Szocreál nyaralókkal, krokodilos gumimatraccal, bogárhátúval és vitorlázó ifjúsággal illusztrálja a cikket a CNN, akik szerint idén újra annyi turistánk lehet, mint egykor a kommunizmus alatt. A napokban jelent meg egy nagy terjedelmű cikk a CNN Travelen, ami kifejezetten a Balatonnal foglalkozik és azzal, mit jelentett ez a tó a szocialista éra alatt. A magazin a Balatont Kommunista riviérának és a Magyar Hamptons-nak nevezi (ez utóbbi a gazdag New Yorkiak Long Island-i nyaralóhelye). A cikkben Fortepanról gyűjtött képeken idézik fel az akkori hangulatot, valamint különböző generációs magyarok is nyilatkoznak, milyen volt akkor és milyen lett most a Balaton környéke. A szerző végül azt írja, hogy a Balaton a koronavírus miatti limitált utazási lehetőségek miatt újra ugyanolyan vágyott úticél lehet, mint a vasfüggöny alatt a külföldiek számára. Azt jósolja, hogy a kommunizmus óta most, a koronavírus miatt lehet először ugyanolyan sok turista Balatonnál, azaz a Kommunista riviéránál,...

Forrás: roadster.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Helyesen: Kommunisták kezébe került a magyar riviéra!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Hol van már a régi nyár, amikor minden vállalatnak, hivatalnak volt üdülője, üdülőfelelőse, és a melósok mentek nyaralni, amúgy az átkosban!!!
.
Ma már üzlet az üzlet lett a Balaton is, szabad strandoknak annyi
.
----- Hova tűntek a balatoni szabadstrandok?
.
www.youtube.com/watch?v=OA-Xg88FFOk
----------------------------
.
A törvényen felülieknek SZABAD A GAZDAG!
F_Viktor
Helyesen: Kommunisták kezébe került a magyar riviéra!
advocat
Balaton a következők miatt érdektelen.
1)Drágább, mint a tenger.
2) A Balatonon nincs balatoni hall, csak "balatoni" (argentín) hekk, meg (talán Romániában "termelt" keszeg, pisztráng, süllő?) tenyésztett halnak kinéző valamik.
3) A pórnép már nem jut oda. Minden Lőréké és csapatuké.
4) Rendes tihanyi bort sem lehet kapni.
5)És már a tihanyi visszhang is csak a barátok hangját adja vissza.
+és a többi.
Nyírfa
@tudode: Soha többé nem lesz a Balatonnak olyan fílingje, mint volt a szocialista érában. Nemcsak azért, mert a Balcsi tényleg mindenkié volt, megfizethetően, kulturáltan nyaralhattunk , hanem , mert elveszett a kúriákkal; hatalmas fákkal övezett utcák, partok hangulata. Betonszörnyek, sivár, napégette térkövek jöttek a helyükbe. A fák, a nádasok olyan ütemben tűnnek el, amilyen hévvel a patkányokat kéne irtani.
Itt tartunk. Talán, sok évtized múlva az újabb generációk - ha lesz még Balaton - újjáteremtik a romantikát, az ökológiai egyensúlyt.
tudode
@Nyírfa: .
Arról nem is szólva, hogy a munkahelyi szakszervezetek feladata "volt" a dolgozók számára az üdülés biztosítása, onnan tudom, hogy a munkahelyi szakszervezeti üdülési fellelősnek gépeltem a kiutalásokat, és szakszervezeti üdülést is igénybe lehetett venni, ha jólemlékszem három évente Mátraházán, Szilvásváradon, stb. helyeken.
.
Hol vannak a munkahelyi szakszervezetek, amelyek a tagoknak pár froncsi tagdíjért még ha megszorult valaki szakszervezeti segélyt is lehetett igényelni.
.
Így múlik el minden ami szép volt! Én még ifjú koromban utcabálon is részt vettem, stb., stb., Olyan az ország hangulata, mint a kripta, ahol rendőrök molesztálják az állampolgárokat, parancsot teljesítve.
.
----- Razzia a Petőfi Sétányon 20200704
.
