Járatonként 72 millió forintba is kerülhetett, hogy a Wizz Air egészségügyi eszközöket szállított Magyarországra.

A Népszava közérdekű adatigénylés nyomán megtudta:

tavasszal mintegy 4,713 milliárd forintot fizetett a kormány a Wizz Air-nek 65 olyan járat után, amely egészségügyi eszközöket és védőfelszerelést hozott Kínából Magyarországra.

A lap azt írja, ez nem a végösszeg, hiszen a légitársaság legalább száz alkalommal szállított egészségügyi védekezéshez szükséges eszközöket Kína és Magyarország között. Azt nem közölte a Külügyminisztérium a Népszavával, hogy mennyit fizettek ki végül a Wizz Air-nek összesen, de a lap kalkulációja szerint

a járatok átlagos költségét alapul véve 7,2 milliárd forint is lehetett a végösszeg.

Több mint ötmilliárd forintba kerülhetett a kínai egészségügyi eszközök szállítása

A lap kereste a Wizz Air-t is, ám a társaság azt közölte, hogy a szerződések értéke üzleti titoknak számít. Azt ugyanakkor a cég már korábban közölte, hogy a kormány kereste meg a céget a Magyarország és Kína közötti légi híd kialakításának lehetőségével.

A Külügyminisztérium arra a kérdésre nem válaszolt, hogy miért a személyszállító gépekkel rendelkező Wizz Air-t keresték meg, így azt sem tudni, miért nem teherszállításra specializálódott logisztikai cégeket bíztak meg a feladattal.

A Népszava egyébként április 23-án élt közérdekű adatigényléssel, a tárca pedig – a járványhelyzet idején 45 nappal kitolható válaszadási határidőt is kihasználva – július 3-án válaszolt a lapnak.

Cikk- és címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt

(nepszava.hu)

78 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Na de mi került egy lélegeztető gépen darabonként 19 millió Ft-ba, amikor az európpai beszerzési átlag ár 3,5-4 millió Ft/db.
És azt sem tudjuk, hogy ebből a 10 ezerból mennyi a ténylegesen egészségügyben használható berendezés- és mennyi az ún. sima légzést segitő készülék. Igy még érdekesebb a fenti ár. Vajh hol éesz a legközelebbi toporzék villa, amely alkalmas lesz arra, hogy ott fogadja a külügyminiszternek csúfolt a külföldi diplomatákat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szegfue
@Málna: Óriási tévedésben vagy! Nem "ijedek meg a vitáktól. Pl. jelen esetben is
még mindig nem vagy hajlandó az egyetlen, hiteles forrást megnézni... egyszerüen tévedhetetlen gondolod Magad még ebben a témában is, mert "olvastál" róluk. Akkor ez szerinted vita?! Nem, mert Te kijelented, amit hiszel és amiről azt gondolod: az a kőbe vésett igazság...egyetlen pillanatig sem vagy hajlandó még csak el sem gondolkodni a dolgon, nemhogy valakinek igazat adjál. Tehát nem futamodok meg, csupán -- ahogy irtam már: az üres kalász fenntartja a fejét, a teli meghajol... Ezzel be is fejeztem a Veled való beszélgetést... További jó egészséget!
szegfue
@F_Viktor: Bizony, ahogy mondod. Én még azt is furcsállom, hogy ez ellen a cég ellen 2 db végrehajtást jegyeztek be a Cégbiróságon, tehát tartozásuk van, amit vagy nem akarnak, vagy nem tudnak kifizetni. Lehet, hogy a magyar kormány a fuvarozási szerződéssel, ill. ennek kifizetésével "megmenti" a céget a felszámolástól?!
Málna
@szegfue: Linkeltem neked, de kijelentetted, hogy téged nem érdekel.
A kalászos hasonlatod meg már elsőre is béna volt, ne írd le többször...
Gyütt Mönt
@durbincs: koma, kihúztad a gyufát. Eddig csak te támadtál, de fordult a kocka. Azt olvastam, hogy bedegeci vagy, később meg hogy nem a bede. Akkor csak a geci?
legott
Orbán masszívan pénzeli a keresztényüldöző kommunista Kínát (Kína nem keresztény nemzet - ha nem tudnák a geci fideszes gyökerek) - csak úgy, mert a hazafias érzelmű buta nácik így tolják 2020-ban, Magyarországon.

Szerinted nem vagyok magyar, mert szarok matyóra, meg a bullshit primitív magyar népzenére?
Szerencsére isten nem személyválogató:
"Ezért nincs mentséged, te ítélkező ember, mert amikor más felett ítélkezel, magadat ítéled el, hiszen magad is ugyanazt cselekszed, miközben ítélkezel! Azt pedig tudjuk, hogy az Isten ítélete igazságosan sújtja azokat, akik ilyeneket cselekszenek. Azt gondolod, te ember, aki ítélkezel azok felett, akik ilyeneket tesznek, holott magad is ugyanazokat cselekszed, hogy akkor te megmenekülsz az Isten ítéletétől? Vagy megveted jóságának, elnézésének és türelmének gazdagságát, és nem veszed tudomásul, hogy téged az Isten jósága megtérésre ösztönöz? Te azonban kemény szívvel és megtérés nélkül gyűjtesz magadnak haragot a harag napjára, amikor az Isten nyilvánvalóvá teszi, hogy igazságosan ítél. Mert mindenkinek cselekedetei szerint fog megfizetni: azoknak, akik állhatatosan jót cselekedve törekszenek dicsőségre, megbecsülésre, és halhatatlanságra, örök életet ad; azoknak pedig, akik viszálykodók, akik ellenállnak az igazságnak, és a hamisságot követik, haraggal és bosszúállással fizet majd. Gyötrelem és szorongás lesz a része minden ember lelkének, aki a rosszat cselekszi"

A viharban sem vagy te buta primitív geci magyarkodó - ahogy próbálsz kisajátítani magadnak mindent...
Valójában egy sehonnai bitang vagy - aki még mindig tök hülyén a származását kutatja, hogy honnan is jött...
Egy identitászavaros sehonnai bitang kis geci vagy!

Mindent lenyúltatok, minden a tiétek, de még mindig féltek mindentől és mindenkitől.
Szánalmasak vagytok!
Nekünk semmi közünk egymáshoz - ez biztos !!!
Vigyed a kokárdát, a nemzeti WC-t - minden a tiéd lehet.
De az van, hogy közben a lelked Sátáné - így végül minden a Sátáné: a kokárda, meg a...
legott
www.youtube.com/watch?v=pmJqFogvX-c

Geccci !!!

Azt hiszed meg van mindened? Nincs semmid. meztelen vagy.

Geccci !!!

Jézus saját kezűleg fog elpusztítani téged, darabokra szaggatva, kifolyatva a véred.

Geccci !!!

Feltámadsz, geccci? Jó. A végső ítéletkor Jézus atyja, maga Isten fog darabokra szaggatni, és örökre kitörölni az élők sorából - még a neved is. Mintha soha nem léteztél volna.

Ez szeretet? Igen! Az isten szeretők iránt. Eltűnik a gonosz, és soha többé nem mérgezi romlottsággal a földet, a földön élőket.
Eltűntök örökre, mintha sosem léteztetek volna, "még az emléketek is elfelejtődik"...

Tombolj geci magyarkodó, verd a dobot, sirasd sámán a sosemvoltot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.