Szocreál nyaralókkal, krokodilos gumimatraccal, bogárhátúval és vitorlázó ifjúsággal illusztrálja a cikket a CNN, akik szerint idén újra annyi turistánk lehet, mint egykor a kommunizmus alatt. A napokban jelent meg egy nagy terjedelmű cikk a CNN Travelen, ami kifejezetten a Balatonnal foglalkozik és azzal, mit jelentett ez a tó a szocialista éra alatt. A magazin a Balatont Kommunista riviérának és a Magyar Hamptons-nak nevezi (ez utóbbi a gazdag New Yorkiak Long Island-i nyaralóhelye). A cikkben Fortepanról gyűjtött képeken idézik fel az akkori hangulatot, valamint különböző generációs magyarok is nyilatkoznak, milyen volt akkor és milyen lett most a Balaton környéke. A szerző végül azt írja, hogy a Balaton a koronavírus miatti limitált utazási lehetőségek miatt újra ugyanolyan vágyott úticél lehet, mint a vasfüggöny alatt a külföldiek számára. Azt jósolja, hogy a kommunizmus óta most, a koronavírus miatt lehet először ugyanolyan sok turista Balatonnál, azaz a Kommunista riviéránál,...

(Forrás: roadster.hu, Északi által)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Helyesen: Kommunisták kezébe került a magyar riviéra!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@tudode: Nem lehet összehasonlítani a két világot, megélhetés, boldogulás, nyugalom tekintetében annyival jobb volt a Kádár-éra. Én már abban nőttem fel, és tudom, mekkora fejlődés ment végbe az országban. Ha Kádár kicsit is fiatalabb, és még bírja szusszal, ő is elviszi az országot a piacgazdaság felé, csak éppen megőrizve minden szociális vívmányt. Nem szakadtak volna le társadalmi rétegek...de hát, ki tudja mi lett volna. Kádár halálával minden illúzióm elszállt a magyarokkal kapcsolatban. Ami következett, az végtelenül kiábrándító volt.
tudode
@Nyírfa: .
Azon túl, hogy tudatában volt azzal, hogy a ványatova már az átkosban keverte a mellékterméket:
.
------ Döbbenetes hangfelvétel 1988-ból: Kádár szidja Sorost.
.
www.youtube.com/watch?v=4xGrl-JJpi8
.
Vajon őfélesége mit tett volna hasonló helyzetben!
Aki Én
A kommunista orbán és strómanjai eléggé belakták magukat oda, úgyhogy áll a kijelentés.
Nyírfa
@Aki Én: Orbán soha nem volt kommunista. Személyiségében alkalmatlan rá, értelmileg, intelligenciában alulfejlett.
Kár, hogy szitokszóként használtok egy eszmét, amelynél semmi nem fejezi ki pontosabban a valaha elképzelt legfejlettebb létformát. Hogy ettől az emberiség még fényévnyi távolságra van, az nem változtat a lényegen.
Aki Én
@Nyírfa: ...tudom, sosem volt kommunizmus, csak szocializmus, de aki azért az eszméért harcolt ifjú kommunistaként, MSZMP-s apukával mindig a komcsikat szapulja, arra valahogy passzol szitokszóként. Ez csak arra válasz, ahogy ők komcsiznak.
Hogy mindenre alkalmatlan, azt a ,,minden volt már" személyisége bizonyítja.
verőce21
Kommunista Riviéra...? Nézzük a változatokat.

Anarchisták = JAKOBINUSOK = Marxisták = Bolsevikok = Kommunisták = Fasiszták = Antifasiszták = Liberálisok = Klímavédők = ANTIFA = BLM = LMBT...

Lesz akik vegyék az olcsó Lángost...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.