Melyek az azonosságok és melyek a különbségek a Kádár- és az Orbán-rendszer között? Egyáltalán: rendszer-e Orbáné? Mi Orbán legnagyobb szerencséje és mi a legnagyobb kihívás, amivel most szembekerült? Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Azt a fogalmat még nem találták ki a nyelvészek, hogy őfélesége által kézi vezérelt, se nem piac, se nem tergarázdálkodására, annál is inkább, mivel olyan mértékben gazdagodott -- áttételesen --, amelyre Kádár sem vetemedett:
.
www.google.com/search?q=orb%C3%A1n+csal%C3%A1d+gazdagod%C3%A1sa&oq=Orb%C3%A1n+c&aqs=chrome.0.69i59j69i57j69i59j46j0l4.5843j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
----------------------
.
Semmiféle rendszerrel nem hasonlítható össze, mivel valójában közjogilag nem is miniszterelnök, mert túltolta a bombabiztos járványát:
.
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk
.
------------------------
.
Azzal együtt, hogy a Kádár-rendszer klasszisokkal élhetőbb volt a melósoknak, mint NER fennhatósága alatt!
kereső
Nem tudom mi értelme van összehasonlitani, a két összehasonlithatatlan rendszert. Két teljesen különböző világ/európai politikai rendszerben jött létre. Kádár János az orosz csőre töltött fegyverek árnyékában hozta létre rendszerét- amely egy nnagyon is élhető életet biztositott az emberek tömegei számára. És bármennyire is akarják ezt bemmesélni- a rendszer nem volt ennyire átpolitizált minden téren - főleg az 1968-as új gazdasági mechanizmust követő években- mint most. Orbán viktor a múltba viszi az országot, és erre semmiféle fegyver nem kényszeriti- na nem a kádár rendszer az ideál, még csak nem is rákosi. Hanem a XX.század eleje, első fele.Természetesen egy magasabb gazdasági szinten, amelyhez egy avitt, középkort idéző erőszakos katolizáció és vallást erőltető ideológia társul.A kádár rendszernek megfizettük az árát.
Az orbán rendszernek mi lesz az ára, fel sem tudjuk mérni- tartok tőle/és sokan mondják, hogy igy van/,hogy a gazdasági károknál sokkal nagyobbak lesznek az emberi mentalitásban,az emberek egymáshoz való viszonyában,a tudás beli elmaradásban okozott károk.Ismét kezdhetik majd elölről az utódok, amennyiben Európához- az európai mentalitáshoz, kultúrához, életérzéshez akarnak tartozni. Felmérhetetlen az a károkozás, amit orbán csinál. A kádár rendszer adott már egy kis "tartást" az emberek geincének (diktatúrája ellenére), amit orbán most ismét megtörni látszik- ismét "genetikusan allattvalók"--ká avanzsálunk.Aki nem hiszi olvasson Ady-t, verseit, leveleit a Nagyváradi naplóból. és olvasson Móriczot, és Eötvös Józsefet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.