Budapest főpolgármestere is vendége volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának.

Karácsony Gergely tisztázta, hogy lesz-e belőle miniszterelnök-jelölt

A főpolgármester az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta: megtiszteltetésnek érzi, hogy Budapest főpolgármestere lehet,

nem készül arra, hogy a következő választásokon miniszterelnök-jelöltként indul.

A Lánchíd felújításáról azt mondta: a jelenlegi politikai vihar el fog ülni, a híd pedig fel lesz újítva. Arra, hogy Hollik István bejelentette, hogy a kormány átveszi a Lánchíd felújítását, ha a főváros vezetése sokáig „szerencsétlenkedik”, a főpolgármester azt mondta: ez „vaskos önleleplezés”, ugyanis ebből a kormányzati szándékból két dolog is kiderül. Az egyik, hogy tulajdonképpen nem is sürgős a kormányzatnak a felújítás, hiszen ha átvennék a hidat, akkor a közbeszerzést leghamarabb fél év múlva tudnák kiírni. A másik, hogy ezek szerint pénz is van a munkálatokra, nem csak az a 6 milliárd, amit a kormányzat a fővárosnak ígért.

A főpolgármester szerint a felújítás már régóta időszerű, és

„nem akar hátrafelé mutogatni”, de Tarlós Istvánnak 9 éve lett volna rá.

Az elfogadott 2021-es költségvetésről a főpolgármester azt mondta: nem csak az ellenzéki, de a fideszes önkormányzatok is rosszul járnak, hiszen tőlük is forrásokat vonnak el – a különbség csak annyi, hogy ők talán több támogatást kapnak később, mint az ellenzéki települések.

Karácsony hangsúlyozta: kereste a közös hangot a kormánnyal, egy időben – amikor megegyezés született az atlétikai vb-vel kapcsolatban – azt érezte, ez meg is tud valósulni, de szerinte a járványhelyzet fordulatot hozott: a kormányzat ugyanis úgy érezhette, erre hivatkozva sok mindent megtehet.

(ATV)

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@Pegero: 00:35
Karácsony Gergely tavaly október óta (8 hónapja) főpolgármester. A Lánchíd, kritikusan leromlott állapota miatt, már évek óta felújításra szorulna. Már réges-régen ki kellett volna írni a közbeszerzést és elkezdeni a felújítást. Nem történt meg és ez nem Karácsony Gergely, és nem Tarlós István hibája . A kormány számára nem volt fontos a felújítás. Állítólag másra kellett a pénz, te is tudod, hogy inkább milyen "fontos" dolgokra költöttek és költenek most is. A legutóbbi terv, a vírusválság közepén, a MotoGP pálya építése 65 milliárdért. Ennek az árából háromszor fel lehetne újítani a lánchidat.
Ez a lánchíd cirkusz IS nem másról szól, mint Orbán Viktor aljaskodásáról, politikai ellenfelének ellehetetlenítési kísérletéről. Mert mi más oka lehet ennek a politikai dagonyázásnak. A kormány a felújítás költségeit, úgymond, a mellényzsebből kifizethetné.
Egy szó mint száz, Orbán nagyon is rászolgált a Simicska Lajos által rá mondott G-betűvel kezdődő jelzőre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Shikari: hülyegyerek,orbán nem sörözik nem dohányzik ! valagba leszel rúgva ha ilyen tájékozatlan vagy orbánból és mehetsz vissza szoci segget nyalni! kapd össze magad és állj egyenesen ha orbánról beszélsz!
Sziszifusz
@Pegero: 21:35
Soha sem állítottam és nem is utaltam rá, hogy Tarlós egy "fa..sz" !
Amikor pedig gerinctelenségről írsz, akkor jobb lenne, ha először az elmúlt 10 évre gondolnál és arról a sok szemétségről beszélnél amit a magyar emberek ellen elkövettek.
Hosszan lehetne sorolni azokat az intézkedéseket amelyekkel a lakosságot sújtva, a saját köreiket hozták előnyös helyzetbe, amikkel lépésenként leépítették a fékek és ellensúlyok rendszerét, amikkel csak formálissá tették a demokráciát Magyarországon.
Nem sorolom, azok közismertek, téged pedig nem zavarnak .
Ebben az országban, veled együtt, nagyon sokan vannak olyanok akiknek még a sz...r is ízlik, ha azt Orbán Viktor produkálta. Ennek ok az anyagi érdekeltség, vagy pedig az emberi primitívség lehet.
Sziszifusz
@Horizont: 06:57
Már-már ott tartok, hogy a legjobb megoldás az lenne (a polgárháború elkerülése miatt), kivárni amíg Orbánt a saját Brutusa el nem takarítja. Ez előbb-utóbb várható lenne, vagy lesz. Ebben az esetben, a Fidesz gyermekei, kannibál módra, egymást felzabálnák.
Gyütt Mönt
@MariaTA96: fordítva vetted fel a bugyit, kilátszik a szar. Mosakodj meg és vegyél másik bugyit.
Gyütt Mönt
@durbincs: koma, kihúztad a gyufát. Eddig csak te támadtál, de fordult a kocka. Azt olvastam, hogy bedegeci vagy, később meg hogy nem a bede. Akkor csak a geci?
Nyírfa
@Horizont: Számomra éppen az mutatja Márki-Zay Péter erejét, és, persze, a hódmezővásárhelyiekét is, hogy hiába küldte Orbán Lázárt a város ellen, hoppon maradt, akármilyen ígértekkel és aljasságokkal állt elő.
Lázár egyébként 19 ott, ahol Orbán egy híján húsz, kettejük között annyi a különbség, hogy Lázár simán csak hitvány, míg Orbán ráadásként beteg is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.