tengődő idős ember anyagi helyzetén lehetne javítani az így elszórt pénzekből, meg amúgy minden itthon élő nyugdíjasén. Borzasztó, h ezek a kidobott milliárdok senkit sem érdekelnek.
Giovanni Alba
@justhpeter: Igaza van Bencsik Jánosnak, és itt a példa arra, hogyan írja felül a "reálpolitika" a józan ész szavát. Túl közel a választási év, ha nem szavazza meg valamelyik párt ezt az átlátszóan szavazatszerző törvényt, az nem csak a népszerűségéből veszít, de támadási felületet is nyújt a lejárató propagandának. "A luxusbaloldal megint rárontott nemzetére" illetve ez már nem jó, hiszen nem a nemzet részei kövér elvtársúr szerint, tehát módosítunk. "A luxusbaloldalnak csak a migránsok támogatása a fontos, az igaz magyarok ellen fenekednek." Valahogy így tudom elképzelni a történendőket. Volt valamikor valami kimutatás, hogy a kormányok mikor hozzák meg az elkerülhetetlenül szükséges, de ugyanakkor népszerűtlen döntéseket. Nem rögvest a választások után, de még jóval az új választások előtt. Mocskos dolog a politika ha azt csak szűklátókörű hatalomszerzésre használják.
lampa laz
@Horizont: Amíg ez a tetves, tolvaj fidesz hatalmon akar maradni addig nem is fog ez változni, mert kell nekik a szavazat. Ezért is rettenetesen haragszom az ellenzékre, mert semmiből sem képesek ügyet csinálni. Falnak megyek amikor bejelentik, h törvénymódosítást adtak be, de minek mikor úgy söprik le az asztalról, mint én a morzsát. Helyette inkább az embereket hergelnék, h értse meg mindenki miről is van szó. Pár független képviselőt leszámítva akik tényleg aktívak, a többi egy nagy határ szar. Kb úgy utálom őket mint a fideszt.
Nessy
@Horizont: Viszont van, ami 10 éve változatlan! A minimál nyugdíj, és a családi pótlék! Lényeg hogy "hű magyarjaikat" támogassák az ellenőrizetlen X és a voks turizmus érdekében!
advocat
@lampa laz: Igazad van! Miért nem szólnak a 27 %-os áfáról!
A komcsik által leépíteni kívánt vasutak visszaállítása (?) után "ezek" is megszüntetnek jó néhányat, de esetenként úgy, hogy a vasút is megmarad. Mennyit spórolnak?
Ha a nyugdíj 2,8 %-al emelkedik, akkor azért emelkedhetne annyit, mint a minimálbér. Bár a képviselők nem fogalmuk sincs mi a piac, mik az árak? Persze havi másfél millánál ez nehezen vehető észre. És akkor a miniszterek és az állami vezérigazgatók havi 2 (ÉVES nyugdíjam ennyi!!!) és 5 milla közötti fizetéséről sem beszél senki. pedig minden parlamenti ülést kezdhetné az ellenzék ezzel, vagy ne járjanak be. és persze akkor "ugrik" a bér?
És lehetne sorolni a kussolásukat. Erre képesek.
És ennek ellenére vezet a Fidesz. Ilyenek vagyunk! Mert kell egy király, akinek lehet kezet csókolni! És az így jó. Jó?
cikicakk55
@Horizont: ma 08:55
Ne dühöngj! Tégy te is úgy,mint én tettem. Egyszerűen meglátom a nevét és már görgetek is lefele. Eleinte még(bár nem neki írtam) próbált beszólni nekem is,de egyszer sem reagáltam. Így lassan,de rá jött,hogy kár a gőzért. Hidd el nem éri meg,hogy miatta idegeskedj. Itt úgy is többségben vagyunk akik veled és melletted állunk,veled értünk egyet. Az a pár troll,akik itt nyalnak a gecinek nem jelentenek nekünk konkurenciát. Az a lényeg,hogy többen vagyunk itt barátaid, mint az ilyen " málna" féle agymosott náci ivadékok.
csak úgy....
@Málna: "Nem tartasz tőle, hogy idetéved a lányod vagy valamelyik másik családtagod? Esetleg egyszer majd az unokáid. Nem ciki, hogy így beszélsz? Vagy ezt szokták meg?"
ugyan ezt a kérdést ,abban a variánsba teszem föl neked,hogy te nem szégyenled a butaságaidat a gyerekeid,unokáid elött? mi lesz ha idetévednek és olvassák a málna nagyanyót? te otthon is málna?
cikicakk55
@lampa laz: ma 13:49
Sajnos teljesen igazad van. Ezért is kelek ki magamból,mikor olyanokat írnak,hogy " olyan kormányt kaptunk amilyet megérdemeltünk" " Mi választottuk,most már viseljük el a következményeit."" Mi birka Magyarok semmit nem teszünk" " pofázni a legkönnyebb és a meleg szobából a billentyűzeten osztani az észt,de tenni senki nem akar semmit" Miért is van akkor az ellenzék? Miért van annyi párt képviselője a parlamentben,nem kevés fizetésért és még párt pénzt is kapnak. Nem nekünk a népnek kell kikelni magunkból a helyzetért,amibe a Fidesz kormány hajtott. Az ellenzék vezetőinek kellene a saját pártjaik tagjait pénzelni,hogy legyen lehetőségük minden kis eldugott faluba eljuttatni azt,hogy az emberek ott is tisztában legyenek a Fidesz aljasságával. Az olyan kis emberek,mint mi vagyunk nem tudjuk megoldani,mert se pénzünk sem lehetőségünk nincs erre.
lampa laz
@advocat: Tudod, én a mai fiataloknak a seggébe tudnék kettőt rúgni, h ennyire közömbösek a politika iránt, pedig a saját életüket cseszik ezzel el. Nem nyugatra kellene rohanni, hanem itthon kiharcolni, megteremteni ugyanazt az életet maguknak. Sajnos van egy másik réteg amelyik meg reggeltől estig hülyére szipúzza magát a fidesz propagandától. Csak abban bízhatunk, h az a sok zsír előbb, utóbb kinyírja ezt a rohadékot.
tudode
Mit remélnek ezek a nyomoroncok azzal, hogy még 2020-ben is "adnak" ezt, azt amazt úgy, hogy a félresikerült munkaalapú rablógarázdálkodásukból odadobnak a nyuggereknek pár frocsit, bedumálva az időseknek, hogy "Viktor'bá megígérte a nyugdíjak vásárlóerejének megtartását, a svájci indexálás helyett!
.
Dicsekedve még 2011-ben az OECD közgyűlésen, van mint, hogy "falajánlották a nyuggerek a kétkezieknek egy havi nyugdíjat!
.
----- Orbán Viktor őszödi beszéde a fizetésről és nyugdíjról való lemondásról
.
www.youtube.com/watch?v=A6BOwCtmhTU
--------------------------------------
.
Azt üvöltöztetve a nyájával, hogy a szocik elvették a 13. havi nyugdíjat
...
Ezzel szemben amikor az én korosztályomra került a sor 4,8% nyugdíjemelésben, és 5,2%-os nyugdíjkompenzációban részesültem
.
----- Nyugdíjkorrekciós programot jelentett be Gyurcsány
.
hvg.hu/itthon/20050930nyugdijkorrekcio
.
Nem csak Bencsik Jánosnak, az egész ellenzéknek kellett volna nemet mondani erre a megalázó alamizsnára, ha már képesek egy levegőt szívni azokkal, akik nem ismernek se Istent, se embert, csak őfőméltósága agymenései után mennek, mint a birkák:
.
www.youtube.com/watch?v=bFJYKilZmgo&t=35s
.
!!!
kereső
@tudode: A pártérdek felülirja a "nem"-et. Mert akkor romlik a népszerúségi mutató.
Ezt loptam most, és nagyon ide vág ehhez a témához IS!