www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=L6s6NO7mSUQ&feature=emb_logo
.
A félelemkeltés magas iskolája!
Nyírfa
@tudode: Én egészen a rendszerváltásig, minden évben nyaraltam. A fő helyünk Balatonújhely - ma már Siófok - és Szabadi volt, aztán Siófok, néha Szemes, Zamárdi. Imádtam a déli partot, ha nem volt vállalati üdülőben hely, akkor mentünk kempingezni, csak Balaton legyen. Sehol nem ciripelnek úgy a tücskök, sehol nincs akkora béke, mint ami akkortájt uralta a nyarakat vagy a szeptemberi iskolakezdéseket, a karácsonyokat. Igen, visszavágyom. :)
tudode
@Nyírfa: .
Én pedig a rendszerváltáskor mentem nyugdíjba, 55 évesen. Nem okozott gondot a kiutalással kapott hajlék bebútorozása, mire összegyúlt a rávaló ugyanannyi árért meg lehetett vásárolni, természetesen beosztással élve. Amikor férjhez mentem 20 Ft-ért a piacon televásároltam a bevásárlókosaramat. Hol tartunk már ahhoz képest!
.
A lényeg az lett, hogy a felső tizezer számára eljött az, hogy a bőség kosarából mindenki annyit vehet, amennyire megfájdul a műfoguk, a többség pedig hihetetlen, de az un. család évében kilenc gyermekes anya kilakoltatására is sor kerülhetett volna, ha nem fognak össze az emberek
.
www.google.com/search?q=kilenc+gyermekes+csal%C3%A1d+kilakoltat%C3%A1s&oq=Kilenc&aqs=chrome.1.69i57j35i39j0l3j46l2j0.4715j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Miközben a csimpi, csámpi kiskacsáknak ki tudja hány villa, hány hektár föld teremtődött a közvagyonból!
.
Milyen jövő vár az egyszerű állampolgárok gyermekeire!
Nyírfa
@tudode: Nem lehet összehasonlítani a két világot, megélhetés, boldogulás, nyugalom tekintetében annyival jobb volt a Kádár-éra. Én már abban nőttem fel, és tudom, mekkora fejlődés ment végbe az országban. Ha Kádár kicsit is fiatalabb, és még bírja szusszal, ő is elviszi az országot a piacgazdaság felé, csak éppen megőrizve minden szociális vívmányt. Nem szakadtak volna le társadalmi rétegek...de hát, ki tudja mi lett volna. Kádár halálával minden illúzióm elszállt a magyarokkal kapcsolatban. Ami következett, az végtelenül kiábrándító volt.
tudode
@Nyírfa: .
Azon túl, hogy tudatában volt azzal, hogy a ványatova már az átkosban keverte a mellékterméket:
.
------ Döbbenetes hangfelvétel 1988-ból: Kádár szidja Sorost.
.
www.youtube.com/watch?v=4xGrl-JJpi8
.
Vajon őfélesége mit tett volna hasonló helyzetben!
Aki Én
A kommunista orbán és strómanjai eléggé belakták magukat oda, úgyhogy áll a kijelentés.
Nyírfa
@Aki Én: Orbán soha nem volt kommunista. Személyiségében alkalmatlan rá, értelmileg, intelligenciában alulfejlett.
Kár, hogy szitokszóként használtok egy eszmét, amelynél semmi nem fejezi ki pontosabban a valaha elképzelt legfejlettebb létformát. Hogy ettől az emberiség még fényévnyi távolságra van, az nem változtat a lényegen.
Aki Én
@Nyírfa: ...tudom, sosem volt kommunizmus, csak szocializmus, de aki azért az eszméért harcolt ifjú kommunistaként, MSZMP-s apukával mindig a komcsikat szapulja, arra valahogy passzol szitokszóként. Ez csak arra válasz, ahogy ők komcsiznak.
Hogy mindenre alkalmatlan, azt a ,,minden volt már" személyisége bizonyítja.
verőce21
Kommunista Riviéra...? Nézzük a változatokat.

Anarchisták = JAKOBINUSOK = Marxisták = Bolsevikok = Kommunisták = Fasiszták = Antifasiszták = Liberálisok = Klímavédők = ANTIFA = BLM = LMBT...

Lesz akik vegyék az olcsó Lángost...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.