Szombaton kora délután csúnyán felbukott egy katamarán a Balatonon, Balatonfüred közelében – írja az index.hu egy olvasói fotóra hivatkozva.

Felborult egy katamarán Balatonfüred közelében

A képek láttán a balatoni vízirendészethez fordult a lap:

A fényképeken szereplő hajó az MKB-PROSPEX-TEAM katamarán, és egy manőver teljesítése során „szúrt le” a hajó egyik orra, feltehetőleg kormányosi hiba vezetett a boruláshoz.

- tájékoztatta az Indexet Horváth László rendőrezredes. A kapitányságvezető kérdésükre azt közölte, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság mentést nem végzett a helyszínen, mert a hajónak saját kísérő és mentőmotorosa van, amely kísérte és beavatkozott

Az ezredes arról is tájékoztatta a hírportált, hogy 6 fő tartózkodott a hajón, de nem történt személyi sérülés, a borulás és a műszaki mentés nem befolyásolta a víziközlekedést.

A hajó a csapat saját tulajdona (MKB-PROSPEX TEAM), ugyanakkor a felborult katamaránt a VMSZ (Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata) Rupert mentőhajója – amely éppen egy egészségügyi mentési helyzetből érkezett a helyszínre – állította vissza az alaphelyzetbe, amely után a hajó folytatta útját.

Rendőri eljárás nem indult az ügyben, mert a fényképen szereplő helyzet a katamarán hajózásban, versenyen nem számít különlegesnek, hanem üzemszerűnek tekinthető. A katamarán versenysportban emiatt van a külön biztonsági személyzet, a külön kísérőhajó és a speciális biztonsági szabályok rendszere

(index.hu)

(Fotó: illusztráció – pixabay.com)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
nagyjából ezt írja: a katamarán ilyen borulása üzemszerű...

A Balatonon? na neee.. több kérdésem nincs.
namihami
És a ""véletlenül"" arra úszkáló mentőhajó és legénységének költségeit ki állta?
Mert csak remélem, hogy ez mégse a közös kasszából, privát szórakozás miatt bekövetkezett kiadás utáni fizetés alapon ment.
Gyütt Mönt
@durbincs: koma, kihúztad a gyufát. Eddig csak te támadtál, de fordult a kocka. Azt olvastam, hogy bedegeci vagy, később meg hogy nem a bede. Akkor csak a geci?
advocat
Ha valaki nem tud olvasni, vagy csak dislexiás, annak:
Rendőri eljárás nem indult az ügyben, mert a fényképen szereplő helyzet a katamarán hajózásban, versenyen nem számít különlegesnek, hanem üzemszerűnek tekinthető. A katamarán versenysportban emiatt van a külön biztonsági személyzet, a külön kísérőhajó és a speciális biztonsági szabályok rendszere.
jesz
@advocat: igazad van...(tíz évvel ezelőtt Moszkvában rendeztek egy konferenciát a világ édesvizi tartalékáról...amikor a magyar felszólaló büszkén olvasta a Balaton átlagmélységét, az orosz küldöttség hangosan felröhögött...-a Balaton átlagmélysége 90cm...na itt jött a röhögés..)

ezért voltam bátor..

amúgy ez csak pikírt megjegyzés akart lenni..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.