"No tehát: emberi méltóság. Ez izgalmas kérdés, mert nem tudom, kinek hol kezdődik. A 22 800 forintnál? A munkaképteleneket a munkaerőpiacra zavaró felülvizsgáló bizottságnál? A félvakon, két mankóval vánszorgó ember sorbanállásánál a munkaügyi központban, ahol megkérdik tőle, mi a faszt akar ott, hiszen járni sem tud, miféle munkát szeretne? Esetleg ott kezdődik a méltóság, ahol a végtagbénult a lakásába zárva vonszolja magát a földön, mert szétesett a kerekesszéke, de még nem tudja neki felírni az orvos, mert nem járt le a kihordási idő, de megfizetni a teljes árat nem képes a csökkentett rokkantellátásából?

Máshol van az emberi méltóság? Az ingyen osztott zsák krumplinál? A polgármester előtti térdencsúszásnál a közmunkáért? Ott sem? Akkor esetleg arrafelé, ahol azok élnek, akik nem bennszülöttek és akik miatt mi nem érezhetjük jól magunkat a saját országunkban? Netán az ülőke nélküli szutykos vécékagyló körül kell keresni a kórházban?

Magasabban van? A munkáltatónak teljesen kiszolgáltatott munkavállalók már az emberi méltóságot képviselik? Az is lehet, hogy mondjuk a Balaton partján tartjuk ezt a vívmányt, ahol még azok sem jutnak el a tóhoz, akik eleve ott születtek, de közben gazdát cserélt a part. Is. Ohó, tudom már! Az út szélén kell keresni! Álcázásból egy szaros pelenkába csavarta a bölcs király legidősebb lánya. Aki megtalálja, az végre kibonthatja és valódi értéket láthatja"
tudode
@kereső: .
Ami az un.megváltozott munkaképességüek un. komplex felülvizsgálata 2011-ben olyan embertelen volt, amire a Kádár rendszerben sem volt példa, érintett szülőként éltem át.
.
Arról nem is szólva, hogy a kódis 28,500 Ft-ot alkalmazzák szorzónak, olyan formán, hogy ebben az országban mindenki lop, csal, hazudik!
.
Aki ezeknek adja a voksát, nem tudja, hogy milyen kárt okoz saját magának, és az országnak is!
.
Arról nem is szólva, hogy azzal villognak, hogy a lakosság 57%-a úgy kiábrándult ezekből a politikusnak csúfolt gyülekezetből.

Valójában az innen, onnan összebuzerált 22%-ot turbózták fel 2/3-ra, szemben az ellenzék 21%-ával.
.
Ha még sokáig a nyakán marad ez a közjogilag érvénytelen bagázs, nem marad utánuk semmi, csak őfőméltósága betonszarkofág erdeje, amelyet ki fog fenntartani a TAO kunyerálás nélkül
.
KÖZZÉTÉVE JUNE 29, 2020
.
--- A FELCSÚT KÉTSZER ANNYI KÖZPÉNZT HASZNÁLT FEL, MINT AMENNYIBŐL A BAYERN MÜNCHEN EDZŐKÖZPONTJA ÉPÜLT
.
nepszava.us/a-felcsut-ketszer-annyi-kozpenzt-hasznalt-fel-mint-amennyibol-a-bayern-munchen-edzokozpontja-epult/

-----------------
.
Gyomorforgató!
.
Málna
@cikicakk55: Kicsit sokra tartod neked, észre sem vettelek eddig, arra sem emlékszem, hogy valaha írtam neked. Csak hogy helyére kerüljenek a dolgok...
Azon meg jót röhögtem, hogy ti barátok lennétek itt. Titeket egy dolog tart össze: a közös gyűlölködés. Semmi más. Ha nem lenne Orbán, akkor máson mocskolódnátok. Vagy egymás torkának ugranátok.
Málna
@csak úgy...: Nincsenek butaságaim, csak úgy...Az még nem jutott eszedbe, hogy te vagy buta, és azért látod az én kommentjeimet annak?
Málna
@Nessy: Már többször sérelmezted, hogy nem emelkedik a családi pótlék. Áruld már el, hogy ez miért baj, egyszer ott van a gyerekek után járó adókedvezmény.
Nessy
@Málna: Már aki igénybe is tudja venni!
Málna
@Nessy: Ezt már a múltkor megbeszéltük. Tévedésben vagy azzal kapcsolatban, hogy milyen fizetésnél lehet igénybe venni. Ahol tisztességesen dolgoznak a szülők, ott ez nem probléma.
Nessy
@Málna: Ahol talál "tisztességes munkát" egy kis falu közelében, normális közlekedéssel, ahol van iskola, esetleg még orvos is. Ne nagy városokban gondolkodj.
Málna
@Nessy: Szabolcsi kisvárosból származom. Aki akart, ott is mindig dolgozott. Nem is ismerek olyan embert, aki nem.
Nessy
@Málna: Van olyan település, ahonnan 10 km-t kellene sétálni a gyerekeknek iskolába, ha apu elviszi az egyetlen kocsit, 40 km-re. Anyu munkájának meg lőttek, a több műszak miatt. Mert a két busz pár időpontja semmihez nem alkalmazkodik. Pedig ott tudnának rendes házat venni a három gyerekkel. Így marad a közeli falu, drágábban, sok munkával majd a házon.
csak úgy....
@Málna: "@cikicakk55: Kicsit sokra tartod neked, észre sem vettelek eddig, arra sem emlékszem, hogy valaha írtam neked" köll még fényesebb bizonyíték a butaságodról?
de én így szeretlek!
csak úgy....
@Málna: mély barázdát szánt az eke,elvtársnö!- röhögni szad e ?
Málna
@Nessy: Igen, ezzel mindenki így van. Minél távolabb van a munkalehetőségektől, annál olcsóbb az ingatlan. Éltem én is tanyán, ott egy autó nem autó, ha napi szinten munkába kellene járni.
Málna
@csak úgy...: Ez legfeljebb jelentéktelenség a részéről és feledékenység a részemről. Semmiképp sem a butaság jele.
Talán ideje lenne nyugovóra térni, fáradtnak tűnsz...
csak úgy....
@Málna: talán a csillámló elméd miatt van ,rám nem nehezedik a fáradtság!
veled a sivatagban is kibírnám étlen-szomjan,mert tudom,hogy ha te velem vagy,akkor az orbán is ott lehet a környéken! ... az meg nem hagyna ott az út szélén.
Málna
@csak úgy...: Erre nem is gondoltam, hogy én nyomlak így el. Te buta vagyok...
csak úgy....
@Málna: te nyomsz engem ? te buta vagyok? érzem,hogy valami benned is dobog ...
Málna
@csak úgy...: Nem nyomlak, hanem elnyomlak. A te pedig de lett volna. Elütöttem. Puff neki...
Nessy
@Málna: Ez is a való élethez tartozik. Csak ezt manapság nem trendi tudomásul venni, pláne nem megemlíteni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.